Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opening Day Startende Werpers bekend
Starting Pitchers
.DOOR NeptunusL&D Amsterdam Pirates
GAME 1
LHP Diegomar Markwell

RHP Rob Cordemans
GAME 2
RHP Kevin Heijstek

RHP Jos de Jong
GAME 3nog niet bekend
RHP Ben Grover
(© Foto's: Henk Seppen)
English
ROTTERDAM / AMSTERDAM - Op donderdag 7 april gaat het honkbalseizoen 2011 van start met een duel tussen de finalisten van de Holkand Series van vorig jaar DOOR Neptunus en L&D Amsterdam Pirates. Neptunus won de Series en veroverde de kampioenstitel. De wedstrijd van donderdag, de eerste van een 3-game series, begint om 19:45 uur in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Game 2 volgt zaterdag in Amsterdam, waarna de derde wedstrijd zondag in Rotterdam wordt gespeeld. De drie wedstrijden worden vooruit gespeeld, voordat het seizoen echt van start gaat op donderdag 14 april. In juni nemen Neptunus en Amsterdam beide deel aan het Europa Cup Toernooi en om daar ruimte voor de maken spelen de twee ploegen hun reeks in de komende dagen.

Hoofd Coaches Jan Collins (Neptunus) en Charles Urbanus (Amsterdam) hebben beiden hun starters aangewezen voor de eerste twee wedstrijden, terwijl de laatste ook de starter voor Game 3 al bekend maakte. Dinsdagavond stelde Collins dat hij nog niet van plan is hun nieuwe linkshander Craig Anderson, die maandag in Nederland arriveerde, in te zetten. Collins wil Anderson de komende dagen de gelegenheid geven zich aan te passen aan zijn nieuwe situatie en te acclimatiseren. Bovendien heeft Anderson sinds januari niet gegooie en dus kan hij de eerste week gebruiken om zijn pitching-ritme weer terug te krijgen. Collins is van plan Anderson voor het eerst in te zetten in de volgende serie vanaf 14 april.

Vorig seizoen opende Neptunus het seizoen vs. Sparta-Feyenoord en won met 3-2 in 10 innings, gevolgd door een 7-1 zege de volgende dag. Diegomar Markwell (no-decision) en Kevin Heijstek (winnende werper) openden het seizoen voor Neptunus ook in 2010.

Amsterdam Pirates begonhet seizoen 2010 met een 2-1 zege thuis vs. ADO, waarna een dag later met 9-3 werd gewonnen. Jos de Jong startte toen de eerste wedstrijd en Ben Grover de tweede. Beiden hadden een no-decision. De laatste Opening Day-aanstelling voor Rob Cordemans was in 2009 toen hij het seizoen begon Sparta-Feyenoord vs. Hoofddorp Pioniers met een no-decision. Cordemans miste Opening Day vorig jaar vanwege een blessure.

(April 5)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.