Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Ruzic No-Hits Almere
English
ALMERE / BUSSUM / HOOFDDORP / ROTTERDAM - Dushan Ruzic gooide vrijdag een 7-inning No-Hitter in de 11-0 shutout van koploper DOOR Neptunus vs. Almere Magpies, waardoor de ploeg ongeslagen bleef. De rechtshander schakelde de eerste 16 slagmensen op rij uit, waarna hij zijn Perfect Game verloor toen hij vier wijd gooide op Sergio Paulina met één uit in de zesde. Later in deze slagbeurt, dit keer met twee uit, gooide Ruzic ook vier wijd op Wesley Bernardus, die Almere's tweede en laatste honkloper werd.
L&D Amsterdam Pirates boekte een 8-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW op 13 honkslagen, waaronder drie van rookie Roeland Henrique, Jr. en Sidney de Jong.
Corendon Kinheim won met 3-1 vs. Konica Minolta Pioniers, dat aanvankelijk een 1-0 voorsprong nam in de tweede inning. ADO registreerde een 6-0 shutout-winst vs. Sparta-Feyenoord, dat slechts één honkslag produceerde op Bobby Carrington, die ook weer een goed optreden had.

Stand & Programma


Almere Magpies vs. DOOR Neptunus, 0-11 (7)
ALMERE - Dushan Ruzic gooide vrijdag een 7-inning No-Hitter in de 11-0 shutout van koploper DOOR Neptunus vs. Almere Magpies, waardoor de ploeg ongeslagen bleef. De rechtshander schakelde de eerste 16 slagmensen op rij uit, waarna hij zijn Perfect Game verloor toen hij vier wijd gooide op Sergio Paulina met één uit in de zesde. Later in deze slagbeurt, dit keer met twee uit, gooide Ruzic ook vier wijd op Wesley Bernardus, die Almere's tweede en laatste honkloper werd. Neptunus kwam tot 11 honkslagen op vijf verschillende werpers, waaronder drie van Benjamin Dille (die ook homerde) en Dwayne Kemp.

Neptunus nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning toen Eugène Kingsale opende met een honkslag en scoorde toen volgende slagman Benjamin Dille een tweehonkslag sloeg. De laatste scoorde daarna op een one-out single van Dwayne Kemp, die een RBI-double toevoegde in de derde en een 2-run double in de vierde. In deze slagbeurt opende Kingsale met vier wijd, die leidde tot een werperwissel, waarna Dillen en Raily Legito een honkslag sloegen om een punt binnen te brengen. Met één uit sloeg Kemp zijn tweede double om de stand op 6-0 te brengen.

In de vijfde inning homerde Dille, waarna nog eens vier runs volgden in de zevende, waaronder twee op een honkslag van Kingsale en een ander op een tweehonkslag van Danny Rombley.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates, 0-8

...Winnende werper...
...Frank van Heijst...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates boekte een 8-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW op 13 honkslagen, waaronder drie van rookie Roeland Henrique, Jr. en Sidney de Jong. Bas de Jong droeg bij met een 3-run homerun. HCAW sloeg slechts drie honsklagen. Eén daarvan op starter Rob Cordemans, die na derde inning werd vervangen, waarna er nog slechts twee volgden op reliever Frank van Heijst, die wederom een prima optreden had, slechts vier spelers tot de honken toeliet in de resterende zes innings en 12 slagmensen op rij uitschakelde van de vierde tot achtste inning.

Amsterdam opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt toen de eerste vier slagmensen allen een honkslag sloegen. Roeland Henrique, Jr., Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch sloegen allen een honkslag op starter Kevin Roovers om de wedstrijd mee te beginnen, waarna Sidney de Jong een honkslag sloeg om twee punten binnen te brengen. Twee runs werden toegevoegd in de derde toen De Jong opnieuw een honkslag sloeg en daarna scoorde toen Bas de Jong volgde met een driehonkslag. De laatste scoorde daarna op een opofferingsslag van Vince Rooi.

Drie punten werden gescoord in de vijfde. Met één uit sloegen Berkenbosch en De Jong (die 3-uit-5 sloeg) wederom een honkslag, waarna Bas de Jong volgde met zijn 3-run homerun om de stand op 7-0 te brengen. Het achtste punt werd gescoord in de negende, dankzij een honkslag van Michael Kramer.

Michael Pluijmers sloeg een double met één uit in de eerste inning voor HCAW op Rob Cordemans, maar strandde op het derde honk. Nadat Cordemans de heuvel had verlaten sloeg Bart Gabriëls een tweehonkslag met twee uit op nieuwe werper Frank van Heijst in de vierde inning, maar ook hij bleef op het derde honk achter. Vanaf dat moment schakelde Van Heijst 12 slagmensen op rij uit, voordat hij een 2-out single tegen kreeg van Joep van Els in de achtste inning.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Rookie umpires Rudsel Schoobaar en Peter Brink...
(© Foto: Henk Seppen)


Konica Minolta Pioniers vs. Corendon Kinheim, 1-3

...Winnende werper...
...David Bergman...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
HOOFDDORP - Corendon Kinheim won met 3-1 vs. Konica Minolta Pioniers, dat aanvankelijk een 1-0 voorsprong nam in de tweede inning. Kinheim kwam langszij in de vierde en nam een 3-1 voorsprong in de vijfde op een honkslag van Bryan Engelhardt en opofferingsslag van Tjerk Smeets. David Bergman verhoogde zijn 'record' naar 3-0 en gooide acht sterke inning, waarin hij vijf hits toestond en zeven strikeouts gooide.

In de tweede inning openden Mark Duursma en Jakub Malik voor Pioniers met back-to-back doubles om hun ploeg een 1-0 voorsprong te geven, maar hierna schakelde Bergman 14 slagmensen op rij uit, voordat hij een 2-out single tegen kreeg van Michael Duursma. Kinheim bracht de stand in evenwicht in de vierde op Jurjen van Zijl. Bryan Engelhardt opende met een honkslag, waarna Tjerk Smeets vier wijd kreeg en Rafael Jozefa met een honkslag voor volle honken zorgde. Een opofferingsslag van Rodney Michel zorgde voor een gelijke stand, maar toen kwam Smeets in een rundown na een grounder van Björn Henrichs en sloot een vangbal de slagbeurt af.

In de vijfde slagbeurt scoorde Kinheim tweemaal op een 3-1 voorsprong te nemen. René Cremer en Dirk van 't Klooster begonnen met honkslagen en zouden gaan scoren op een one-out single van Bryan Engelhardt en een opofferingsslag van Tjerk Smeets.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Dirk van 't Klooster scoort Kinheim's derde punt...
...in de 5e inning...
(© Foto: www.reni-foto.nl)

...Umpire Fred Groenewegen (links)...
...en Coen van Lierop, één...
...van de rookie umps...
...dit seizoen...
(© Foto: www.reni-foto.nl)


Sparta-Feyenoord vs. ADO, 0-6
ROTTERDAM - ADO registreerde een 6-0 shutout-winst vs. Sparta-Feyenoord, dat slechts één honkslag produceerde op Bobby Carrington, die ook weer een goed optreden had. De rechtshander gooide zes innings, kwam tot zes strikeouts en kreeg alleen in de derde inning een honkslag tegen van Nick Eppinga. Met een 1-0 voorsprong kwam ADO tot een rally van vijf runs in de zesde inning toen de Sparta-Feyenoord-verdediging driemaal in de fout ging.

Bobby Carrington schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit, voordat hij de honkslag moest toestaan aan Eppinga. In de volgende drie innings stond hij nog maar twee slagmensen tot de honken toe, beiden via vier wijd. Hierna nam Martijn Riphagen het werpen over en schakelde zes man op rij uit in de zevende en achtste inning. In de negende zorgde Matt Ryan voor negen nullen op rij om de shutout te completeren.

Aanvankelijk begon de Dominicaan José Ventura goed voor Sparta-Feyenoord, kwam tot zes strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen in de eerste drie innings. In de vierde kreeg hij een lead-off double tegen van Koen Meershoek, die leiddde tot ADO's eerste punt, want hij zou gaan scoren op een one-out single van Boudewijn van Elswijk. Nadat ADO twee lopers achterliet in de vijfde kwam de ploeg tot een rally van vijf runs in de zesde. Michel Korzeniewski en Van Elswijk begonnen met back-to-back doubles om een punt binnen te brengen en een nieuwe werper naar de heuvel. Raynard Doran nam het over, maar zorgde voor volle honken toen pinch-hitter Berti Richardson vier wijd kreeg en Gregory Hassell een honkslag sloeg. Frans Richardson volgde daarna met een 2-run single. Twee fouten verhoogden de stand naar 6-0.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.