Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 februari 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Nederlandse deelname WK niet zeker
English
NIEUWEGEIN - In een persbericht dat de KNBSB vandaag verspreidde stelt Technisch Robert Eenhoorn dat het nog lang geen uitgemaakte zaak is dat het Nederlands Honkbal Team zal deelnemen aan het Wereldkampioenschap, dat eind september/begin oktober in Panama zal plaatsvinden.

Eenhoorn wil op korte termijn met andere landen in gesprek over de situatie die is ontstaan, nadat het bestuur van de Wereldhonkbalbond IBAF onlangs besloot om voor dit jaar alsnog een WK vast te stellen. Veel bonden hebben daar in de budgetteing voor 2011 geen rekening meer mee gehouden.

Eenhoorn: ,,Natuurlijk wil je altijd meedoen aan een Wereldkampioenschap, maar je wilt ook op een redelijke termijn weten waar je aan toe bent. De berichten waren steeds dat er dit jaar geen WK zou worden gehouden. En dan krijg je een halfjaar van tevoren opeens te horen dat je in september naar Panama moet.''

Aanvankelijk stond er geen WK op de agenda, omdat gezegd werd dat er een mogelijke voorronde zou komen voor de World Baseball Classic.

Maar Eenhoorn ziet meer problemen. ,,Het toernooi begint op 25 september, een week na afloop van de Holland Series. Probeer je dan als nationale ploeg maar eens behoorlijk voor te bereiden. En op 24-25 september staat ook de Final Four gepland. Daar is allemaal geen rekening mee gehouden. Nee, het laatste woord is hier zeker nog niet over gezegd. De Europese Bond vergadert in maart, een mooi moment om de mening te peilen van de andere Europese landen.''

(4 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.