Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Eerste overwinning UVV
English
HAARLEM / BUSSUM / UTRECHT / ROTTERDAM - Op zondag kwam UVV terug van een achterstand en boekte de eerste overwinning van het seizoen en de eerste sinds 1988 toen met 7-4 werd gewonnen van Vaessen Pioniers, waarmee een 3-game sweep werd voorkomen. Koploper L&D Amsterdam Pirates had de derde 10-plus honkslagen wedstrijd op rij, sloeg er 12 en won met 10-4 vs. Mr. Cocker HCAW. Corendon Kinheim kwam tot een 9-0 shutout tegen ADO en DOOR Neptunus won met 11-2 vs. Sparta-Feyenoord. Met de winst van vandaag completeerden Amsterdam, Kinheim en Neptunus wel een 3-game sweep.Corendon Kinheim vs. ADO
In Haarlem kwam Kinheim tot 12 honkslagen, waaronder drie van Bryan Engelhardt, die zijn derde homerun sloeg en nu homerde in elk van de drie door Kinheim gespeelde wedstrijden sinds de opening op donderdagavond. Drie Kinheim-werpers stonden slechts vier honkslagen toe.

Kinheim scoorde de eerste twee punten in de eerste inning. ADO-starter Raynard Doran gooide vier wijd op lead-off hitter Remco Draijer, die daarna scoorde na een 2-out double van Bryan Engelhardt. Hierna zorgde Jason Halman met een honkslag voor 2-0.

De twee volgende runs werden gescoord in de derde slagbeurt, opnieuw met twee uit. Engelhardt kreeg toen vier wijd en Halman sloeg een honkslag. Een fout in een uitgemaakt-bij-stelen-situatie stelde daarna Engelhardt in staat te scoren, waarna Halman scoorde na een doorgeschoten bal.

In de vierde sloeg Roy Seltenrijch een honkslag en scoorde na een grounder van Remco Draijer, waarna vier runs werden toegevoegd in de vijfde. De inning werd geopende met de derde homerun in het seizoen van Engelhardt, terwijl Seltenrijch later in de inning bijdroeg met een 2-run double en daarna zelf scoorde op een 2-out single van René Cremer, die de stand opvoerde naar 9-0.

ADO bereikte slechts tweemaal het honk in de eerste zes innings op starter Nick Veltkamp, die negenmaal drie slag gooide. De linkshander kreeg honkslagen tegen van Jaïr Roseburg en rookie Joshua Zara, die vrijdag aan de ploeg werd toegevoegd en zaterdag debuteerde. De twee bleven achter, want Veltkamp schakelde hierna 14 slagmensen op rij uit. In de zevende bereikten nog twee slagmensen de honken, maar de ene ging gedwongen uit, terwijl de ander achterbleef. Patrick Beljaards en Nick Stuifbergen gooiden de laatste twee innings voor Kinheim.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaMr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates
...Amsterdam-starter Ben Grover...
...zes No-Hit/No-Run innings...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Bussum kwam Amsterdam vandaag tot 12 honkslagen, waaronder drie van Wesley Connor. Naast het toestaan van 12 honkslagen gaven drie HCAW-werpers ook elf vrije lopen weg. Starter Joey Eijpe gooide zesmaal vier wijd en kreeg zes hits en zes runs tegen in 3 2/3 inning. Hierna gaf Joran Klarenbeek twee vrije lopen weg in 3 1/3 inning. De resterende driemaal vier wijd werden uitgedeeld door Jeroen Hubert, die de laatste twee innings gooide voor HCAW. De linkshander, die in januari 35 werd, was een reguliere werper in de staf van HCAW eind jaren negentig en gooide vervolgens voor Amsterdam in de beginjaren 2000. In de laatste jaren maakte Hubert echter jaarlijks één tot drie optredens op de HCAW-heuvel, de laatste een 5-inning optreden in 2009, vooraf gegaab door een optreden van één inning in 2008. In deze reeks moest HCAW het doen zonder hun Venezolaanse linkshander Roger Luque, die afgelopen donderdag had moeten aankomen, maar dat moest worden uitgesteld vanwege visumproblemen.

...Dirimo Enrique Chavez...
...2-run double in 8ste inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Aan de andere kant gooide Amsterdam-starter Ben Grover zes innings een No-Hitter. De rechtshander had drie strikeouts en stond slechts twee spelers tot de honken toe. In de tweede slagbeurt bereikte Julio Miguel Gonzalez het honk na een fout, waarna volgende slagman Adrian Anthony werd geraakt door een worp. Maar hierna sloeg Randy Daal in een dubbelspel en schakelde Grover 14 slagmensen op rij uit. Hoewel hij een No-Hitter aan het gooien was werd Grover na zes innings vervangen door Frank van Heijst, die een one-out single tegen kreeg van Lennart Koster in de zevende inning.

Amsterdam opende de score met drie runs in de eerste inning na een OS van Percy Isenia en een '2-run throwing error'. Het volgende punt werd gescoord in de tweede inning na een OS van Vince Rooi. Na de honk vol te hebben achtergelaten in de derde scoorde Amsterdam de volgende twee runs in de vierde slagbeurt. Roelie Henrique begon met een tweehonkslag en scoorde na een grounder van Isenia, waarna Bas de Jong een tweehonkslag sloeg met twee uit en scoorde op een honkslag van Bas Nooij.

In de vijfde inning sloeg Amsterdam opnieuw twee doubles. Wesley Connor opende met een honkslag en scoorde op een one-out double van Vince Rooi, die op zijn beurt scoorde na een 2-out double van Bas de Jong om de stand op 8-0 te brengen.

In de 2e8 had HCAW een rally van drie punten. Met één uit sloeg Michael Pluijmers een honkslag en kreeg Mitchel Koot vier wijd, waarna pinch-hitter Rodney Daal met een tweehonkslag voor het eerste punt voor het Bussumse team zorgde. Na een vangbal sloeg ook Dirimo Enrique Chavez een tweehonkslag en bracht hiermee twee punten binnen. Amsterdam antwoordde met twee runs in de negende inning na een honkslag van Rooi en een grounder van Isenia om de stand op 10-3 te brengen. HCAW scoorde daarna nog eenmaal in de negende op nieuwe werper Jurrian Koks toen Gonzalez een tweehonkslag sloeg en scoorde na een 2-out single van Pluijmers.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaUVV vs. Vaessen Pioniers
In Utrecht nam UVV een vroege voorsprong, stond daarna in de achtste met 4-3 achter, maar kwam toen tot een rally van vier punten om de eerste overwinning van het seizoen te boeken en de eerste op hoogste niveau sinds de ploeg in 1988 voor het laatst in de Hoofdklasse speelde. Door met 7-4 te scoren vs. Pioniers voorkwam de Utrechtse ploeg een 3-game sweep.

In de eerste inning scoorde UVV tweemaal op starter Lars Huijer toen Rutger Veugelers een honkslag sloeg met één uit, net als Fausto Álvarez Rizo deed met twee uit. Honkslagen van Giovanni Samboe en Glenn Romney waren daaran verantwoordelijk voor de punten.

Pioniers pakte een punt terug in de derde inning toen Zerzinho Croes opende met een honkslag en scoorde na een 2-out single van Mark Duursma. De Hoofddorpers namen de leiding daarna over in de vijfde. Met één uit bereikte Jason Orman het honk na een fout en Mark Duursma sloeg een honkslag op starter Martijn Riphagen, die hierna werd opgevolgd door Hylke van Viersen. Een out op een grounder van Nik Gumeson zorgde daarna voor een gelijke stand. Pioniers kreeg toen de honken vol toen Dè Flanegin een honkslag sloeg en nam de leiding na vier wijd voor Norbert Lokhorst. Dit bracht nieuwe werper Juri van Leeuwen op de heuvel, die de inning afsloot, waardoor de honken vol achterbleven.

In de 2e5 kwam UVV weer langszij. Met één uit sloeg Giovanni Samboe een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Glenn Romney, maar Pioniers hernam de leiding in de zesde toen Zerzinho Croes een honkslag sloeg en scoorde na een honkslag van Mark Duursma, maar dat zou het laatste punt blijven voor Pioniers, want Van Leeuwen schakelde zeven van de volgende acht slagmensen uit. Hierna nam Derek Tarapacki het werpen over, schakelde vier van de vijf slagmensen die hij zag uit en werd de winnende werper.

Met een 4-3 achterstand kwam UVV tot een rally van vier runs in de 2e8. Reliever Shane Gnade, die het werpen in de vijfde inning had overgenomen, gooide vier wijd op lead-off hitter Glenn Romney, die werd vervangen door pinch-runner Quincy Cairo. Na opgeschoven te zijn na een OSS scoorde Cairo de gelijkmaker na een honkslag van Jirka Bliek. Er volgde een vangbal, waarna Jean-Paul Gulinck werd ingebracht als nieuwe werper. Die kreeg een stootslag-honkslag tegen van Jeff Delfina, gooide daarna een wilde worp en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Rutger Veugelers (die 3-uit-4 sloeg). Hierna bracht Danny Rombley met een honkslag twee punten binnen en omdat daar een outfield-fout op volgde werd nog een punt gescoord en dat bracht de stand op 7-4 in het voordeel van UVV.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. DOOR Neptunus
In Rotterdam won Neptunus met 11-2 vs. Sparta-Feyenoord, maar stond slechts met 3-2 voor na vijf innings. De ploeg scoorde zveen punten in de laatste drie slagbeurten.

Neptunus had elf honkslagen, waarvan de eerste een RBI-double was van Jeffrey Arends in de eerste inning die Neptunus op 1-0 zette. In de derde werd de voorsprong opgevoerd naar 3-0. Benjamin Dille begon met vier wijd, waarna een fout volgde op een double play-grounder van Raily Legito. Hierna sloegen Dwayne Kemp en Rien Vernooij back-to-back doubles met twee uit en zorgden voor 3-0.

Sparta-Feyenoord verkleinde de achterstand naa 3-2 in de derde en vierde slagbeurt. In de derde kreeg Neptunus-starter Tim Roodenburg een lead-off double tegen van Jesus Castillo, die daarna scoorde na een grounder van Rudney Balentien. In de volgende slagbeurt kreeg Roodenburg weer een lead-off double tegen, dit keer van Jourick Blanco, die vervolgens ging scoren op een fout. Met lopers op het tweede en derde honk en twee uit werd Roodenburg opgevolgd door Kevin van Veen, die de slagbeurt afsloot met een groundout.

Neptunus voegde runs toe in de zesde en zevende inning om wat meer afstand te nemen. In de zesde kreeg Sape Wagenaar vier wijd en scoorde na een honkslag van Eugène Kingsale en in de zevende sloeg Jeffrey Arends een tweehonkslag en scoorde na een OS.

Met een 5-2 voorsprong voegde Neptunus twee runs toen in de achtste na een 2-out single van Raily Legito. De ploeg kwam vervolgens tot een rally van vier runs in de negende om een comfortabele 11-2 voorsprong te nemen. De eerste drie runs waren het gevolg van twee punten op twee 'force play-grounders', waarna het vierde punt het gevolg was van een OS van Legito.

Neptunus-reliever Kevin van Veen gooide vier wijd in de vijfde en werd vervangen door Jorian van Acker (die de winst op zijn naam kreeg), die een lead-off single tegen kreeg in de zesde, maar daarna drie slagmensen uitschakelde. De Australiër Craig Anderson gooide de zevende en achtste inning voor Neptunus en kreeg twee honkslagen tegen. Berry van Driel gooide de laatste inning voor Neptunus en zorgde voor drie nullen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(17 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.