Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Mike Bolsenbroek gooit (opnieuw) in Duitsland
English
REGENSBURG (Duitsland) - De Nederlandse werper Mike Bolsenbroek maakte onlangs zijn rentree in de Duitse competitie, nadat de rechtshander kortgeleden werd released door de Philadelphia Phillies. Op 2 april gooide Bosenbroek (die in maart 24 werd) één inning in relief voor de Duitse kampioen Buchbinder Legionäre, voor wie hij al eerder uitkwam.


...Mike Bolsenbroek gooit tegen Nederland...
...op 13 maart tijdens St. Petersburg Baseball International...
(© Foto: Henk Seppen)
Aanvankelijk zou Bolsenbroek nu actief moeten zijn in zijn vierde profseizoen in de organisatie van de Phillies, maar dat veranderde allemaal tijdens Spring Training. Op 13 maart was de werper uit Apeldoorn (waar hij speelde bij Robur '58) de starter voor een minor league-combinatie team van de Philadelphia Phillies tegen het Nederlands Team tijdens St. Petersburg Baseball International. In de eerste inning kreeg Bolsenbroek toen een homerun te verwerken van Danny Rombley. In de daaropvolgende weken werd Bolsenbroek opnieuw ingedeeld en vervolgens released. Op donderdag 31 maart keerde hij huiswaarts en twee dagen later stond hij op de heuvel voor Regensburg.

Op 2 april openden de Legionäre het nieuwe seizoen in de 1.Bundesliga met een double-header bij Haar Discplines. De Duitse kampioen opende met een 8-6 zege, waarna het volgende duel comfortabel met 12-1 werd gewonnen. In Game 2 gooide Bolsenbroek de laatste inning, nadat de Amerikaanse starter Justin Kuehn vier innings had gegooid, waarna Jonathan Eisenhuth de volgende twee beurten gooide en winnende werper werd.

Op vrijdag 8 april speelden de Legionäre voor het eerst op eigen veld in Regensburg en verloren met 9-4 van Mannheim Tornados, maar wonnen de volgende dag met 12-4. Bolsenbroek gooide niet in deze wedstrijden. Regensburg en Mannheim delen de eerste plaats na twee speelweken.

Naast Bolsenbroek hebben de Legionäre nog zes buitenlandse spelers op hun roster staan: RHP Boris Bokaj, C-DH Petr Cech (beiden Tsjechië), IF Richard Klijn (Groot-Brittannië), RHP Justin Kuehn, OF-IF Evan LeBlanc en IF Matt Vance (allen USA).

Na gestudeerd en gespeeld te hebben voor Santa Ana College begon Bolsenbroek zijn profloopbaan in de USA in 2008 en speelde toen voor de GCL Phillies in de Rookie League. Daar gooide de rechtshander in slechts vijf wedstrijden en 6 1/3 inning en was 0-1. Na afloop van zijn eerste profseizoen sloot Bolsenbroek het seizoen af bij Regensburg met wie hij toen Duits kampioen werd. In 2009 speelde Bolsenbroek aanvankelijk opnieuw in het Rookie League-team, maar later ook voor de Williamsport Crosscutters (Short-season Single-A). In dat jaar stond hij in 18 wedstrijden op de heuvel, was 2-2 en gooide 35 2/3 inning met 36 strikeouts. In 2010 promoveerde Bolsenbroek naar Single-A en gooide in 18 wedstrijden voor de Lakewood Blue Claws, waar hij afsloot met een 0-1 record, 3.38 ERA en 23 strikeouts in 32 innings. Later in het jaar gooide hij opnieuw voor Regensburg, dat voor de tweede keer in drie jaar landskampioen werd.

In totaal gooide Bolsenbroek in 41 profwedstrijden, waarvan twee als starter, en was 2-4 met een 2.55 ERA.

Bolsenbroek werd in 2006 voor het eerst gekozen in een MLB June Amateur Draft toen de Chicago White Sox hem selecteerden in de 41ste ronde. Een jaar later kozen de White Sox de werper opnieuw in de 26ste ronde, waarna de Phillies hem 'draften' in de 42ste ronde in 2008.

Mike Bolsenbroek debuteerde in 2005 in de Nederlandse Hoofdklasse toen hij in zes wedstrijden gooide voor Mr. Cocker HCAW, waar hij 2-2 was en gooide in 22 innings.

(12 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.