Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Rick van den Hurk terug in Majors
English
BALTIMORE, Maryland (USA) - De Nederlandse werper Rick van den Hurk is weer terug op het Major League-niveau. Op donderdag 1 september werd de 26-jarige rechtshander opgeroepen door de Baltimore Orioles en hij is bij de ploeg tijdens de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen de Toronto Blue Jays.

Op 30 maart werd Van den Hurk 'outright' naar de Norfolk Tides, het Triple-A team van de Orioles, nadat hij een dag eerder op 'waivers' was geplaatst. Sindsdien gooide Van den Hurk voor de Tides voor wie hij in 26 wedstrijden op de heuvel stond, allen als starter. Hij was 9-13 en kwam tot 108 strikeouts in 154 1/3 inning, beide de hoogste aantallen van de ploeg. Van den Hurk gaf slechts 40 vrije lopen weg, maar kreeg ook 23 homeruns tegen en had een ERA van 4.43.

Van den Hurk won zijn laatste drie starts voor Norfolk. Op 15 augustus had hij 13 strikeouts en kreeg vier hits tegen in zes innings in een thuiswedstrijd tegen de Charlotte Knights, die met 1-0 werd gewonnen. Het enige punt werd gescoord in de eerste inning, maar dankzij Van den Hurk's sterke optreden wisten de Tides de voorsprong vast te houden. Op 20 augustus voegde hij vijf strikeouts toe en kreeg slechts twee hits tegen in een 3-2 thuiszege vs. de Durham Bulls. Vanwege deze twee optredens werd Van den Hurk uitgeroepen tot Werper van de Week. Op 26 augustus had Van den Hurk wederom vijf strikeouts toen hij zeven innings gooide in een 4-1 winst bij de Gwinnett Braves.

Omdat zijn laatste start afgelopen vrijdag was zou hij beschikbaar zijn geweest als één van de startende werpers voor de komende series van de Orioles bij de Tampa Bay Rays, die vrijdag begint, want alleen de starter voor de eerste wedstrijd tegen de Rays was bekend gemaakt. Echter, het lijkt erop dat Van den Hurk in relief zal worden gebruikt door de Orioles, want hij kwam donderdagavond als closer in het duel tegen de Blue Jays. Met een gelijke stand van 6-6 opende Kelly Johnson de achtste inning voor Toronto met vier wijd, waarna Brett Lawrie homerde om de stand op 8-6 te brengen voor de Canadese ploeg. Hierna volgde werper Willie Eyre met een strikeout, maar kreeg toen twee honkslagen tegen en werd vervangen door Zach Phillips. De linkshander gooide drie slag op Eric Thames en werd hierna op zijn beurt opgevolgd door Van den Hurk, die zijn eerste Major League-optreden van het seizoen maakte. Van den Hurk moest het opnemen tegen José Bautista, maar die schakelde hij uit met drie slag om de inning af te sluiten. In de negende gooide Van den Hurk vier wijd op lead-off hitter Adam Lind, maar dat werd gevolgd door een dubbelspel. Hierna sloeg Johnson een tweehonkslag, maar Van den Hurk (die 19 worpen gooide, waarvan 10 slag) sloot de inning af toen Lawrie vervolgens werd uitgevangen. Vladimir Guerrero sloeg drie 'extra basehits', waaronder een homerun, en had vier RBI's voor de Orioles.

(1 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.