Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Isenia homert 2x; Amsterdam Pirates eerste koploper
English
ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates is de eerste koploper van het Hoofdklasse-seizoen na afsluiting van de zeer aantrekkelijke opening series tegen regerend landskampioen DOOR Neptunus. Amsterdam opende het seizoen donderdagavond met een 2-0 nederlaag, maar won daar zaterdag op eigen veld met 3-2 en won vandaag ook in Rotterdam, dit keer met 4-3. En dat werd gedaan met iets wat in 12 jaar niet was gezien!


...Percy Isenia...
...2 homeruns, 4 RBI's...
...herhaling na 12 jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam nam tweemaal de leiding via de lange klap en beide keren was het Percy Isenia die de zaken regelde. In de eerste slagbeurt, met twee uit, kreeg Sidney de Jong vier wijd. Hierna sloeg Percy Isenia een 2 wijd-1 slag worp van rookie starter Kevin van Veen over de omheining in het linksveld voor een 2-run homerun en een 2-0 voorsprong. De homerun, die werd geslagen om 14:08 uur, was de eerste in het Hoofdklasse-seizoen van dit jaar. Voor Isenia was het zijn 25ste honkslag tegen Neptunus, maar de eerste homerun die hij sloeg in 28 wedstrijden tegen zijn voormalige club. De eerste honkman speelde voor de Rotterdammers van 1996-2005. Hij speelde vervolgens voor ADO (2006-2007) en Sparta-Feyenoord (2008-2010), voordat hij dit seizoen debuteerde bij Amsterdam Pirates. De homerun was zijn eerste honkslag in een Pirate-uniform, want hij sloeg 0-uit-8 in de eerste twee wedstrijden.

Neptunus kreeg ook een slagman op het honk met twee uit in hun eerste slagbeurt toen Raily Legito een honkslag sloeg, maar die bleef achter. In de tweede opende Vince Rooi voor Amsterdam met een tweehonkslag en schoof op na een grounder, maar werd vervolgens op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren na een vangbak van Seb Visser, waardoor een 'inning-ending double play' werd gecompleteerd. Neptunus kreeg lopers op het eerste en derde honk met twee uit in de 2e2. Met één uit sloeg Rien Vernooij een honkslag en met twee uit deed Mourik Huijser hetzelfde, maar hierna sloot een gedwongen nul de slagbeurt af.

Amsterdam kreeg de eerste slagman op het honk in de derde toen Rashid Gerard vier wijd kreeg, maar die ging uit bij stelen, waarna twee nullen volgden. In de 2e3 had Neptunus een 2-out, 3-run rally op Amsterdam-starter Ben Grover, dankzij vier opeenvolgende honkslagen. Eerst sloeg Raily Legito en stal het tweede honk, waarna hij scoorde toen Jeffrey Arends volgde met een honkslag. De laatste scoorde daarna de gelijkmaker na een tweehonklag van Dwayne Kemp, die vervolgens zelf de thuisplaat passeerde toen volgende slagman Rien Vernooij ook een honkslag sloeg en hiermee de stand op 3-2 bracht.


...Ben Grover...
...Winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
De Neptuniaanse voorsprong was van korte duur, want Amsterdam hernam de leiding in de eerste helft van de vierde inning en hetzelfde duo was hiervoor verantwoordelijk. Eerst (dit keer met nul uit) kreeg Sidney de Jong vier wijd en schoof op na een wilde worp. Hierna, nu met 3 wijd-2 slag en na een foutbal, homerde Percy Isenia opnieuw en bracht de stand op 4-3. Was zijn eerste homerun zijn 25ste honkslag tegen Neptunus, deze homerun sloeg hij in zijn 100ste slagbeurt tegen zijn voormalige ploeg. Oh, nog een feitje, Isenia sloeg zijn tweede homerun precies een uur na zijn eerste! De laatste keer dat Isenia twee homeruns in één seizoen sloeg was 2008, want hij sloeg er slechts één in 2009 en 2010.

Met het slaan van twee homeruns in één wedstrijd tijdens een Opening Series deed Percy Isenia iets dat in 1999 voor het laatst werd gepresteerd. En het bracht herinneringen terug, want op zaterdag 10 april 1999 (dus precies 12 jaar geleden!) was Isenia de laatste speler die twee homeruns sloeg in een Opening Series-wedstrijd. Destijds speelde hij in zijn derde volle seizoen voor Neptunus en in hetzelfde duel sloeg ook Robert Eenhoorn twee homeruns (waaronder een grand slam). Neptunus won dit duel bij Vitron Tilburg overigens met 22-2 in zeven innings. 1999 was het laatste seizoen waarin aluminium knuppels werden gebruikt in de Hoofdklasse.

Na Isenia's tweede homerun werden de volgende vijf slagmensen op rij uitgeschakeld door Kevin van Veen, die zijn eerste Hoofdklasse-start maakte na drie relief-optredens vorig seizoen. Met twee uit in de vijfde gooide de rookie vier wijd op Wesley Connor en werd opgevolgd door Tim Roodenburg, die de slagbeurt afsloot.

Neptunus werd het zwijgen opgelegd nadat het driemaal had gescoord. Nadat sindsdien acht slagmensen op rij waren uitgeschakeld kwam de thuisploeg in de zesde weer op de honken. Met één uit kreeg Rien Vernooij vier wijd en stal het tweede honk, maar de oud-prof werd daarna door de werper uitgeschakeld na een 'comeback-grounder' van Eldrion Regina. Nadat Neptunus een dubbelspel had gedraaid in de 1e7 kreeg men twee lopers op de honken in de 2e7 op nieuwe werper Al Morales Gomes, die net starter Ben Grover had opgevolgd. Met één uit kreeg de Mexicaan een 'comeback-infield-hit' tegen van Eugène Kingsale en volgde met vier wijd voor Benjamin Dille. Maar hierna sloeg Raily Legito een pop-up (binnenhoog) en ging Kingsale gedwongen uit.

In de achtste inning werd Berry van Driel de derde werper voor Neptunus en hij schakelde alle zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. Morales kreeg nog een 2-out single tegem van Eldrion Regina in de achtste, maar kwam niet in de problemen. In de negende nam Jurrian Koks het werpen bij Amsterdam over en zorgde voor drie nullen, waardoor hij een save op zijn naam, nadat hij een dag eerder al in relief de winnende werper was geworden.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(10 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.