Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oranje ook met lege handen in tweede duel
English
ST. PETERSBURG, Florida (USA) - Het Nederlands Honkbal Team verloor donderdag ook de tweede wedstrijd van St. Petersburg International Baseball. Na dinsdag met 6-1 te hebben verloren en opnieuw tegenover de Koreaanse profs van Seoul Nexen Heroes verloor Oranje vandaag met 2-1 in een duel dat pas in de laatste slagbeurt werd beslist als gevolg van twee kostbare fouten.

De wedstrijd was een werpersduel, want beide ploegen kregen weinig scoringskansen in het grootste deel van de wedstrijd. Nederland bereikte slechts viermaal het honk in de eerste vijf innings, waaronder twee keer in de openingsslagbeurt, terwijl de Koreanen driemaal het honk bereikten in de eerste vier slagbeurten op werpers Rob Cordemans (2 innings), rookie Kevin Miner (1 inning) en Leon Boyd (1 inning).

In Al Lang Stadium begon Manager Brian Farley met een jonge startende line-up, waaronder rookies Roelie Henrique (2B), Rien Vernooij (3B) en Michael Pluijmers (SS).

Aanvallend had Oranje weinig antwoord op de worpen van voormalig Major League-pitcher Brandon Knight, die startte voor de Heroes. Danny Rombley tekende aanvankelijk voor de enige Nederlandse honkslag, een single in de eerste inning.

Met twee uit in de achtste inning openden de Koreanen de score op Nick Stuifbergen, de vijfde Nederlandse werper in de wedstrijd. Hij kreeg een driehonkslag tegen en daarna het punt, maar in de negende inning kwam Oranje langszij toen Raily Legito homerde.

Echter, in de tweede helft van de negende inning maakte het Nederlandse outfield twee kostbare fouten die uiteindelijk de inleiding vormden van het winnende punt. Dat punt werd gescoord op Jurjen van Zijl, die net in het duel was gekomen als opvolger van Berry van Driel, die geblesseerd was uitgevallen.

Voor Oranje kwamen in actie:
C - Jason Halman (Bas Nooij)
1B - Jeffrey Arends (Vince Rooi)
2B - Roelie Henrique (Dwayne Kemp)
3B - Rien Vernooij (Raily Legito)
SS - Michael Pluijmers (Michael Duursma)
LF - Eugène Kingsale
CF - Danny Rombley (Shaldimar Daantji)
RF - Bas de Jong (Dirk van 't Klooster)
DH - Bryan Engelhardt (Sidney de Jong)
P - Rob Cordemans (2 inn.), Kevin Miner (1), Leon Boyd (2), Nick Veltkamp (1), Nick Stuifbergen (1 2/3), Berry van Driel (1), Jurjen van Zijl (0)

(3 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.