Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Oranje geeft zich laat over aan Cuba
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Honkbal Team stond donderdagmiddag met 3-2 voor vs. Cuba toen de zevende inning van start ging, maar kreeg toen drie punten tegen en verloor met 6-3 in de openingswedstrijd van de kampioenspoule op Dag 6 van de Intercontinental Cup in Taiwan.

Cuba had een productieve start en scoorde twee runs in de eerste twee inning op Oranje-starter Tom Stuifbergen, die zeven keer drie slag gooide en zes hits tegen kreeg in 6 1/3 inning. Nadat Oranje op rij was uitgeschakeld in de eerste slagbeurt kreeg de rechtshander een lead-off homerun tegen van Giorvis Duvergel in de eerste Cubaanse beurt. Hector Olivera volgde met een tweehonkslag, maar werd op het derde honk uitgegooid toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Stuifbergen gooide vervolgens drie slag op volgende slagmensen Michel Enriquez en Alfredo Despaigne om de inning af te sluiten.

In de tweede inning ging Nederland weer 1-2-3 uit en voegde Cuba een punt toe toen Alexis Bell opende met een driehonkslag en scoorde op een one-out grounder van José Abreu.


...Eugène Kingsale...
...punt, 2 hits, tweehonkslag, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Maar daarna kwam Oranje langszij door tweemaal te scoren met twee uit in de derde slagbeurt op de Cubaanse starter Freddy Alvarez. Danny Rombley begon met een tweehonkslag en schoof op dankzij een grounder van Bryan Engelhardt, waarna hij scoorde op een 2-out single van Eugène Kingsale. De laatste bereikte daarna het derde honk toen Mariekson Gregorius ook een honkslag sloeg en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van Sidney de Jong. Kingsale scoorde voordat de derde nul werd gemaakt, want in dezelfde situatie werd Gregorius op het derde honk uitgeschakeld.

Oranje nam vervolgens een 3-2 voorsprong. In de vierde inning kreeg Sharlon Schoop vier wijd met één uit, maar werd uitgeschakeld na een pick-off, maar daar volgde het leidende punt in de volgende slagbeurt. Met twee uit kreeg Shaldimar Daantji vier wijd en scoorde na een driehonkslag van Eugène Kingsale. Hierna nam Jonder Martinez het werpen over van Freddy Alvarez en sloot de inning af.

Cuba leek weer een punt te scoren in hun derde inning toen Yorbis Borroto begon met een honkslag en Giorvis Duvergel het honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op zijn stootslag, maar daarna volgden drie nullen. In de vierde inning gooide Stuifbergen driemaal drie slag, waarna hij een slagman vier wijd gaf met één uit in de vijfde en met twee uit een honkslag moest toestaan, maar er werd niet gescoord. In de zesde gaf de rechtshander een vrije loop weg met één uit, maar toen sloeg Yulieski Gourriel in een dubbelspel.

Nadat Oranje op rij was uitgegaan in de zevende kwam Cuba terug met drie runs. Eerst opende José Abreu met een homerun om de stand weer in balans te brengen. Nadat volgende slagman Ariel Pestano was uitgegaan werd Stuifbergen opgevolgd door Arshwin Asjes. De rechtahander werd begroet met een honkslag van Yorbis Borroto, waarna Giorvis Duvergel het honk bereikte na een foute aangooi van derde honkman Raily Legito. Hector Olivera volgde met een driehonkslag en dat leverde Cuba een 5-3 voorsprong op. Volgende slagman Michel Enriquez werd geraakt door een worp, maar een dubbelspel maakte een einde aan deze inning.

Oranje kwam wederom niet op de honken in de achtste en Cuba voegde toen nog een punt toe op nieuwe werper Dennis Neuman. Die kreeg een lead-off triple tegen van Alexis Bell en die scoorde even later na een wilde worp. In de negende sloeg Sharlon Schoop nog een honkslag voor Nederland met één uit, maar bleef achter.

Er waren vandaag twee verrassende resultaten. In Douliu City won Italië met 5-2 van Zuid-Korea, ondanks te zijn 'outhit' met 9-7. Met een 1-0 achterstand scoorde Italië tweemaal in de 2e1, dankzij een 2-run single van de in Cuba geboren Loidel Chapelli, die in het verleden met Cubaanse nationale ploegen heeft deelgenomen aan een World Port Tournament en Haarlemse Honkbal Week. Zuid-Korea kwam langszij in de zevende inning, maar Italië reageerde met twee runs in de eigen zevende beurt toen de eerste werd gescoord na een fout en het tweede na een honkslag van Mario Chiarini. Het vijfde punt werd toegevoegd in de achtste inning. Umpire Henri van Heijningen stond in dit duel op het tweede honk en Feiko Drost was één van de Official Scorers.

Daarna verraste Taiwan 's avonds in Taichung met een grote 12-5 zege vs. Japan op 14 honkslagen. Beide ploegen scoorden vier punten in de tweede inning, waarna Japan een 5-4 voorsprong nam in de derde, maar Taiwan antwoordde met drie runs. Ze scoorden daarna ook nog vier runs in de achtste slagbeurt.

(28 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.