Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers komende 3-game series; Nieuwe spelers ADO, Sparta-Feyenoord
English
BUSSUM / HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM / DEN HAAG / UTRECHT / HOOFDDORP - Donderdagavond gaat de volgende 3-game series weer van start en de meeste startende werpers voor deze wedstrijden zijn inmiddels weer bekend.

Ook werd bekend gemaakt dat ADO en Sparta-Feyenoord een nieuwe spelers op hun roster hebben toegevoegd.

Hieronder de starters voor de komende series, maar uiteraard kunnen die op een wedstrijddag altijd nog wijzigen.

Stand & ProgrammaMr. Cocker HCAW vs. ADO
Hoofd Coach Bill Froberg van Mr. Cocker HCAW (3-12) heeft alleen zijn starter voor de eerste wedstrijd aangewezen. Hij heeft nog geen starters voor het weekeinde, omdat een aantal last heeft van griep. Afgelopen zondag maakte RHP Kevin Roovers zijn eerste start in een jaar en dat ging prima, dus hij is mogelijk ook weer inzetbaar voor de komende wedstrijden. Afgelopen weekeinde won HCAW twee van de drie wedstrijden vs. Corendon Kinheim.

Aldric Dunlop, de Hoofd Coach van ADO (1-14), liet weten dat hij dezelfde starters als afgelopen weekeinde zal gebruiken, maar in een andere volgorde. Afgelopen week liep ADO tegen een 3-game sweep aan tegen Vaessen Pioniers.

Tijdens deze series zal ADO weer herenigd worden met Outfielder Quensley Bazoer, die het seizoen begon bij HCAW en zodoende in de komende wedstrijden dus zal spelen tegen zijn oude ploeg. Zowel HCAW als ADO bevestigden de transfer, die echter nog moet worden goedgekeurd door de Bond. Bazoer speelde dit seizoen in zes wedstrijden voor HCAW en sloeg toen 0-uit-10 met zes strikeouts. Bazoer speelde in de seizoenen 2009 en 2010 voor HCAW, nadat hij in de vijf voorgaande seizoenen voor ADO uitkwam (2004-2008).

Startende Werpers
RHP Kevin Miner (2-3)
(to be announced)
(to be announced)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Jurandy Girigori (1-5)
RHP Quincy Lambertina (0-1)
LHP Nick Martin (0-5)Corendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord

...José Ventura...
(© Foto: Henk Seppen)
Geen verrassingen in de rotaties van Corendon Kinheim (10-5) en Sparta-Feyenoord (4-11) voor hun komende series, want Hoofd Coach Eelco Jansen (Kinheim) en Pitching Coach Leo Voogd (Sparta-Feyenoord) gebruiken dezelfde rotatie als afgelopen weekeinde. Voor Kinheim is dat de rotatie die tot nu toe in alle series is gebruikt. Intussen is Bryan Engelhardt (hamstring) weer volledig terug als eerste honkman, maar catcher Jason Halman zal in de komende series mogelijk nog niet achter de plaat zitten. Tijdens een recente training van de nationale ploeg liep Halman een enkelblessure op en Kinheim gebruikte hem in de series van afgelopen week alleen als DH.

Afgelopen weekeinde won Kinhein één van de drie wedstrijden vs. Mr. Cocker HCAW, terwijl Sparta-Feyenoord er één van de drie won tegen koploper L&D Amsterdam Pirates.

Dit weekeinde zal Sparta-Feyenoord hun werpersstaf uitbreiden, want de Dominincaanse linkshander José Ventura maakt dan zijn rentree in Rotterdam. Ventura arriveert zondagochtend en hoewel hij gelijk inzetbaar zal zijn als werper is het niet te verwachten dat hij later op de dag al zal gooien in Game 3. Ventura speelde ook vorig seizoen voor Sparta-Feyenoord en was toen 4-8 en gooide in 14 wedstrijden (10 als starter). In 85 innings gooide hij 75 keer drie slag, 42 keer vier wijd, kreeg 77 hits tegen en sloot af met een 3.28 ERA. Hij werd ook regelmatig ingezet als DH en sloeg .270 (20-uit-74), scoorde acht punten, had vijf RBI's en sloeg vijf doubles.

Startende Werpers
RHP David Bergman (3-0)
RHP Duko Jansen (2-1)
LHP Nick Veltkamp (2-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Ruderly Manuel (1-2)
RHP Bobby Carrington (0-4)
LHP Gregory Gustina (2-3)L&D Amsterdam Pirates vs. UVV
Hoofd Coach Charles Urbanus van koploper L&D Amsterdam Pirates (15-3) gebruikt dezelfde rotatie in de komende series voor de zevende week op rij. Afgelopen weekeinde won Amsterdam twee van de drie wedstrijden vs. Sparta-Feyenoord. Outfielder Wesley Connor is nog even niet inzetbaar, nadat hij een hechting in zijn mond nodig had, maar de verwachting is dat hij binnenkort weer terugkeert, terwijl Outfielder Kenny Berkenbosch (knie) weer deelneemt aan de trainingen van zijn ploeg. Urbanus hoopt dat beiden weer op tijd terug zijn voor het Europa Cup-toernooi van begin juni in Amsterdam.

Hoofd Coach Royce Holder van UVV (6-9) wijzigde zijn rotatie. RHP Orlando Yntema, die tot nu toe de Game 1 starter was, is opgeschoven naar Game 2, waarmee een confrontatie wordt voorkomen met RHP Rob Cordemans. RHP Jurjen van Zijl, die de Game 2 starter was, schoof door naar Game 3. Rookie RHP Timo van Ancum is nu aangewezen als starter voor Game 1. Afgelopen weekeinde was hij niet aangekondigd als starter, maar startte uiteindelijk Game 2, die aanvankelijk zou worden begonnen door Van Zijl, maar die startte uiteindelijk Game 3. Afgelopen weekeinde liep UVV in drie wedstrijden tegen een sweep aan tegen DOOR Neptunus.

Startende Werpers
RHP Rob Cordemans (4-1)
RHP Jos de Jong (3-0)
RHP Ben Grover (3-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Timo van Ancum (0-1)
RHP Orlando Yntema (2-3)
RHP Jurjen van Zijl (2-3)DOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers
Jan Collins, de Hoofd Coach of DOOR Neptunus (14-4), begint met dezelfde starters in Game 1 en Game 2, maar wees weer een andere Game 3 starter aan, zoals hij eerder heeft gedaan. Dit keer zal RHP Kevin van Veen voor het eerst sinds 10 april starten toen hij de verliezende werper was vs. L&D Amsterdam Pirates. Afgelopen weekeinde boekte Neptunus een sweep tegen UVV in drie wedstrijden.

Robert Klaver, Hoofd Coach van Vaessen Pioniers (10-5), gebruikt dezelfde rotatie als in voorgaande weken. Afgelopen weekeinde kwam Pioniers tot een sweep in drie wedstrijden tegen ADO.

Startende Werpers
LHP Diegomar Markwell (4-1)
RHP Kevin Heijstek (4-1)
RHP Kevin van Veen (0-1)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Conrad Orman (2-2)
RHP Eddie Aucoin (4-1)
RHP Lars Huijer (2-0)

(18 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.