Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers Opening Day II bekend
English
AMSTERDAM / BUSSUM / DEN HAAG / HAARLEM / HOOFDDORP / ROTTERDAM / UTRECHT - Donderdagavond 14 april gaat de Hoofdklasse echt van start met vier wedstrijden, die de openers zijn van een 3-game series, die wordt vervolgd op zaterdag en zondag.

Voor zes van de ploegen wordt dit Opening Day. Afgelopen weekeinde openden L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus het seizoen al met een 3-game series, waarin Amsterdam twee van deze wedstrijden won.

Zoals altijd zal Grand Slam - Stats & News ook nu weer voor aanvang van een wedstrijdenreeks de mogelijke startende werpers presenteren. Uiteraard kunnen de aangekondigde starters altijd wijzigen.

Hieronder staan de starters voor de komende series.

Stand & ProgrammaUVV vs. Vaessen Pioniers
De komende reeks betekent de rentree op het hoogste niveau voor UVV, want de Utrechters speelden voor het laatst in de Hoofdklasse in 1988 toen de ploeg de degradeerde naar de Eerste Klasse. Nieuwe Hoofd Coach Royce Holder heeft RHP Orlando Yntema aangewezen als zijn Opening Day-starter voor donderdagavond tegen Vaessen Pioniers. Het wordt het debuut in de Hoofdklasse voor de in de Dominicaanse Republiek geboren Yntema, die zodoende als rookie op de lijst staat. Tussen 2004-2009 speelde Yntema professioneel in de organisatie van de San Francisco Giants, waarna hij vorig seizoen in ItaliŽ speelde voor Caterna Warriors. Na afloop van het seizoen debuteerde Yntema, die een Nederlands paspoort heeft, in het Nederlands Team tijdens de Intercontinental Cup en hij nam vorige maand met Oranje ook deel aan St. Petersburg Baseball International.

Robert Klaver, de Hoofd Coach van UVV's tegenstander Vaessen Pioniers heeft zijn rotatie voor de 3-game series ook op een rij staan. In de reeks tegen UVV moet Pioniers het wel doen zonder korte stop Michael Duursma, die nog een schorsing van drie wedstrijden moet uitzitten, terwijl infielder Mervin Gario herstellende is van een blessure en nog op de 'disabled list' staat.

Startende Werpers
RHP Orlando Yntema (0-0)
RHP Jurjen van Zijl (0-0)
LHP Martijn Riphagen (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Conrad Orman (0-0)
RHP Eddie Aucoin (0-0)
RHP Lars Huijer (0-0)Corendon Kinheim vs. ADO
De rotaties voor deze 3-game series zijn eveneens bekend. Kinheim's Hoofd Coach Eelco Jansen beschikt over een fitte ploeg, maar zijn ADO-collega Aldric Dunlop moet het doen zonder 'veteraan' outfielder Harvey Gumbs, die onlangs een schouderkwetsuur opliep bij een val, maar vrijwel zeker wel weer inzetbaar is voor de reeks van een week later. Outfielder Bas Mol is mogelijk wel een paar weken uitgeschakeld met een rugblessure. De Amerikaanse linkshander Nick Martin, die dinsdag arriveerde, is Game 2-starter wanneer ADO de eerste thuiswedstrijd speelt.

Startende Werpers
RHP David Bergman (0-0)
RHP Duko Jansen (0-0)
LHP Nick Veltkamp (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Jurandi Girigori (0-0)
LHP Nick Martin (0-0)
RHP Raynard Doran (0-0)Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates
Amsterdam Hoofd Coach Charles Urbanus begint met dezelfde rotatie als in de openings series tegen DOOR Neptunus. HCAW's Hoofd Coach Bill Froberg heeft alleen zijn starter aangewezen voor het duel van donderdag, want dat is (oud-Piraat) Kevin Miner. Froberg en zijn staf moeten nog bekijken wie ze als starter aanwijzen voor het weekeinde, maar dat zal later deze week gebeuren. Kandidaten om in het weekeinde te starten zijn RHP Dennis Burgersdijk en LHP Joey Eijpe, maar Froberg zou ook kunnen beslissen te beginnen met LHP Roger Luque, die donderdag arriveert. Er zijn een paar spelers op het HCAW-roster die nog licht zijn geblesseerd, maar Froberg verwacht dat ze allen inzetbaar zijn voor de komende series.

Probable Starting Pitchers
RHP Rob Cordemans (0-1)
RHP Jos de Jong (0-0)
RHP Ben Grover (1-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Kevin Miner (0-0)
nog niet bekend
nog niet bekendSparta-Feyenoord vs. DOOR Neptunus
Jan Collins, de Hoofd Coach van Neptunus, heeft zijn rotatie ten opzichte van die tegen L&D Amsterdam Pirates ietwat gewijzigd. In plaats van rookie Kevin van Veen zal rechtshander Tim Roodenburg de starter zijn in Game 3. Sparta-Feyenoord's Hoofd Coach Luty Bernadina heeft een paar aanpassingen moeten maken in zijn rotatie. Linkshander Gregory Gustina, de geplande starter voor de opener van donderdag, is getroffen door de griep, waardoor de Amerikaanse rechtshander Bobby Carrington in zijn plaats zal starten. Gustina start nu mogelijk op zaterdag, maar Bernadina heeft daar nog geen beslissing over genomen. Wanneer Gustina komend weekeinde niet inzetbaar is kan Bernadina kiezen uit RHP Marc Hennep, RHP Rudy Seebus of RHP Ludwin Obispo.

Probable Starting Pitchers
RHP Bobby Carrington (0-0)
nog niet bekend
nog niet bekend
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (1-0)
RHP Kevin Heijstek (0-0)
RHP Tim Roodenburg (0-0)

(12 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.