Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Speeldata WK vrijwel zeker gewijzigd
English
BRUSSEL (BelgiŽ) - De speeldata voor het Wereldkampioenschap Honkbal van dit jaar zullen vrijwel zeker worden gewijzigd, zo luidde de conclusie van het CEB Congres afgelopen weekeinde in de Belgische hoofdstad Brussel.

Eind januari kende de International BAseball Federation (IBAF) de organisatie voor het evenement toe aan Panama. Het was lang onzeker of er dit jaar wel of geen WK zou komen, terwijl een dergelijk evenement volgens de internationale kalender wel moest plaatsvinden, omdat WK's worden georganiseerd in de oneven jaren. Toen de mogelijkheid werd geopperd dat in dit jaar een eventuele voorronde zou plaatsvinden voor de World Baseball Classic van 2013 ontstond de situatie dat het WK eventueel zou komen te vervallen. Echter, toen het ook onduidelijk bleef of deze voorronde zou worden georganiseerd besloot de IBAF het Wereldkampioenschap toch weer op de agenda te zetten. Dit leidde wel tot reacties bij een aantal geplaatste landen (waaronder Nederland), die stelden dat de budgets voor dit jaar inmiddels waren opgemaakt zonder WK-deelname (en dus waarschijnlijk ook zonder de WBC-voorronde).

Maar er was ook een data-probleem, want de European Baseball Confederation (CEB) had inmiddels de Final Four voor het European Cup Championship in Brno (TsjechiŽ) vastgesteld voor het laatste weekeinde in september. En dat moest de eerste speelweek worden van het WK. Tijdens het CEB Congres werd de situatie besproken en nu zullen zowel de Final Four als het Wereldkampioenschap vrijwel zeker nieuwe speeldata krijgen. De Final Four zal mogelijk naar voren worden opgeschoven met twee midweekse dagen (dinsdag-woensdag) als speeldag om spelers die ook international zijn (Nederland, ItaliŽ) de gelegenheid te geven deel te nemen aan dit evenement, maar ook op tijd te kunnen vertrekken voor het WK. De voorlopige openingsdag voor het Wereldkampioenschap is nu mogelijk 29 september met 15 oktober als mogelijke datum voor de finale. De aanvankelijke WK-data waren de laatste week van september t/m de eerste week van oktober.

Maar de laatste woorden zijn zeker nog niet gesproken over beide evenementen, dus de speeldata zijn nog alles behalve zeker op dit moment.

(15 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.