Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Shutout oefenwinst voor UVV
English
UTRECHT - UVV boekte donderdagavond een 10-0 oefenzege tegen Eerste Klasser Vos Cardinals in een duel dat vorige week werd toegevoegd aan hun oefenprogramma. UVV's nieuwe Hoofd Coach Royce Holder had vorig jaar de leiding bij de Cardinals, die hij toen naar het kampioenschap loodste in de Tweede Klasse met als gevolg promotie naar de Eerste Klasse.

Dit weekeinde sluit UVV hun oefenseizoen af met twee wedstrijden tegen Corendon Kinheim. Deze twee wedstrijden zullen voor de beslissing zorgen in het oefenseizoen van dit jaar. Wanneer UVV één van de twee wedstrijden wint wordt het oefenkampioen, maar wanneer Kinheim tweemaal wint eindigen de Haarlemmers op de eerste plaats. Door de overwinning van vanavond deelt UVV nu de eerste plaats met DOOR Neptunus, dat geen oefenwedstrijden meer speelt, want zij openden donderdag de nieuwe competitie.


...Fausto Álvarez Rizo...
...back-in-business...
(© Foto: Henk Seppen)
Vijf UVV-pitchers gooiden samen een 7-inning No-Hitter en stonden slechts vier spelers tot de honken toe, waarvan twee met vier wijd.

UVV kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Jeff Delfina. De Cubaan Fausto Álvarez Rizo, die eerder in de week arriveerde, speelde in zijn eerste oefenduel van het seizoen en sloeg 2-uit-4, scoorde eenmaal en had ook één RBI.

UVV stond slechts met 3-0 voor toen de zesde inning begon, maar kwam toen tot een rally van zes runs om een comfortabele voorsprong te nemen. De ploeg scoorde het eerste punt in de eerste inning toen Delfina opende met een honkslag, het tweede honk stal, opschoof na een wilde worp en scoorde na een grounder van volgende slagman Rutger Veugelers. Twee runs volgden in de tweede inning dankzij honkslagen van Jirka Bliek en Delfina.

In de zesde inning scoorde UVV zes punten op vijf hits. Na een RBI-double van Danny Rombley volgden RBI-singles van Giovanni Samboe en Shurty Tremus. Nadat de honken vol waren gekomen sloeg Norbert Jongerius, die in de vijfde inning als extra slagman aan de slagvolgorde was toegvoegd, een driehonkslag om drie runs binnen te brengen en de stand op te voeren naar 9-0. Het tiende punt werd gescoord in de zevende slagbeurt na een RBI-single van Álvarez.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(7 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.