Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Kinheim vs. Pioniers opnieuw afgelast; Wijzigingen startende werpers
English

...Het veld in Haarlem was onbespeelbaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAARLEM - Op maandag werd de inhaalwedstrijd tussen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers, die voor 's avonds op het programma stond, opnieuw afgelast. Zondag duurde het duel slechts zes minuten, maar werd toen onderbroken door de regen en kort daarna gestaakt, omdat het veld onbespeelbaar was geworden. Het bleef daarna vrijwel de hele dag en nacht regenen, waardoor het veld ook maandag nog onbespeelbaar was. De nieuwe datum voor dit duel is nu dinsdag 26 juli. Het is ook bevestigd dat de twee wedstrijden die zaterdag werden afgebroken (ADO vs. Sparta-Feyenoord en DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates) opnieuw zijn vastgesteld voor dinsdag 26 juli. Tevens werd bevestigd dat de wedstrijden van deze ploegen die zondag werden geschrapt nu op het programma staan voor dinsdag 2 augustus, terwijl het duel tussen Mr. Cocker HCAW vs. UVV eveneens op 26 juli opnieuw in het programma staat.

Door de afgelastingen van de afgelopen dagen en vandaag moesten de coaches natuurlijk goed kijken naar hun werpersrotaties. Omdat een aantal wedstrijden al was begonnen hebben verschillende werpers al een aantal innings gegooid, zoals in de wedstrijden van Sparta-Feyenoord vs. ADO (vier innings op zaterdag) en Mr. Cocker HCAW vs. UVV (vijf innings op zondag).

Op dit moment zijn de aangekondigde startende werpers voor de inhaalwedstrijden van morgen (dinsdag) allen bevestigd, behalve voor Corendon Kinheim. De Haarlemmers beginnen met rechtshander Duko Jansen, die zondag het gestaakte duel startte en toen voor drie nullen op rij zorgde in de eerste inning. Nick Veltkamp, de aanvankelijk starter voor dinsdag, is doorgeschoven naar aanstaande zaterdag. Vaessen Pioniers moet de starter voor dinsdag nog aanwijzen. Omdat de wedstrijden op dinsdag nu de enige inhaalwedstrijden zijn kunnen de normale werpersrotaties weer worden gebruikt wanneer de volgende reeks van drie wedstrijden op donderdag van start gaat.

Echter, het blijft een groot vraagteken of de ploegen in staat zijn dinsdag wel te spelen (of zelfs op donderdag). Door de hevige regen van de afgelopen dagen zijn de velden onbespeelbaar geworden en krijgen geen kans daarvan te herstellen, zelfs niet als het droog is. En voor de komende dagen wordt nog meer regen verwacht...

(18 juli)

Stand, Programma & Startende Werpers


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.