Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Oranje opnieuw zilver in Intercontinental Cup!
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Honkbal Team heeft zondagavond met 4-1 verloren van Cuba in de finale van de Intercontinental Cup, zodat de ploeg opnieuw het zilver op dit evenement heeft gewonnen. Vier jaar geleden bereikte Oranje de finale voor het eerst en stond toen eveneens tegenover Cuba. In hetzelfde stadion. Toen won Cuba met 6-3, maar had toen 11 innings nodig om het duel te beslissen.

Na afloop van de finale werden de individuele prijzen uitgereikt (zie onderaan).

Het Europese succes was compleet in Taiwan. Niet alleen won Oranje weer het zilver, Italië pakte het brons door met 4-3 te winnen vs. Taiwan. Japan eindigde op de vijfde plaats via een 2-1 zege Zuid-Korea.

Het Nederlands team had vandaag slechts twee honkslagen in acht innings op starter Miguel Gonzalez en die kwamen vroeg in de wedstrijd. Slechts vier slagmensen bereikten het honk op Gonzalez. Nadat de eerste vijf slagmensen waren uitgegaan werd Raily Legito geraakt door een worp met twee uit in de tweede inning, maar bleef achter. In de derde inning opende Bryan Engelhardt met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Eugène Kingsale vier wijd kreeg. In de vierde sloeg Curt Smith een tweehonkslag met één uit, maar daarna schakelde Gonzalez de volgende 14 slagmensen op rij uit.

Oranje-starter Rob Cordemans werd gesteund door een dubbelspel in de eerste inning en zorgde voor drie nullen in de tweede. De ervaren rechtshander moest toen vier honkslagen incasseren in de derde inning en die leidden tot de eerste twee Cubaanse punten. José Abreu begon met een tweehonkslag, waarna Ariel Pestano een honkslag sloeg. De twee scoorden toen Yorbis Borroto volgde met een nieuwe tweehonkslag. Giorvis Duvergel sloeg daarna nog een honkslag, maar een vangbal en dubbelspel sloten de inning af.


...Reliever Nick Stuifbergen...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vierde inning sloegen de Cubanen weer twee hits, maar scoorden niet. Met één uit sloegen Yohandri Urgelles en Yulieski Gourriel de honkslagen. Nadat de volgende slagman was uitgevangen werd Cordemans opgevolgd door Nick Stuifbergen, die afsloot met drie slag voor Ariel Pestano.

In de vijfde inning kreeg Cuba de eerste twee slagmensen op de honken, maar voorkwamen een strikeout en dubbelspel meer punten. In de zesde zorgde Stuifbergen voor drie nullen, kreeg een honkslag tegen in de zesde, maar werd toen gesteund met weer een dubbelspel.

In de achtste inning nam Berry van Driel het werpen over en stond de volgende twee Cubaanse punten toe. Hij kreeg een lead-off double tegen van Giorvis Duvergel en daarna, met één uit, een 2-run homerun van Alexis Bell, die de stand op 4-0 bracht. En dat leverde Cuba een belangrijke ruimere voorsprong op, want Nederland deed nog wat terug in de negende inning.

Yadier Pedroso werd de nieuwe werper voor Cuba toen de negende inning begon, maar stond slechts vier slagmensen op de heuvel, die hij verliet met nul uit. Eugène Kingsale begon met vier wijd, waarna Mariekson Gregorius, Sidney de Jong en Curt Smith allen een honkslag sloegen om het eerste Nederlandse punt binnen te brengen. Cuba ging snel naar de bullpen en bracht de sterker reliever Jonder Martinez in. Met de honken vol kreeg die een vangbal van Sharlon Schoop, waarna hij volgde met drie slag op Raily Legito en Danny Rombley (beiden gecalled) om de wedstrijd af te sluiten.

De dag begon met de wedstrijd om de zesde plaats tussen Japan en Zuid-Korea in Douliu City. De laatste nam een 1-0 voorsprong in de vijfde via vier wijd met volle honken, maar er bleven drie lopers achter. Japan scoorde daarna tweemaal in de zesde na twee honkslagen. In dit duel was Henri van Heijingen de umpire bij het tweede honk en was Feiko Drost één van de Official Scorers.

In Taichung won Italië het brons via een 4-3 zege vs. Taiwan. Italië scoorde twee onverdiende punten in de eerste inning toen Taiwan twee fouten maakte. Taiwan pakte een punt terug in de eigen eerste beurt en kwam langszij in de volgende. Italië hernam de leiding in de vijfde na een 2-out double van Jairo Ramos Gizzi, waarna een punt werd toegevoegd in de zevende. Taiwan scoorde nog één punt in hun zevende beurt.

Na afloop van de finale werden de individuele prijzen uitgereikt en het All Star Team bekend gemaakt.

Beste Slagman: Hector Olivera (Cuba), .593.
Beste Pitcher (ERA): Wei-Lun Pan (Taiwan), 0.00 in 10 innings.
Beste Pitcher (W-L): Dalier Hinojosa (Cuba), 2-0 in 9 2/3 inning.
Meeste Binnengeslagen Punten: Alfredo Despaigne (Cuba), 9.
Meeste Home Runs: Jae-Hwan Kim (Korea), 3.
Meeste Gestolen Honken: Soo-Bin Jung (Zuid-Korea), 5.
Meeste Gescoorde Punten: Hector Olivera (Cuba), 10.
Outstanding Defensive Player: Mariekson Gregorius (Nederland).
Meest Waardevolle Speler: Hector Olivera (Cuba).

All Star Team
Startende Werper: Wei-Lun Pan (Taiwan).
Relief Pitcher: Yadier Pedroso (Cuba).
Catcher: Juan Pablo Angrisano (Italië).
1ste Honkman: Curt Smith (Nederland).
2de Honkman: Hector Olivera (Cuba).
3de Honkman: Yulieski Gourriel (Cuba).
Korte Stop: Mariekson Gregorius (Nederland).
Outfielders: Alexis Bell (Cuba), Giorvis Duvergel (Cuba), Che-Hsuan Lin (Taiwan).
Designated Hitter: Jae-Hwan Kim (Zuid-Korea).

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.