Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Rick van den Hurk ingedeeld in Triple-A
English

...Rick van den Hurk...
...Triple-A...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
BALTIMORE, Maryland (USA) - Werper Rick van den Hurk blijft toch deel uitmaken van de organisatie van de Baltimore Orioles, want woensdagmiddag werd hij 'outrighted' naar hun Triple-A team Norfolk Tides, zo heeft de club bekend gemaakt.

Op dinsdag maakten de Orioles bekend dat Van den Hurk op 'waivers' was geplaatst, waardoor hij beschikbaar werd voor andere teams. Die konden binnen twee werkdagen hun interesse tonen. Wanneer een speler na drie dagen niet door een andere club is overgenomen is hij vrij van 'waivers' en dat betekent dat zijn huidige club verschillende opties heeft, zoals hem ruilen, ontslaan of terugsturen naar de minors. Van den Hurk kwam op woensdag vrij van 'waivers' (wat betekent dat hij daar zondag op was geplaatst) en de Orioles besloten hem naar het Triple-A team te sturen, wat op zich weer betekent dat ze niet echt afscheid van hem wilden nemen, maar hem dus gewoon wilden behouden voor hun organisatie.

Van den Hurk werd 'outrighted' naar de minors. Als een speler wordt 'outright' betekent het dat hij een minor league-speler wordt en onmiddellijk van het 40-man roster wordt gehaald om die plek vrij te maken voor een andere speler. Echter, wanneer een speler 'outright' wordt zal hij zijn salaris volgens de overeenkomsten in zijn contract gewoon behouden. Een speler kan slechts eenmaal in zijn loopbaan 'outright' worden zonder zijn toestemming. Wanneer een speler voor de eerste keer in zijn carrière 'outright' wordt moet hij deze aanstelling accepteren. Daarna heeft hij de keuze de aanstelling te weigeren en onmiddellijk free agent te worden, of de aanstelling te accepteren en na afloop van het seizoen free agent te worden in het geval het niet terugkeert op het 40-man roster.

De Norfolk Tides openen hun seizoen op donderdag 7 april met een 4-game series bij de Charlotte Knights, het Triple-A team van de Chicago White Sox.

(30 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.