Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Pioniers trekt Holland Series gelijk met one-run zege
English

...Coaches Randell Hannah en Robert Klaver hebben een vrolijk...
...onderonsje met HP Umpire Henri van Heijningen...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
HOOFDDORP - Op zondag, met een gelijke stand van 5-5, leek het erop dat Game 2 van de Holland Series eveneens op weg was naar een verlenging, maar een bloop-hit net over het eerste honk in de negende inning resulteerde toen in een punt en leverde Vaessen Pioniers een 6-5 zege op tegen L&D Amsterdam Pirates om de honkbalfinale in balans te brengen, 1-1. De Series gaat nu naar Amsterdam voor de volgende drie wedstrijden, die op het programma staan voor donderdag, zaterdag en zondag.

Het is de eerste keer sinds 1993 dat de eerste twee wedstrijden van een Series eindigen in overwinningen van één punt verschil. In 1993 won Neptunus de opener vs. Kinheim met 2-1. Hierna, na drie afgelastingen, won Kinheim de volgende wedstrijd met 6-5. In dat jaar was Amsterdam's Hoofd Coach Charles Urbanus de Hoofd Coach van Neptunus. Dit weekeinde zat Urbanus een schorsing van twee wedstrijden uit. Zijn assistent Randell Hannah had zaterdag en zondag de leiding over de ploeg.

Aanvankelijk leidde Amsterdam opnieuw comfortabel met 4-1, net zoals de ploeg dat op zaterdag ook deed. Maar, net als de dag ervoor wist Pioniers langszij te komen en draaide het duel dit keer om in eigen voordeel.

Pioniers, dat lopers achterliet op eerste en derde honk in de eerste inning (beiden kregen vier wijd van Amsterdam-starter Ben Grover), opende de score in de tweede inning. Met één uit sloeg Mervin Gario een honkslag door het midden, waarna Zerzinho Croes vier wijd kreeg. De twee lopers schoven daarna op na een opofferingsstootslag van Jefferson Muzo. Volgende slagman Michael Duursma verraste toen met een 2-uit stootslag, die werd gefield door derde honkman Rashid Gerard. Die leek een kans te hebben voor de nul op het eerste honk, maar koos voor de nul op thuis en gooide de bal naar catcher Bas Nooij. Mervin Gario rende tegen Nooij aan, die viel en daarbij verzuimde de bal onder controle te houden, resulterend in een punt. Een grounder sloot de slagbeurt daarna af, maar Pioniers had een 1-0 voorsprong genomen.


...Mervin Gario rent tegen catcher Bas Nooij en scoort het eerste punt in de 2e inning...
...HP Umpire Henri van Heijningen is klaar om het safe-teken te geven...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Nadat veteraan-werper Roger Kops van Pioniers de eerste zes slagmensen op rij had uitgeschakeld kreeg hij drie runs tegen op vier honkslagen in de derde slagbeurt. Percy Isenia begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Bas Nooij. Hierna werd Rashid Gerard's honkslag gevolgd door een fout in het midveld, waardoor Isenia de gelijkmaker kon scoren. Wesley Connor sloeg hierna ook een honkslag en een fout op een 'force play-grounder' van Roelie Henrique zorgde voor een volle-honken-situatie. Sidney de Jong tekende hierna voor de vierde honkslag in deze inning en bracht twee runs binnen om de stand te verhogen naar 3-0, waarna Kops afsloot met drie slag voor Bas de Jong.

Amsterdam voegde een punt toe in de vierde inning toen Kenny Berkenbosch een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out single van Bas Nooij. Rashid Gerard volgde hierna met een bad-hop infield-hit op de schouder van derde honkman Mervin Gario en dat leidde tot een werperswissel. Shane Gnade nam het over, waarna de inning ten einde kwam met een vangbal.

Pioniers (dat in de eerste vier innings slechts twee hits sloeg) kwam langszij in de vijfde inning toen er drie onverdiende punten werden gescoord dankzij twee fouten. Jefferson Muzo begon met een honkslag en bereikte veilig het tweede honk toen tweede honkman Roelie Henrique een fout maakte op een 'force play-grounder' van Michael Duursma. Hierna volgde opnieuw een gedwongen loop-situatie. Mark Duursma stootte de bal naar werper Ben Grover, die de bal naar derde honkman Rashid Gerard gooide. Muzo was sneller en dus kreeg Duursma een opofferingsstootslag op zijn naam. Tegelijkertijd miste Gerard de bal en moest linksvelder Kenny Berkenbosch helemaal inkomen om de bal op te pakken, maar intussen scoorde Muzo, terwijl de twee andere lopers ook opschoven. Met lopers op het tweede en derde honk leidde een wilde worp tot het volgende punt, waarna Nik Gumeson uitging na een line drive naar korte stop Vince Rooi. Dè Flanegin werd vervolgens geraakt door een worp en Mark-Jan Moorman volgde met een opofferingsslag die de stand in evenwicht bracht. En zo had Pioniers de stand op 4-4 gebracht met het scoren van vier onverdiende punten!


...Ian Delamarre...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
In de zevende inning nam Pioniers een 5-4 voorsprong. In de voorgaande inning had rookie Ian Delamarre het werpen overgenomen van Grover. De 18-jarige rechtshander debuteerde in de Amsterdamse ploeg tijdens de laatste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi in juni, maar dit was zijn eerste optreden in een seizoenwedstrijd voor Pirates. Hij zorgde voor drie nullen in de zesde, maar kreeg toen een punt tegen in de zevende. Michael Duursma, die hitloos was in zijn voorgaande elf slagbeurten, opende met een honkslag en schoof op na een OSS van zijn broer Mark Duursma en scoorde na een honkslag van Gumeson. Een drie slag-uitgemaakt bij stelen dubbelspel sloot de inning hierna af.

Amsterdam zorgde weer voor een gelijke stand in de achtste, maar verzuimde meer te scoren toen het de honken vol kreeg met nul uit. Sidney de Jong begon met vier wijd en Shane Gnade werd vervangen door Jean-Paul Gulinck, die honkslagen tegen kreeg van Bas de Jong en Vince Rooi, waardoor de honken vol kwamen. Hierna werd Jan Řeháček, die gisteren de laatste zes innings in relief had gegooid, opnieuw ingebracht. De Tsjech begon met drie slag voor Kenny Berkenbosch, maar kreeg toen een opofferingsslag tegen van Percy Isenia, waardoor de stand in evenwicht kwam. Bas Nooij werd hierna uitgevangen, zodat de inning ten einde kwam en er lopers achterbleven op het eerste en derde honk.

In de 2e8 kreeg Norbert Lokhorst vier wijd met één uit voor Pioniers, maar ging op het eerste honk uit in een dubbelspel toen volgende slagman Mervin Gario werd uitgevangen door rechtsvelder Bas de Jong en dat zorgde voor Amsterdam's derde dubbelspel in dit duel.

In de 1e9 werd Amsterdam op rij uitgeschakeld en was het korte stop Michael Duursma die alle nullen maakte na drie grounders.

Voor Pioniers begon Zerzinho Croes de 2e9 met een honkslag en schoof op na een OSS van Jefferson Muzo. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Michael Duursma hierna opzettelijk vier wijd. Hierna werd Ian Delamarre vervangen door Rik Geestman, maar de linkshander kreeg een honkslag net over het eerste honk in kort rechtsveld tegen van Mark Duursma. Op deze klap rende Croes richting plaat om Pioniers een 6-5 zege te bezorgen en de Series in evenwicht te brengen.

(4 september)

Standen & Programma's


...Zerzinho Croes scoort het winnende punt in de negende inning...
...Op de achtergrond vieren Mark Duursma en 1B Coach Peter Barentsen de winst...
(© Foto: www.reni-foto.nl)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.