Vier afgelastingen op zondag; Van 't Klooster's 'hit-tocht' gaat maandag verder

...Geen wedstrijd vandaag in Haarlem...
(© Foto: Henk Seppen)
English
ROTTERDAM / HAARLEM / AMSTERDAM / BUSSUM - Op zondag gingen drie van de vier wedstrijden in de Hoofdklasse van start, maar drie werden door de regen onderbroken voordat ze geldig waren. Het vierde duel werd 's morgens al afgelast.

De wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers is opnieuw vastgesteld voor maandagavond, terwijl de overige wedstrijden op een latere datum worden ingehaald.

In Bussum was het duel tussen Mr. Cocker HCAW en UVV in de vijfde inning (drie nullen af van een geldig duel), maar werd uiteindelijk gestaakt. UVV stond met 5-2 voor toen de tweede helft van de vijfde inning moest beginnen, maar toen werd de wedstrijd gestopt vanwege de regen en uiteindelijk gestaakt.

UVV had drie punten gescoord in de eerste helft van de derde inning. Austin Weymouth sloeg een honkslag en Jirka Bliek bereikte het honk na een fout, waarna beiden opschoven na een OSS van Glenn Romney en scoorden na een tweehonkslag van Danny Rombley. De laatste scoorde daarna zelf toen er een fout werd gemaakt op een grounder van (oud HCAW-speler) Juriën Overman.

HCAW pakte twee runs terug in de 2e3. Met twee uit sloeg Jasper Keijzer een honkslag en werd Michael Pluijmers geraakt door een worp. De twee scoorden daarna op een tweehonkslag van Lennart Koster.

UVV voegde twee runs toe in de 1e5 toen pinch-runner Brennan Nijhof en Danny Rombley (die opnieuw een tweehonkslag had geslagen) beiden scoorden na een tweehonkslag van Rutger Veugelers. Maar alle resultaten werden uiteindelijk geschrapt, omdat de regen voortzetting van dit duel onmogelijk maakte.

De wedstrijd wordt ingehaald op dinsdag 26 juli.

In Rotterdam kwam de wedstrijd tussen Sparta-Feyenoord en ADO niet voorbij de eerste inning. In de eerste helft van deze beurt nam ADO een 1-0 voorsprong toen Jarreau Martina het tweede honk bereikte na een fout en scoorde na een honkslag van Jaïr Roseburg. Maar in de tweede helft van deze inning scoorde Sparta-Feyenoord tweemaal. Kevin van Nederpelt begon met vier wijd en Anthony Vrolijk sloeg een honkslag. De eerste scoorde toen ook Quintin De Cuba een honkslag sloeg, waardoor Vrolijk het derde honk bereikte. Nadat De Cuba uitging bij een steelpoging scoorde Vrolijk op een grounder van Ramiro Balentina. Maar nadat volgende slagman Brian Biezen een honkslag sloeg en Glimphor Rifaela vier wijd kreeg volgde een regenonderbreking en uiteindelijk afgelasting van het duel.

Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar dit duel wordt vrijwel zeker ingehaald op dinsdag 2 augustus.

In Amsterdam werd de ontmoeting tussen L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus al 's morgens vroeg afgelast vanwege de conditie van het speelveld na de vele regen in de voorgaande nacht.

Dit betekende dat alle drie de wedstrijden in deze series verregenden (net zoals in de Sparta-Feyenoord vs. ADO series). Zoals het er op dit moment uitziet halen deze ploegen dinsdagavond de donderdag afgelaste wedstrijd in. Hierna worden de zaterdag afgelaste wedstrijden ingehaald op dinsdag 26 juli en staan de vandaag geschrapte ontmoetingen vrijwel zeker opnieuw op de agenda voor dinsdag 2 augustus.

In Haarlem duurde het duel tussen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers slechts zes minuten. Nadat Pioniers op rij was uitgegaan in de eerste inning legde de umpire crew het duel stil toen een hevige regenbui volgde. Zo'n 10 minuten later werd al bekend gemaakt dat de wedstrijd was afgelast, want het speelveld was onbespeelbaar geworden door de enorme hoosbuit die het in een zwembad had veranderd.

De wedstrijd wordt maandagavond in Haarlem, vanaf 19:45 uur, ingehaald. En dus zet Dirk van 't Klooster zijn 'zoektocht' naar zijn 1000ste honkslag in zijn loopbaan (hij heeft er nog steeds twee nodig) ook maandagavond voort. Tenminste, als het weer meewerkt...

...Hopen dat de wedstrijd toch wordt voortgezet...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)

...Links het onbespeelbare veld - Rechts kijkt Pioniers-Coach Theo Geerman eens rond...