Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparta-Feyenoord en Coach Bernadina uit elkaar

...Luty Bernadina...
(© Foto: Henk Seppen)
English
ROTTERDAM - Sparta-Feyenoord en Hoofd Coach Luty Bernadina zijn uit elkaar. De ploeg zal in het restant van het seizoen worden geleid door Dino Anasagasti, die Bernadina's Assistent Coach was.

Afgelopen weekeinde verloor Sparta-Feyenoord tweemaal van Vaessen Pioniers, nadat het de donderdag ervoor de openingswedstrijd van de 3-game series had gewonnen. De ploeg staat momenteel op de zesde plaats met een 12-18 'record'.


...Dino Anasagasti...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Bernadina was bezig aan zijn derde seizoen bij Sparta-Feyenoord, nadat hij na afloop van het seizoen 2008 de opvolger werd van Steve Janssen. In zijn eerste jaar leidde hij Sparta-Feyenoord naar de vijfde plaats in 2009, waarna hij vorig seizoen op de zesde plaats eindigde. Anasagati assisteerde Bernadina sinds hij de ploeg in 2009 overnam. Leo Voogd blijft de Pitching Coach. Onder leiding van Bernadina was Sparta-Feyenoord 49-63 met tweemaal een gelijkspel.

,,Dit is niets persoonlijks'', stelde Team Manager Papito Zielinski. ,,Luty is een geweldige vent. Het is altijd moeilijk om met een coach te breken. Dit jaar hebben we een nieuwe selectie met goed materiaal. Maar soms moet je beslissingen zoals deze nemen, we hopen dat het een shock-effect op het team zal hebben en dat we ons alsnog kunnen plaatsen voor de Play-Offs. We hebben genoeg kwaliteiten in de ploeg om dat in de komende weken te kunnen realiseren. Ik hoop alleen dat Kinheim zijn sportieve plicht zal doen'', zegt Zielinski, die daarmee doelt op de komende wedstrijden van Kinehim tegen Vaessen Pioniers en UVV, de concurrenten van Sparta-Feyenoord voor de vierde plaats. ,,Er waren natuurlijk tegenvallende resultaten. We hebben een goede sponsor en met de coachwissel hopen we nog een aantal overwinningen te boeken en de Play-Offs te bereiken, zodat we wat kunnen teruggeven aan onze sponsor. Maar opnieuw, er was geen ruzie met Luty. Dino neemt het nu over en na het seizoen gaan we verder kijken''.

Sparta-Feyenoord beleefde een slechte seizoenstart, want de ploeg verloor de eerste zes wedstrijden en negen van de eerste 12 die het speelde. Daaronder zes nederlagen tegen DOOR Neptunus, waaronder een ruime 20-4 verliespartij. Van de eerste 18 wedstrijden die Sparta-Feyenoord speelde won het er slechts vier, waaronder een 3-game sweep vs. Vaessen Pioniers en een zege vs. L&D Amsterdam Pirates. Sinds 26 mei speelde Sparta-Feyenoord 12 wedstrijden, waarvan er acht werden gewonnen.

Bernadina is de tweede coach dit seizoen die buitenspel wordt gezet. Op 31 mei brak Mr. Cocker HCAW met Bill Froberg.

(13 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.