Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers komende series; Cordemans, Van 't Klooster naderen mijlpaal
English
HOOFDDORP / AMSTERDAM / HAARLEM / ROTTERDAM / BUSSUM / DEN HAAG / UTRECHT - Op zaterdag begint de volgende 3-game series in de Hoofdklasse, gevolgd door wedstrijden op zondag en maandag in dit Pinksterweekeinde. De meeste startende werpers voor deze wedstrijden zijn inmiddels weer bekend.

Na komend weekeinde wordt het seizoen onderbroken. In het volgende weekeinde wordt de All Star Game gespeeld in Utrecht, waarna een week later het World Port Tournament van start gaat in Rotterdam.

Hieronder de starters voor de komende series, maar uiteraard kunnen die op een wedstrijddag altijd nog wijzigen.Vaessen Pioniers vs. Mr. Cocker HCAW
Vaessen Pioniers gebruikt dezelfde Game 1 en 2 starters als vorig weekeinde, beiden krijgen hun negende start van het seizoen, maar in een omgedraaide volgorde. Als Game 3 starter keert RHP Lars Huijer terug en die maakt dan vrijwel zeker zijn laatste start dit seizoen voor Pioniers. Vrijdag tekent hij een contract, waarna hij ergens later deze maand zal vertrekken om aan zijn professionele loopbaan te beginnen. Vorig weekeinde boekte Pioniers een 3-game sweep tegen Corendon Kinheim.

Mr. Cocker HCAW heeft alleen de starters voor de eerste twee wedstrijden aangewezen. Vorig weekeiende werden de Bussumers in drie wedstrijden gesweept door UVV.

Startende Werpers
RHP Eddie Aucoin (6-1)
LHP Conrad Orman (3-4)
RHP Lars Huijer (2-2)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Dennis Burgersdijk (0-2)
RHP Kevin Miner (4-4)
to be announcedL&D Amsterdam Pirates vs. ADO
L&D Amsterdam Pirates, dat zich afgelopen weekeinde plaatste voor de Europa Cup Final Four, gebruikt dezelfde rotatie zoals het in eerdere series heeft gedaan, waarvan Game 1 en 2 starter hun negende start van het seizoen zullen maken. Kenny Berkenbosch is weer inzetbaar, nadat hij al in actie was gekomen tijdens het Europa Cup-toernooi van vorige week. Amsterdam moet het wel doen zonder hun korte stop Vince Rooi, want die heeft zijn beroep tegen een schorsing van drie wedstrijden verloren.

Game 1 starter Rob Cordemans nadert een persoonlijke mijlpaal, want hij heeft nog 14 strikeouts nodig om de 1500 te bereiken in zijn loopbaan.

ADO voegde RHP Carlos Tabares Castro toe aan de rotatie. Hij is de Game 2 starter en maakt zijn tweede start van het seizoen. Vorig weekeinde werd ADO gesweept door Sparta-Feyenoord.

Startende Werpers
RHP Rob Cordemans (6-1)
RHP Jos de Jong (4-1)
RHP Ben Grover (3-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Jurandy Girigori (1-8)
RHP Carlos Tabares Castro (0-1)
LHP Nick Martin (0-8)Corendon Kinheim vs. DOOR Neptunus
Corendon Kinheim gebruikt dezelfde rotatie zoals eerder dit seizoen en dat betekent dat alle drie hun negende start van het seizoen zullen krijgen. Vorig weekeinde werd Kinheim in drie wedstrijden gesweept door Vaessen Pioniers. Eerste honkman Bryan Engelhardt is weer terug van een kuitblessures en dus weer inzetbaar, maar Onno Jansen is nog een vraagteken.

Rechtsvelder Dirk van 't Klooster nadert een persoonlijke mijlpaal, want zijn 13e honkslag vanaf nu is de 1000ste in zijn loopbaan.

DOOR Neptunus, dat vorige week werd uitgeschakeld voor de Europa Cup Final Four, gebruikte dezelfde starters voor Games 1 en 2 en brengt Tim Roodenburg terug voor Game 3 en zijn vierde start van het seizoen. Neptunus moet het in de komende series doen zonder hun snelle midvelder Shaldimar Daantji. Afgelopen zaterdag, in de laatste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi vs. Parma botste Daantji met korte stop Dwayne Kemp en liep een borstblessure op. Kemp, die zijn enkel blesseerde, is wel inzetbaar.

Startende Werpers
RHP David Bergman (5-1)
RHP Duko Jansen (3-2)
LHP Nick Veltkamp (4-1)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (6-1)
RHP Kevin Heijstek (5-1)
RHP Tim Roodenburg (0-0)Sparta-Feyenoord vs. UVV
Sparta-Feyenoord gebruikt dezelfde rotatie als vorig weekeinde toen het tot een sweep kwam tegen ADO.

UVV, dat vorig weekeinde Mr. Cocker HCAW in drie wedstrijden versloeg, maakte vrijdag de rotatie voor deze series bekend. UVV moet het wel doen zonder hun eerste honkman Glenn Romney, want die heeft zijn beroep tegen een schorsing van vier wedstrijden verloren.

Startende Werpers
RHP Ruderly Manuel (2-4)
RHP Bobby Carrington (2-5)
LHP Gregory Gustina (3-4)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Orlando Yntema (4-3)
RHP Jurjen van Zijl (3-4)
RHP Timo van Ancum (1-3)

(9 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.