Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


HCAW wint ruim vs. Kinheim
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / AMSTERDAM / HAARLEM - Twee dagen na een einde te hebben gemaakt aan een 8-game losing streak op donderdagavond deelde Mr. Cocker HCAW op zaterdag een ruime 11-1 nederlaag uit aan Corendon Kinheim in zeven innings. Het enige Kinheim-punt was de zesde seizoenshomerun van Bryan Engelhardt in de zevende inning.

Koploper L&D Amsterdam Pirates was één uit af van een 1-0 shutout-winst vs. Sparta-Feyenoord, maar toen sloeg Quintin De Cuba een daverende homerun in de negende inning om een verlenging af te dwingen. In de tie-break won Amsterdam met 2-1.

DOOR Neptunus verlengde hun winning streak naar negen wedstrijden door ruim te winnen vs. UVV 11-2. De twee UVV-runs waren het gevolg van de eerste homerun dit seizoen van Fausto Álvarez Rizo.

Vaessen Pioniers kwam tot een 9-0 shutout tegen ADO op 14 hits, waaronder twee doubles en drie triples.ADO vs. Vaessen Pioniers
In Den Haag boekte Vaessen Pioniers een 9-0 shutout tegen ADO achter de pitching van Eddie Aucoin, die het hele duel gooide, tienmaal drie slag had, slechts vijf hits tegen kreeg en maar één loper tot het derde honk toeliet.

Na de eerste vier slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Aucoin een tweehonkslag tegen van Enrique Tromp in de tweede inning. Tromp werd hierna ADO's enige loper die het derde honk bereikte, nadat hij was opgeschoven na een grounder. Na een lead-off single van Gernald Nicolaas in de derde inning schakelde Aucoin 10 slagmensen op rij uit, voordat hij een one-out single tegen kreeg van Gyenuar Lopez in de zesde inning. In de zevende stond Aucoin nog een one-out single tegen en daarna nog een 2-out single in de negende.

Pioniers kwam snel op de honken, maar liet twee lopers op het derde honk achter in de eerste en tweede inning. In de eerste sloeg Mark Duursma een tweehonkslag met één uit, maar bleef achter op het derde honk. In de tweede opende Dè Flanegin met een tweehonkslag en bleef ook achter op drie.

Pioniers opende daarna de score in de derde slagbeurt en scoorde tweemaal. Jefferson Muzo begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Michael Duursma, die zelf werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op de aangooi naar thuis. Met twee uit kreeg Norbert Lokhorst vier wijd en scoorde op een geraakt werper met volle honken voor Mark-Jan Moorman, die terugkeerde uit de States, in zijn eerste duel speelde voor Pioniers en 3-uit-4 sloeg.

Het derde punt werd toegevoegd in de vierde toen Zerzinho Croes en Jefferson Muzo begonnen met back-to-back triples, maar daarna volgden drie nullen.

Na een puntloze vijfde slagbeurt bracht Pioniers de stand op 4-0 in de zesde toen Muzo vier wijd kreeg met één uit. Na een groundout werd ADO-starter Jurandy Girigori vervangen door Raynard Doran, die een honkslag tegen kreeg van Mark Duursma, waardoor Muzo kon scoren. Doran volgde met tweemaal vier wijd, waardoor de honken vol kwamen, maar de drie lopers bleven achter toen hierna de derde nul viel.

Drie runs werden gescoorde in de zevende op nieuwe werper Carlos Tabares Castro. Eerst begon Mark-Jan Moorman met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Zerzinho Croes. Later in de slagbeurt scoorden Croes en Muzo (4 wijd) op een 2-out single van Mark Duursma. Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaDOOR Neptunus vs. UVV
In Rotterdam won DOOR Neptunus ruim vs. UVV met 11-2 op 17 honkslagen, waaronder vier van Eldrion Regina, die ook tweemaal scoorde en drie RBI's had. Drie Neptunus-werpers stonden elk één honkslag toe en gooiden samen een 3-hitter.


...Starters Kevin Heijstek (links) en Timo van Ancum (rechts)...
(© Foto's: Frans van Elst)
In de tweede inning kreeg UVV de honken vol met één uit. Danny Rombley bereikte het honk na een fout, waarna Glenn Romney vier wijd kreeg. De twee schoven op na een OSS van Giovanni Samboe en hoewel het nog 0-0 was en vroeg in de wedstrijd werd besloten powerhitter Fausto Álvarez Rizo opzettelijk vier wijd te geven om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Het werkte, want volgende slagman Quincy Cairo sloeg in een dubbelspel.

Neptunus opende daarna de score in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Shaldimar Daantji een tweehonkslag en scoorde na een OS van Benjamin Dille, maar de thuisploeg liet ook twee lopers achter.

Vier punten werden toegevoegd in de vierde inning, waarin vier 'extra basehits' werden geslagen op starter Timo van Ancum. Dwayne Kemp en Rien Vernooij begonnen met back-to-back doubles, die resulteerden in een punt, waarna Eldrion Regina volgde met een RBI-triple. De laatste scoorde daarna op een OS van Sape Wagenaar. Met twee uit sloeg Eugène Kingsale een honkslag en scoorde het vierde punt in deze slagbeurt toen Benjamin Dille volgde met een driehonkslag.

In de vijfde, op nieuwe werper Martijn Riphagen, scoorde Neptunus het vijfde punt toen Jeffrey Arends een tweehonkslag sloeg en scoorde na een 2-out single van Regina.


...Eldrion Regina (4-uit-5) driehonkslag in de 4e inning...
(© Foto: Frans van Elst)
Neptunus bracht de voorsprong hierna vrijwel buiten bereik van UVV met een 5-run rally in de zesde inning om de stand op 11-0 te brengen. Eugène Kingsale kreeg vier wijd en Benjamin Dille sloeg een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Raily Legito. Met twee uit sloeg Rien Vernooij een honkslag en dat bracht nieuwe werper Sedley Karel in, maar die kreeg een RBI-single tegen van Regina en daarna ook nog één van Sape Wagenaar en die leidde ook tot een fout, die Neptunus een extra punt opleverde.

Neptunus-starter Kevin Heijstek gooide zes innings lang een No-Hit Shutout. Na de honken vol te krijgen en ondersteund te zijn met een dubbelspel in de tweede inning zorgde de rechtshander voor drie nullen in de derde. In de vierde gooide hij vier wijd, maar die loper ging gedwongen uit. In de vijfde bereikte weer een UVV-slagman het honk met twee uit, waarna een strikeout voor Rutger Veugelers eindigde in een doorgeschoten bal. Heijstek gooide daarna vier wijd op volgende slagman Danny Rombley, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

In de zevende inning gooide Heijstek voor de vijfde keer vier wijd, dit keer op lead-off hitter Giovanni Samboe. Hierna kwam Heijstek's No-Hitter en Shutout ten einde met één swing, want Fauso Álvarez Rizo sloeg een 2-run homerun om UVV hun enige punten in het duel te bezorgen. Hiermee werd Álvarez de eerste 50-jarige speler in de geschiedenis die een homerun slaat in de Hoofdklasse. Heijstek volgde met twee strikeouts en werd toen opgevolgd door Jorian van Acker, die de inning afsloot.

In de achtste kreeg Van Acker een lead-off single tegen van Jirka Bliek, maar daarna volgde weer een dubbelspel. UVV registreerde de derde honkslag in het duel in de negende inning op Kevin van Veen toen Álvarez een honkslag sloeg met één uit, maar hierna draaide Neptunus hun derde dubbelspel om het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaL&D Amsterdam Pirates vs. Sparta-Feyenoord

...Sparta-Feyenoord pitcher Bobby Carrington...
(© Foto: Henk Seppen)
In Amsterdam stond koploper L&D Amsterdam Pirates met 1-0 voor met twee uit in de negende inning toen een homerun voor een gelijke stand zorgde. Maar in de tie-break won de thuisploeg alsnog met 2-1 vs. Sparta-Feyenoord na een 'walk-off sacrifice fly'.

Amsterdam voert de competitie aan in On Base Percentage (en bijna alle andere aanvallende categoriën), want het krijgt veel lopers op de honken. Maar de ploeg leidt de Hoofdklasse ook in lopers achtergelaten op de honken. In de tweede en achtste inning liet de ploeg de honken vol achter en nog eens drie lopers in scoringspositie in drie andere slagbeurten.

Nadat Sparta-Feyenoord een loper op het derde honk had achtergelaten in de eerste leek Amsterdam de score te openen in de tweede. Met één uit sloegen Bas de Jong en Bas Nooij een honkslag, waarna Rashid Gerard voor volle honken zorgde met vier wijd. Maar hierna kwam werper Bobby Carrington (die het hele duel gooide) tot drie slag op rookies Koen Nooij en Tim Vermij om de inning af te sluiten.

In de vierde scoorde Amsterdam het eerste punt, dankzij een fout. Percy Isenia opende met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, maar daarna volgden twee vangballen. Isenia scoorde even later toen midvelder Rensver Jansen een vangbal maakte op een klap van Gerard, waardoor werd gescoord.


...Raoell Kortstam scoort het winnende punt...
(© Foto: Henk Seppen)
Dit leek lang het enige punt in de wedstrijd te zijn. Amsterdam-starter Jos de Jong kwam niet in de problemen in de vijf innings die hij gooide, waarna Frank van Heijst drie solide innings op de heuvel stond. Intussen schakelde Carrington zeven slagmensen op rij uit tussen de vijfde en zevende inning, maar zag Amsterdam daarna de honken vol krijgen in de achtste. Hij raakte lead-off hitter Vince Rooi met een worp en gooide daarna vier wijd op Sidney de Jong. Vervolgens ging Rooi gedwongen uit op een grounder van Percy Isenia. De twee lopers schoven vervolgens op na een grounder van Bas de Jong, waarna de honken vol kwamen via vier wijd voor Bas Nooij. Maar opnieuw bleven de drie lopers achter toen een grounder deze beurt afsloot.

In de negende inning, met een 1-0 voorsprong, nam closer Jurrian Koks de pitching over voor Amsterdam en kreeg twee snelle nullen. Maar daarna sloeg Quintin De Cuba een daverende homerun, die de stand in evenwicht bracht. Arthur Bonevacia volgde met een honkslag, maar daarna sloot een vangbal de slagbeurt af. In de 2e9 kreeg Amsterdam twee lopers op de honken met één uit, maar beiden bleven achter, waardoor een tie-break volgde.

Met één uit ging Sparta-Feyenoord's tweede honk tie-break loper Rubinet Koko uit bij stelen, waarna Jourick Blanco een honkslag sloeg, maar daarna leidde een 'foul-out' tot de derde nul. In de 2e10 werd Raoell Kortstam op het tweede honk geplaatst als pinch-runner en debuteerde hiermee zowel in het team van de Amsterdammers als in de Hoofdklasse. Vorig seizoen speelde Kortstam (die uitkwam voor de Pirates Rookies) professioneel in 20 wedstrijden voor het Rookie League-team van de Boston Red Sox, maar werd in het 'off-season' released. Kortstam en Tim Vermij (de loper op het eerste honk) schoven op toen Roelie Henrique vier wijd kreeg en de honken vol kwamen. Hierna kreeg Vince Rooi drie slag, maar daarna volgde Sidney de Jong met een opofferingsslag, waardoor Kortstam het winnende punt kon scoren.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma


...Links: Vince Rooi duikt terug naar het eerste honk...
...Rechts: Quintin De Cuba (22) wordt verwelkomd na zijn 9e inning homerun...
(© Foto's: Henk Seppen)...Kevin Miner gooit de laatste pitch...
...van zijn complete wedstrijd vs. Kinheim...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW
In Haarlem verloor Corendon Kinheim, dat donderdag verzuimde een 3-0 voorsprong vast te houden en met lege handen stond, vandaag ruim vs. Mr. Cocker HCAW met 11-1 in een duel dat na zeven innings werd afgesloten vanwege het puntenverschil.

HCAW sloeg vroeg toen met drie punten in de eerste inning op Kinheim-starter Duko Jansen. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Wesley Bernardus, waarna twee nullen volgden, maar daarna gooide hij ook vier wijd op Lennart Koster. Een honkslag van Juan Miguel Gonzalez leverde HCAW toen een 1-0 voorsprong op en een volgende honkslag van Bart Sabel was daarna goed voor twee runs en een 3-0 voorsprong.

Een volgend punt werd gescoord in de tweede inning toen Adrian Anthony opende met een tweehonkslag en scoorde op een OS van Wesley Bernardus.

Nog eens drie punten werden gescoord in de derde slagbeurt. Dirimo Enrique Chavez begon met een honkslagen, waarna Jansen twee nullen kreeg, maar toen in de problemen kwam. Hij gooide vier wijd op Bart Sabel, gevolgd door een RBI-single van Randy Daal. Een volgende honkslag van Adrian Anthony leidde ook tot een fout in het outfield en dat leverde HCAW weer twee runs en een comfortabele 7-0 voorsprong op. Toen ook volgende slagman Mitchel Koot een honkslag sloeg werd Jansen opgevolgd door Steven van Groningen, die de inning afsloot.

...Adrian Anthony scoort in de tweede inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Maar HCAW vervolgde de scoring in de vijfde inning. Van Groningen gooide vier wijd op Sabel, die later scoorde toen er foute aangooi volgde op een honkslag van Koot, die 3-uit-4 sloeg. In de zesde inning bereikte HCAW het verschil van 10 punten. Chavez opende met een tweehonklsag, waarna Koster en Gonzalez drie slag kregen. Hierna gooide Van Groningen vier wijd op Sabel en Daal waardoor de honken vol kwamen en hij werd opgevolgd door Pim Walsma, die werd begroet met een 3-run triple van Adrian Anthony waarmee hij de honken schoonveegde en de stand opvoerde naar 11-0.

HCAW-pitcher Kevin Miner kreeg een lead-off single tegen van Remco Draijer in de eerste inning, waarna hij de volgende negen slagmensen op rij uitschakelde. In de vierde kreeg hij een lead-off single tegen van René Cremer en gooide vier wijd op Jason Halman, maar daarna draaide de HCAW-verdediging een dubbelspel en kwam de inning ten einde toen Bryan Engelhardt een line drive sloeg terug naar Miner. De rechtshander zorgde daarna weer voor drie nullen in de vijfde, maar kreeg weer een lead-off single tegen in de zesde, dit keer van Onno Jansen, die vandaag de catcher was voor Kinheim als invaller voor de geblesseerde Jason Halman, die de DH was. Met twee uit kreeg Halman vier wijd, maar een nieuwe line-out, dit keer geslagen door Dirk van 't Klooster, sloot ook deze beurt af.

Met een 11-0 achterstand in de zevende inning opende Bryan Engelhardt met zijn zesde homerun van het seizoen, maar het verschil van tien punten bleef behouden. Na een strikeout kreeg Miner nog een tweehonkslag tegen van Rafaël Jozefa, maar daarna volgden twee nullen en kwam er een einde aan de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

...Links: Randy Daal scoort één van de 11 HCAW-runs...
...Rechts: Bryan Engelhardt homert voor Kinheim in de 7e inning...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

(14 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.