Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Meer afgelastingen; Van 't Klooster slaat weer honkslag
English
DEN HAAG / HOOFDDORP / ROTTERDAM / BUSSUM - Op zaterdag verregenden opnieuw twee wedstrijden (die reeds waren begonnen), terwijl een derde na vijf complete innings werd gestaakt, maar wel een geldig duel werd. In de vierde wedstrijd was men wel in staat alle negen innings te spelen. Voor de twee gestaakte en uiteindelijk afgelaste wedstrijden is nog geen inhaaldatum vastgesteld. Voor zondag wordt meer regen verwacht, dus meer afgelastingen volgen mogelijk nog. Afgelopen donderdag verregenden alle vier vastgestelde wedstrijden en werden opnieuw vastgesteld voor aanstaande dinsdag. Echter, de huidige weervoorspellingen lijken ongunstig voor de hele komende week.In Den Haag scoorde Sparta-Feyenoord punten in de tweede, derde en vierde inning en stond met 3-0 voor in de tweede helft van de vierde inning vs. ADO toen het duel werd onderbroken vanwege regen. Uiteindelijk werd het duel definitief gestaakt. Rudney Balentien scoorde tweemaal voor Sparta-Feyenoord. In de tweede inning sloeg hij een honkslag, stal het tweede en derde honk en scoorde na een doorgeschoten bal. In de vierde bereikte hij het tweede honk na een fout, kreeg het derde honk na schijn en scoorde op een honkslag van Rensver Jansen. Het punt in de derde inning werd gescoord door Anthony Vrolijk, die een tweehonkslag sloeg en scoorde na een fout.In Hoofddorp nam Vaessen Pioniers een 1-0 voorsprong vs. Corendon Kinheim in de derde inning. Zerzinho Croes begon met een honkslag, bereikte het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Jefferson Muzo en scoorde op een grounder van Michael Duursma. In de vijfde inning voegde Pioniers vier runs toe om de stand op 5-0 te brengen. Randy Reiph opende met een homerun op Kinheim-starter David Bergman. Vlak na de homerun werd Bergman uit het veld gestuurd door Home Plate Umpire Efran Silvania, nadat de rechtshander iets had gezegd. Steven van Groningen nam het over, maar begon met vier wijd op Zerzinho Croes. Na een opofferingsstootslag van Jefferson Muzo en een vangbal geslagen door Michael Duursma scoorde Croes toen Mark Duursma een tweehonkslag sloeg. Pioniers bracht de stand hierna op 5-0 toen Nik Gumeson een 2-run homerun sloeg. Na een tweehonkslag van volgende slagman Norbert Lokhorst werd Patrick Beljaards ingebracht als nieuwe werper en begon met drie slag voor Mark-Jan Moorman, wat ook de laatste nul zou worden van het duel. Hierna onderbraken de umpires het duel, omdat het heviger begon te regenen. 32 minuten later werd de wedstrijd, die al in een miezerige regen werd gespeeld, gestaakt, maar omdat er inmiddels vijf innings waren gespeeld (en de thuisploeg na 4 1/2 voorstond) was dit een geldig duel.

Kinheim-rechtsvelder Dirk van 't Klooster bereikte het honk na een fout in de tweede inning, maar sloeg een honkslag in de derde slagbeurt om zijn 'career total' op 998 te brengen, zodat hij dus nog maar twee hits nodig heeft om de mijlpaal van 1000 honkslagen te bereiken. Hij had de zesde inning moeten openen als slagman, maar toen zorgde de regen voor de onderbreking.In Bussum stond Mr. Cocker HCAW met 7-1 achter in de 2e9, maar bracht de spanning toen terug in het duel (dat onder regenachtige omstandigheden werd gespeeld) via een rally van vier runs, maar stond desondanks met lege handen en verloor met 7-5 van UVV.

UVV nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning toen Danny Rombley na een fout op het honk kwam en scoorde op een 2-out single van Jeroen Hermans. HCAW kwam langszij in de derde. Rookie Jorin van Amstel (die vorige week in de Hoofdklasse debuteerde) sloeg een honkslag met één uit scoorde op een foute aangooi met twee uit.

In de vierde inning kwam UVV tot een rally van vijf runs op starter Kevin Roovers. Glenn Romney begon met een honkslag en scoorde toen Danny Rombley een tweehonkslag sloeg. Rutger Veugelers en Giovanni Samboe sloegen vervolgens beiden een honkslag zodat opnieuw werd gescoord en scoorden allebei toen er een fout volgde op een OSS van Jeroen Hermans. Een nul volgde, maar toen scoorde UVV opnieuw na een opofferingsslag van Brennan Nijhof. Vervolgens zorgde Roovers voor volle honken via een honkslag en twee vrije lopen, maar mocht blijven staan, waarna hij de inning afsloot via een vangbal op de elfde slagman die hij in deze beurt tegenover zich had gekregen. UVV voegde nog een punt toen in de zevende na een honkslag van Veugelers, waardoor de voorsprong werd opgevoerd naar 7-1.

In de 2e9 scoorde HCAW vier punten om de achterstand te verkleinen naar 7-5. Met Adrian Anthony op het honk (vier wijd) en één uit kreeg veteraan Ronald Bouwman vier wijd. Bouwman, die een aantal jaar geleden in de Hoofdklasse-ploeg speelde, maakte vorige week zijn comeback in het team. Vandaag kwam hij in de zevende inning in het duel als catcher en opende de 2e7 met een tweehonkslag, maar strandde op het derde honk. Anthony en Bouwman scoorden hierna beiden toen Jorin van Amstel de eerste driehonkslag sloeg in zijn Hoofdklasse-loopbaan. Met twee uit gooide reliever Sedley Karel ook vier wijd op Michael Pluijmers en werd vervangen door Derek Tarapacki. Maar de Amerikaanse closer kwam in de problemen. Hij kreeg een RBI-single tegen van Lennart Koster (gevolgd door een fout in het outfield), waarna de honken vol kwamen via geraakt werper voor Dirimo Enrique Chavez. Hierna kreeg Tarapacki een puntscorende honkslag tegen van Juan Miguel Gonzalez die de stand op 7-5 bracht en de honken vol hield. Maar toen kwam de inning (en de wedstrijd) ten einde toen Adrian Anthony met een grounder een gedwongen nul forceerde, zodat Tarapacki een save op zijn naam kreeg.
...Amsterdam-catcher Sidney de Jong bespreekt...
...het veld met de umpire crew...
(© Foto: Henk Seppen)
In Rotterdam stond L&D Amsterdam Pirates met 2-0 voor vs. DOOR Neptunus toen Raily Legito een 3-run homerun sloeg in de tweede helft van de derde inning. Maar hierna, met twee uit, werd ook dit duel onderbroken door regen en uiteindelijk gestaakt. Amsterdam opende de score in de eerste inning toen Wesley Connor begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Percy Isenia. In de derde inning bereikte Bas Nooij het honk na een fout, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Roelie Henrique, waardoor het 2-0 werd. In de 2e3 kreeg Neptunus twee lopers op de honken met één uit, waarna Legito homerde. Maar nadat de volgende slagman drie slag kreeg werd het duel gestopt.


...Raily Legito wordt begroet na zijn 3-run homerun...
...Maar die werd geschrapt door de regen...
(© Foto: Henk Seppen)

(16 juli)

Stand & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.