Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oranje begint toernooi met verlies
English
ST. PETERSBURG, Florida (USA) - Het Nederlands Honkbal Team is St. Petersburg International Baseball dinsdagavond begonnen met een 6-1 nederlaag vs. Seoul Nexen Heroes, een profploeg uit Zuid-Korea. Oranje werd met 10 tegen 5 'outhit' en kwam alleen in de tweede inning tot scoren.

Brian Farley, die in dit duel debuteerde als Manager, gebruikte alle 17 beschikbare positiespelers in deze wedstrijd en stuurde vijf werpers naar de heuvel. Omdat hij al zijn spelers inzette betekende dit het duel van Michael Pluijmers (korte stop), Rien Vernooij (3e honk) en Roelie Henrique (2e honk) in de nationale ploeg.

De Koreanen namen een 3-0 voorsprong in de eerste slagbeurt op starter Diegomar Markwell, dankzij twee verdedigende fouten. In de tweede inning pakte Oranje een punt terug toen Bryan Engelhardt scoorde na een one-out single van Dirk van 't Klooster, die later werd uitgeschakeld in een rundown. Nadat Nederland in deze slagbeurt twee lopers achterliet werden de volgende 11 slagmensen op rij uitgeschakeld.

Met een 3-1 achterstand kreeg Nederland de honken vol in de zesde inning, maar toen kreeg pinch-hitter Bas de Jong drie slag. In de zesde inning gebruikte Farley zes opeenvolgende pinch-hitters en verving vanaf dat moment al zijn spelers met uitzondering van midvelder Shaldimar Daantji.

De Koreanen voegden een punt toe in de zevende inning op Jurjen van Zijl, waarna nog twee runs volgden in de negende inning op Orlando Yntema. Nadat Oranje in de zevende en achtste inning opnieuw one-two-three werd uitgeschakeld opende Bas Nooij de negende inning met de vijfde Nederlandse honkslag, maar hierna sloeg Rien Vernooij in een dubbelspel.

Het Nederlands Team ontmoet de Koreanen donderdagmiddag opnieuw. Toen de ploeg speelde als Hyundai Unicorns wonnen de Heroes de kampioenstitel in de professionele Korean Baseball Organization in 1998, 2000, 2003 en 2004. In 2009, tijdens de voorbereidingen op de World Baseball Classic, kwamen Nederland tot een 3-3 gelijkspel tegen de Koreanen, die toen speelden als Woori Heroes.

Voor de Koreanen was dit hun vijfde duel van het evenement in Florida. Ze begonnen met een 8-7 verlies vs. Penn State University, waarna een ruime 20-0 zege volgde vs. St. Petersburg College. Hierna was er een 8-0 shutout-winst tegen de nationale juniorenploeg van Canada, maar verloren de volgende dag met 2-0 van de Canadese jeugdploeg.

Voor Oranje kwamen in actie:
C - Sidney de Jong (Jason Halman)
1B - Vince Rooi (Jeffrey Arends)
2B - Dwayne Kemp (Roelie Henrique)
3B - Raily Legito (Rien Vernooij)
SS - Michael Duursma (Michael Pluijmers)
LF - Danny Rombley (Eugène Kingsale)
CF - Shaldimar Daantji
RF - Dirk van 't Klooster (Bas de Jong)
DH - Bryan Engelhardt (Bas Nooij)
P - Diegomar Markwell (2 inn.), David Bergman (2), Kevin Heijstek (2), Jurjen van Zijl (1), Orlando Yntema (2).

(1 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.