Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 januari 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


IBAF geeft organisatie WK aan Panama
English
HAVANA (Cuba) - Het Uitvoerend Bestuur (Executive Committee) van de International BAseball Federation (IBAF) heeft op zondag 30 januari de organisatierechten voor het Wereldkampioenschap Honkbal 2011 toegewezen aan Panama. Venezuela was ook kandidaat voor het evenemente, maar de IBAF besloot het toernooi toe te wijzen aan Panama na zorgvuldig overleg en uiteindelijk een stemming binnen het bestuur. Vorig jaar organiseerde Venezuela het Wereldkampioenschap Softbal en Wereldkampioenschap Dames Honkbal.

Het Wereldkampioenschap 2011 zal worden gehouden in de laatste week van september en de eerste week van oktober en zal een deelnemersveld van 16 landen hebben.

Er zijn twee poules, waarvan Poule A de wedstrijden zal afwerken in Panama City (dat ook de hoofdlocatie van het evenement zal zijn). De wedstrijden in Poule B worden gespeeld in Aguadulce (provincie Coclé), Santiago (Veragues) en Chitré (Herrera), die zijn gelegen in het zuiden en midden van het land.

IBAF President Riccardo Fraccari stelde in Havana: ,,Panama's voorstel voor het evenement ziet er veelbelovend uit en er is geen twijfdel dat ze een uitstekende organisator zullen zijn en van het IBAF Wereldkampioenschap een memorabele ervaring zullen maken''.

Het Executive Committee van de IBAF is dit weekeinde in de Cubaanse hoofdstad bijeen voor een vergadering en bespreekt verschillende onderwerpen, waarvan het WK honkbal er één was. Op zaterdag presenteerde Fraccari een plaquette aan Roberto Leon Richard en een medaille aan Yumilka Ruiz Luaces voor hun inbreng in de promotie van sport in het algemeen en het honkbal in Cuba. De heer Roberto Leon Richard is de Eerste Vice-President van INDER en Mevrouw Yumilka Ruiz Luaces is lid van de Atletencommissie van het IOC.

(30 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.