Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Pirates, Sparta-Feyenoord winnen toernooi-openers
English
BUSSUM / ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates en Sparta-Feyenoord wonnen vrijdagavond de openinsgwedstrijden van twee van de jaarlijkse toernooien ter voorbereiding op de competitie. In Bussum won Amsterdam met 6-2 van gastheer Mr. Cocker HCAW in de opener of van de 29ste editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi, terwijl in Rotterdam Sparta-Feyenoord nipt met 4-3 won van ADO 4-3 in de opener van de 13e editie van hun Hudson John Toernooi. Beide toernooien worden voortgezet op zaterdag en zondag.


Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates (game 1 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi)
In Bussum schakelde Amsterdam-starter Rob Cordemans zeven slagmensen met drie slag uit en won zijn derde oefenduel met het gooien van vier innings vs. HCAW. Amsterdam kwam tot 11 honkslagen op twee werpers, waaronder drie van lead-off hitter Wesley Connor, die 3-uit-4 sloeg met twee doubles.


...Wesley Connor...
...3 Hits, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam nam bezit van het duel door vroeg tweemaal te scoren in de eerste en tweede inning. In de eerste, met twee uit sloeg Sidney de Jong een honkslag, waarna Percy Isenia het honk bereikte na een fout. Honkslagen van Bas de Jong en Kenny Berkenbosch brachten de stand daarna op 2-0. In de tweede slagbeurt opende Seb Visser met vier wijd, schoof op na een grounder en scoorde na een double van Wesley Connor, die even later zelf scoorde op een 2-out single van Percy Isenia.

In de 2e2 scoorde HCAW hun twee punten op Cordemans, dankzij back-to-back doubles van twee rookies. Adrian Anthony begon met vier wijd, waarna twee nullen volgden. Maar toen sloegen Jimmy Froberg (zoon van Hoofd Coach Bill Froberg) en Jasper Keijzer beiden een tweehonkslag en brachten de twee punten binnen. Keijzer speelde in zijn eerste duel voor de hoofdmacht en sloeg 2-uit-2.

Amsterdam voegde een punt toe in de vierde inning toen Sidney de Jong (velderskeus) scoorde na een honkslag van Percy Isenia. Het zesde punt werd gescoord in de vijfde slagbeurt toen Kenny Berkenbosch opende met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag met twee uit van Wesley Connor.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Sparta-Feyenoord vs. ADO (game 1 Hudson John Toernooi)
In Rotterdam won Sparta-Feyenoord nipt met 4-3 van ADO en scoorde het winnende punt in de laatste slagbeurt.

ADO nam tweemaal in dit duel de leiding, maar stond uiteindelijk opnieuw met lege handen, waardoor het de enige Hoofdklasser bleef zonder winst in dit oefenseizoen. In de eerste inning kreeg Gino Hersilia vier wijd met één uit, schoof op naar het derde honk na een tweehonkslag van veteraan Harvey Gumbs en scoorde op een grounder van Dave Steward. Maar in de tweede inning kwam Sparta-Feyenoord langszij. Met één uit sloeg oud-prof Rudney Balentien (weer een nieuwe speler op het Sparta-Feyenoord roster) een tweehonkslag en ging scoren na een honkslag van Quintin De Cuba.


...Rudney Balentien...
...2 Hits...
In de derde inning hernam ADO de leiding door tweemaal te scoren op starter Marc Hennep. Jarreau Martina opende met een infield-hit en bereikte het derde honk na een one-out single van Gino Hersilia. Hierna volgde Gumbs met een honkslag die ADO een hernieuwde voorsprong opleverde. Even later bereikte Hersilia het derde honk na een mislukte pick-off van de catcher, waarna hij scoorde na een wilde worp. Met twee uit kreeg Enrique Tromp (een nieuwkomer bij ADO) vier wijd en dat betekende het einde voor Hennep, die werd opgevolgd door Quin Tramm. De laatste schakelde zeven slagmensen op rij uit, maar kreeg toen een lead-off single tegen in de zesde, gevolgd door een vrije loop. Tramm werd vervangen door Gilean Gerardus (ja, ook een nieuwkomer), die voor drie nullen zorgde en uiteindelijk de winnende werper werd.

In de 2e6 sloeg Sparta-Feyenoord met drie punten toe om het duel te winnen. Na gescoord te hebben in de tweede inning bereikte de ploeg nog wel de honken in de volgende slagbeurten, maar liet drie lopers achter, zag er één worden uitgeschakeld in een dubbelspel en een ander bij een steelpoging. In de zesde inning begon ADO-werper Jurandy Girigori met drie slag, waarna vier wijd volgde voor Ramiro Balentina, maar hierna kwam een nieuwe strikeout. Hierna bereikten drie pinch-hitters allen het honk. Girigiro gooide eerst vier wijd op Kevin van Nederpelt, waarna iedereen safe was op een grounder van Anthony Vrolijk en de honken dus vol kwamen te staan. Hierna kreeg Ludwin Obispo vier wijd en bracht de stand op 3-2. Vervolgens sloeg Jesus Castillo de bal terug naar Girigori, die tijd had hem uit te schakelen op het eerste honk, maar koos voor de gedwongen nul op thuis. Dat mislukte, er was geen nul en Van Nederpelt scoorde de gelijkmaker. Volgende slagman Rubinet Koko was daarna snel genoeg voor een infield-hit, waardoor Vrolijk het winnende punt kon scoren en dat werd gevierd alsnog de ploeg net kampioen was geworden.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(1 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.