Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Amsterdam, Kinheim hervatten duel maandagavond!
English
HAARLEM - Dit is de 'continuing story' van een Play-Off, want regen speelde zondag wederom een belangrijke rol toen L&D Amsterdam Pirates en Corendon Kinheim elkaar voor de vierde maal troffen in de best-of-five Play-Off in wat oorspronkelijk de vijfde wedstrijd zou zijn in deze reeks, omdat de oorspronkelijke vierde wedstrijd zaterdag verregende en opnieuw werd vastgesteld voor maandagavond en nu is doorgeschoven naar dinsdag en de vijfde wedstrijd is geworden, terwijl het restant van de oorspronkelijke Game 5 nu maandagavond wordt gespeeld, nee, niet in Amsterdam, maar in Haarlem. Snapt u het nog allemaal?

Goed, laten we even terug gaan naar het begin van dit weekeinde. Op zaterdag moest Game 4 van deze reeks worden gespeeld in Amsterdam, maar werd toen afgelast en opnieuw vastgesteld voor maandagavond in Amsterdam. Op zondag werd de oorspronkelijke Game 5 nu Game 4 met het Pim Mulier Stadion in Haarlem als speel-locatie. Opnieuw gooide de regen roet in het eten. Net als in Amsterdam werkte de groundscrew hard aan het veld, regende het weer, bekeken de umpires het veld en werd de start van de wedstrijd tweemaal uitgesteld. De wedstrijd begon uiteindelijk om 15:15 uur (één uur en 15 minuten later dan de bedoeling was). Amsterdam kwam tot een rally van zeven punten in de tweede inning om een comfortabele voorsprong te nemen, maar 52 minuten nadat het duel van start was gegaan stopte Home Plate Umpire Henk van der Linde de wedstrijd, net na het begin van de vierde inning, omdat het hard begon te regenen. Tien minuten later werd het duel gestaakt. Volgens de regels moet het restant van de wedstrijd worden uitgespeeld voor aanvang van de eerstvolgende ontmoeting tusssen de twee teams. Die volgende wedstrijd stond op het programma voor maandagavond in Amsterdam. Echter, in het geval dat Kinheim zich zou herstellen om Game 4 te winnen zou het simpelweg onmogelijk zijn om maandagavond een vijfde wedstrijd te spelen, omdat een aantal spelers overdag nou eenmaal een normale baan heeft, waardoor het dus niet mogelijk is om laat op de avond een wedstrijd te beginnen en tot ergens in de nacht door te spelen. En dus besloot het KNBSB-bestuur na telefonisch overleg, nadat de wedstrijd van zondag was gestaakt, dat maandagavond alleen het restant van de wedstrijd van vandaag zou worden gespeeld en dan niet in Amsterdam, maar in Haarlem. Indien nodig wordt Game 5 dan dinsdagavond in Amsterdam gespeeld.

In de wedstrijd van zondag werden in de eerste inning aan beide kanten drie spelers op rij uitgeschakeld, maar daarna kwam Amsterdam tot een rally van zeven punten op zes honkslagen in de tweede inning op David Bergman, die een aantal harde klappen moest incasseren. De eerste zeven slagmensen bereikten veilig de honken en vier van de zeven punten waren onverdiend als gevolg van een veldfout. Het eerste punt werd gescoord toen Bas de Jong en Vince Rooi van plaats wisselden door te beginnen met back-to-back doubles. Rooi scoorde daarna toen Kenny Berkenbosch volgde met een honkslag. Hier sloeg ook Rashid Gerard een honkslag, maar vervolgens ging Berkenbosch gedwongen uit na een grounder van Roelie Henrique. Een grounder van volgende slagman Michael Kramer had daarna kunnen eindigen in een gedwongen nul op het tweede honk, maar een foute aangooi van korte stop Björn Henrichs leidde tot een punt en twee honklopers. Wesley Connor volgde hierna ook met een RBI-single, voordat Nick Urbanus uitging na een pop-fly met wat de derde nul had kunnen zijn. In plaats daarvan waren er nu twee nullen en lopers op het eerste en tweede honk toen Sidney de Jong een 3-run homerun sloeg om de stand op 7-0 te brengen. Het betekende het einde voor Bergman, die de werpers in de competitie aanvoerde met de meeste overwinningen. De rechtshander werd opgevolgd door Nick Veltkamp, die de inning afsloot toen Bas de Jong een grounder sloeg.

In de derde inning bereikte Amsterdam tweemaal de honken toen Vince Rooi's lead-off grounder eindigde in een fout en Roelie Henrique met twee uit vier wijd kreeg, maar er werd niet gescoord. Amsterdam-starter Rob Cordemans kreeg een lead-off single tegen van Bryan Engelhardt in de tweede inning en een one-out single van Niels van Weert in de derde, maar daar zou het bij blijven voor Kinheim.

In de eerste helft van de vierde inning werd lead-off hitter Wesley Connor uitgevangen, waarna Nick Urbanus een honkslag sloeg. Volgende slagman Sidney de Jong stond daarna op één wijd-nul slag toen Home Plate Umpire Henk van der Linde aangaf dat hij het duel onderbrak vanwege de hevige regen. Na een onderbreking van 10 minuten werd het duel definitief gestaakt.

En dat betekent dus dat maandagavond, in het Pim Mulier Stadion, de wedstrijd zal worden hervat (aanvang 19:45 uur) in de eerste helft van de vierde inning met Amsterdam aan slag en een 7-0 voorsprong. In de vierde is er een loper op het eerste honk (Nick Urbanus) en één uit en heeft de slagman (Sidney de Jong) een 1-0 count.

Wordt vervolgd.

(29 augustus)


...De spelers van Amsterdam Pirates doen een spelletje voor de wedstrijd...
(© Foto: Henk Seppen)

...Umpires Peter Brink, Henk van der Linde en Fred van Groningen Schinkel...
...bekijken het veld voor aanvang van het duel...
(© Foto: Henk Seppen)

...Amsterdam-starter Rob Cordemans levert een worp af...
(© Foto: Henk Seppen)

...Amsterdam's Hoofd Coach Charles Urbanus (rechts) en Pitching Coach...
...Raban Schalm houden de slagman in de gaten...
(© Foto: Henk Seppen)

...Michael Kramer slaat raak in de tweede inning...
(© Foto: Henk Seppen)

...De scorende Rashid Gerard wordt begroet na een fout op Kramer's grounder...
(© Foto: Henk Seppen)

...3B Coach Randell Hannah high-fives Sidney de Jong na zijn 3-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)

...Kinheim's Hoofd Coach Eelco Jansen vervangt starter David Bergman...
...Links staat catcher Jason Halman...
(© Foto: Henk Seppen)

...Amsterdam-supporters zitten in de regen...
(© Foto: Henk Seppen)

...Ondanks de regen blijft ook Mr. Pirates Loek Loevendie rustig zitten...
(© Foto: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.