Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants nemen 2-0 voorsprong met grote shutout-zege!
English
SAN FRANCISCO, California (USA) - De San Francisco Giants hebben donderdagavond ook Game Two van de World Sries gewonnen en boekten een ruime 9-0 shutout tegen de Texas Rangers. De Giants stonden na zeven innings slechts met 2-0 voor, maar kwamen toen tot een rally van zeven punten in de achtste inning toen de Texas-bullpen in elkaar stortte. De Series gaat nu naar Arlington (Texas), waar de volgende drie wedstrijden worden gespeeld. Game Three staat op de agenda voor zaterdagavond. Na afloop van Game Two vlogen de Rangers 's nachts terug naar Texas, terwijl de Giants op zaterdag naar Arlington zullen vliegen.

Wat de verwachting was voor Game One gebeurde in Game Two: een werpersduel. In de opener was dat verwacht met Cliff Lee (Texas) en Tim Lincecum (San Francisco) op de heuvel, maar die waren verdwenen toen de zesde inning werd afgesloten. Vandaag hielden C.J. Wilson (Texas) en Matt Cain (San Francisco) elkaar in balans en gooiden een uitstekende wedstrijd. Cain kreeg slechts vier hits van Texas tegen in zeven innings, terwijl Wilson er drie toestond in zes innings, voordat hij in de zevende inning moest worden vervangen vanwege een blaar op zijn middelvinger.

En omdat het een werpersduel was werd het ook een wedstrijd voor de verdediging, want er was weinig aanvallende productie.

In de eerste vier innings kwamen de Giants het meeste op de honken met drie lopers, terwijl Texas slechts één honkloper had. Matt Cain zorgde voor drie nullen in de eerste en tweede inning, waarna hij vier wijd gooide op Mitch Moreland met één uit in de derde inning. Moreland zou opschoven na een opofferingsstootslag van C.J. Wilson, maar bleef achter, waarna een 1-2-3 inning volgde in de vierde.

C.J. Wilson kreeg drie nullen in de eerste beurt, kreeg een one-out double tegen van Cody Ross in de tweede, een one-out single van Matt Cain (!) in de derde en gooide vier wijd op Pat Burrell met één uit in de vierde.

Vanaf de vijfde inning kregen beide ploegen meer lopers en dus meer scoringskansen. In de 1e5 opende Ian Kinsler met een tweehonkslag, waarna twee nullen volgden en Mitch Moreland een opzettelijke vrije loop kreeg, maar er werd niet gescoord. Maar daarna openden de Giants de score in hun vijfde inning via een verre one-out homerun van Edgar Renteria, die in het hele 'postseason' nog geen binnengeslagen punt had.

In de zesde sloegen Michael Young en Josh Hamilton honkslagen met één uit voor de Rangers en schoven op na een wilde worp, maar volgden twee nullen. De Rangers gingen daarna weer op rij uit in de zevende.

C.J. Wilson schakelde drie slagmensen uit in de zesde, maar gooide toen vier wijd op Cody Ross in de zevende en moest het duel verlaten, omdat hij teveel last had van een blaar op zijn middelvinger. Darren Oliver nam de pitching over en zag Aubrey Huff uitgaan na een grounder, maar daardoor schoof Ross wel op naar het tweede honk. Hierna leverde Juan Uribe een honkslag af die Ross over de plaat bracht voor een belangrijk 'insurance run'.

Nadat de Rangers weer een loper hadden achtergelaten in de 1e8 kwamen de Giants weer tot scoren in hun helft. Darren O'Day werd de nieuwe werper voor Texas en begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een honkslag tegen van Buster Posey. Hij werd opgevolgd door Derek Holland, die toen vier wijd gooide op Nate Schierholtz en Cody Ross, waardoor de honken vol kwamen. Er werden toen wat vraagtekens gezet aan het adres van Texas-Manager Ron Washington waarom hij de beslissingen had genomen die hij had gemaakt met betrekking tot zijn relievers en waarom hij niet ingreep maar Holland liet staan. Toen Holland ging gooien op de volgende slagman ging er pas een werper losgooien, maar toen gooide Holland ook vier wijd op Aubrey Huff, waardoor er weer een Giants-punt werd gescoord. Hierna werd Mark Lowe, die net was begonnen met losgooien, ingebracht om het op te nemen tegen Juan Uribe, maar ook hij kreeg vier wijd, zodat er weer een punt kon worden toegevoegd. Hierna sloeg Edgar Renteria een aantal foutballen, maar leverde toen een 2-run single af om de stand te verhogen naar 6-0. En het scoren was nog niet afgelopen. Nadat Mike Fontenot was aangekondigd als pinch-hitter voor Javier Lopez verving Washington zijn werper en bracht Michael Kirkman in. Hierna bracht San Francisco-Manager Bruce Bochy Aaron Rowand in als pinch-hitter voor Fontenot (dus een pinch-hitter voor een pinch-hitter). Rowand sloeg vervolgens een 2-run triple om de stand te verhogen naar 8-0 en hij scoorde zelf toen Andres Torres volgde met een tweehonkslag. De inning kwam toen voor Texas eindelijk ten einde met een strikeout, maar de Giants hadden een rally afgewerkt van zeven punten met twee uit op vier werpers, die samen 54 worpen afleverden.

In de 1e9 kreeg Texas weer een honkloper, maar die bleef wederom achter. De Giants namen een 2-0 voorsprong in de World Series!

(28 oktober)


...Het schitterende San Francisco...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.