Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Ruzic wint eerste duel in ItaliŽ
English
RIMINI / PARMA / NOVARA (ItaliŽ) / SERRAVALLE (San Marino) - Dushan Ruzic, die de laatste drie seizoenen een belangrijke rol vervulde in de pitchingstaf van DOOR Neptunus, debuteerde vrijdagavond in de Italian Baseball League. De Australische rechtshander was de startende werper voor Telemarket Rimini in de seizoensopener in het eigen stadion vs. North East Kings uit Godo en werd de winnende werper.


...Dushan Ruzic...
(© Foto: Rimini Pirates)
In 2008 speelde Ruzic in zijn eerste Nederlandse seizoen bij Neptunus en gooide toen in 20 wedstrijden als reliever, verdiende zeven saves en sloot af met een 1-0 'record' en een 1.05 ERA. Hij had 31 strikeouts in 32 1/3 inning en gaf slechts zeven vrije lopen weg. In 2009 gooide Ruzic opnieuw in 20 wedstrijden, waarvan vijf als starter. Dit keer had hij 55 strikeouts en gooide maar negen keer vier wijd in 60 innings, terwijl hij zes save op zijn naam kreeg en het seizoen afsloot met een 7-2 'record' en een 1.05 ERA. Vorig jaar bleef Ruzic ongeslagen en was 9-0 met twee saves, gooide in 18 wedstrijden, waarvan negen als starter. In 81 innings had de rechtshander 78 keer drie slag en gooide 26 maal vier wijd. In 2010 werd Ruzic een waardevol lid van de pitchingstaf en gooide een aantal cruciale innings op weg naar het landskampioenschap.

Op vrijdagavond, in Stadio dei Pirati in Rimini, gooide Ruzic de eerste zes innings voor Rimini en had acht strikeouts, gaf geen vrije lopen weg en stond slechts twee honkslagen toe. Christopher Di Roma gooide daarna de volgende twee innings en de Amerikaan (met een Griekse achtergrond) Panagiotis 'Pete' Sikaras gooide de negende. De laatste gooide driemaal drie slag. Nadat hij een one-out single had tegen gekregen in de tweede inning schakelde Ruzic de volgende 14 slagmensen op rij uit.


...Wuillians Vasquez...
(© Foto: T&A San Marino)
De Tsjechische linkshandige werper Jan ŘehŠček, die vorig seizoen uitkwam voor Ostrava en aanvankelijk dit seizoen zou spelen voor Vaessen Pioniers, is ook ťťn van de werpers dit seizoen bij Rimini.

In Serravalle (San Marino) sloeg de Venezolaan Wuillians Martin Vasquez 1-uit-4, scoorde eenmaal, kreeg eenmaal drie slag en was de eerste honkman in zijn eerste duel voor T&A San Marino, dat met 3-0 won van Danesi Nettuno. Vorig seizoen was Vasquez de beste slagman bij Hoofdklasser Mr. Cocker HCAW, sloeg .376, scoorde 23 punten en had 28 RBI's.

Verder op vrijdagavond won Unipol Bologna de tweede wedstrijd vs. Cariparma Parma met 3-1, terwijl Novara United met 7-2 won vs. Montepaschi Grosseto.

(15 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.