Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Ruime overwinningen voor Amsterdam en HCAW
English
BUSSUM / HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM - Donderdagavond wonnen de vier thuisspelende ploegen allen hun wedstrijd en dat was de eerste keer dit seizoen. Koplooper L&D Amsterdam Pirates won ruim vs. UVV met 11-1, terwijl Mr. Cocker HCAW een grote 12-2 overwinning boekte tegen ADO. Corendon Kinheim en DOOR Neptunus werden beide 'outhit' door hun tegenstander, maar wonnen toch. Kinheim stond aanvankelijk met 3-0 achter, maar won met 5-3 vs. Sparta-Feyenoord ene Neptunus opende hun 3-game series vs. Vaessen Pioniers met een 6-0 shutout en won zo de elfde wedstrijd op rij.Mr. Cocker HCAW vs. ADO
...Juan Miguel Gonzalez...
...drie honkslagen...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Bussum kwam Mr. Cocker HCAW tot elf honkslagen op drie werpers, die samen ook nog eens elfmaal vier wijd gooiden, om met 12-2 te winnen vs. ADO in een 8-inning wedstrijd. ADO stond tweemaal voor, maar verloor uiteindelijk hun zevende opeenvolgende wedstrijd.

Quensley Bazoer, die het seizoen begon bij HCAW, maakte vanavond zijn rentree in de ploeg van ADO, waar hij eerder speelde in 2004-2008. In zijn eerste wedstrijd tegen zijn voormalige ploeg was Bazoer de lead-off hitter voor ADO en speelde in het midveld. In de eerste inning kreeg Bazoer drie slag van zijn oud-teamgenoot Kevin Miner. Voor zijn komst naar ADO speelde Bazoer (die vanavond 0-uit-3 sloeg) in zes wedstrijden voor HCAW, waarin 0-uit-10 sloeg.

In de tweede inning kreeg HCAW-pitcher Kevin Miner een lead-off double tegen van Sidney Ensermo, die ADO daarna op 1-0 zette door te scoren op een opofferingsslag van Enrique Tromp. ADO-starter Jurandy Girigori had geen problemen in de eerste twee slagbeurten, maar kreeg toen een punt tegen in de derde. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Mitchel Koot, die daarna het tweede honk stal en later scoorde op een OS van Michael Pluijmers.

ADO hernam de leiding in de vierde slagbeurt toen Gyenuar Lopez opende met een driehonkslag en scoorde op een doorgeschoten bal. In het restant van het duel sloeg ADO nog slechts twee honkslagen en kwam niet meer tot scoren op Miner, die het hele duel gooide voor HCAW.

...Lennart Koster steelt 3e honk in 4e inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW bracht de stand voor de tweede keer in evenwicht in de vierde toen Lennart Koster vier wijd kreeg en scoorde op een foute aangooi, nadat hij het derde honk had gestolen. In de vijfde nam HCAW de leiding. Wesley Bernardus sloeg een honkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Michael Pluijmers. De twee schoven op na een OSS van Dirimo Enrique Chavez, waarna de honken vol kwamen toen Lennart Koster vier wijd kreeg. Een honkslag van Juan Miguel Gonzalez leverde HCAW toen een 3-2 voorsprong op, maar drie lopers bleven achter.

In de zesde voegde HCAW drie runs toe op een 'force play-grounder' van Chavez en een 2-run single van Gonzalez. In de zevende nam Quincy Lambertina, de aangekondigde starter voor Game 2 op zaterdag, de pitching over voor ADO en kreeg twee runs tegen, dankzij RBI-singles van Adrian Anthony en Wesley Bernardus. Designated hitter Sidney Ensermo, een infielder, gooide de achtste inning voor ADO en zag HCAW toen een verschil van 10 punten bereiken. Hij kreeg een lead-off double tegen van Koster en een honkslag van Gonzalez, waarna de honken vol kwamen via vier wijd voor Randy Daal met één uit. Een geraakt werper voor pinch-hitter Jasper Keijzer leidde daarna tot een punt, waarna Mitchel Koot volgde met een 3-run triple om de stand op 12-2 te brengen en het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaCorendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord
In Haarlem keek Corendon Kinheim tegen een 3-0 achterstand aan na twee innings, maar kwam toen tot een rally van vier runs in de eigen tweede beurt en won uiteindelijk met 5-3, hoewel ploeg werd 'outhit' met 9-5.

In de eerste inning kreeg Kinheim-starter David Bergman een one-out single tegen van Arthur Bonevacia, die werd gevolgd door een RBI-triple van Quintin De Cuba en een RBI-single van Ramiro Balentina, die de stand op 2-0 brachten. In de tweede slagbeurt opende Rensver Jansen met een honkslag, schoof op na een OSS van Max Bijster en een honkslag van Jesus Castillo, waarna hij scoorde op een grounder van Rubinet Koko, zodat het 3-0 werd. Hierna schakelde Bergman 10 van de volgende 11 slagmensen uit, voordat hij een honkslag tegen kreeg in de zesde, maar Sparta-Feyenoord kwam niet meer tot scoren. Bergman kwam tot negen strikeouts.

Met een 3-0 achterstand kwam Kinheim tot vier punten in de tweede inning op Ruderly Manuel, die zijn eerste complete wedstrijd gooide voor Sparta-Feyenoord. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Dirk van 't Klooster, gooide vier wijd op Bryan Engelhardt en zorgde voor volle honken na een honkslag van Rodney Michel. Hierna bracht Rafaël Jozefa twee punten binnen met een tweehonkslag. Manuel volgde daarna met een strikeout, maar de stand kwam daarna in balans toen Björn Henrichs een honkslag sloeg. Een fout op een 'force play-grounder' van Remco Draijer leverde Kinheim daarna een 4-3 voorsprong op.

In de volgende drie innings schakelde Ruderly Manuel negen van de tien slagmensen uit, maar kreeg toen een one-out homerun tegen van Bryan Engelhardt (zijn zevende van het seizoen) in de zesde inning en dat leverde Kinheim een 'insurance run' op en bracht de stand op 5-3. In de 1e6 kreeg Sparta-Feyenoord twee lopers op het honk met één uit, maar daarna schakelde Bergman de volgende twee slagmensen met drie slag uit. In de zevende had Bergman drie strikeouts, maar zag ook een loper het derde honk bereiken, waar hij achterbleef. In de achtste nam Patrick Beljaards het over van Bergman toen die een honkslag tegen kreeg met één uit van Ramiro Balentina, maar die ging vervolgens uit bij stelen. Beljaards sloot de beurt af met drie slag en werd in de negende afgelost door Nick Stuifbergen. Die kreeg een lead-off single tegen, maar toen volgden drie nullen.

Kinheim liet de honken nog vol achter in de zevende inning, maar het verschil van twee punten bleef genoeg voor de winst.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaL&D Amsterdam Pirates vs. UVV
...Winnende werper Rob Cordemans...
(© Foto: Frans van Elst)
In Amsterdam won koploper L&D Amsterdam Pirates ruim van UVV met 11-1 op 13 honkslagen, maar liet ook 12 lopers achter. Vier UVV-werpers gooiden samen elfmaal vier wijd om Amsterdam extra honklopers te bezorgen. Sidney de Jong sloeg 3-uit-3 en bereikte vijfmaal het honk voor Amsterdam, scoorde eenmaal en had vier RBI's. Bas de Jong sloeg 4-uit-5, waaronder een tweehonkslag en had drie RBI's. Met zijn vier honkslagen verhoogde De Jong zijn slaggemiddelde naar .451, waardoor hij nu de beste slagman in de Hoofdklasse is. Vince Rooi bereikte viermaal de honken en scoorde driemaal. De eerste drie slagmensen van Amsterdam bereikten samen 13 keer het honk, waarvan achtmaal na een vrije loop. Lead-off hitter Roelie Henrique kreeg driemaal vier wijd en ging ook driemaal scoren. Aan de staart van de slagvolgorde kreeg Rashid Gerard tweemaal vier wijd en sloeg een tweehonkslag en scoorde ook driemaal tegen UVV, dat nu achtmaal op rij heeft verloren.

In de tweede inning was er even een speciaal moment toen Fausto Álvarez Rizo het slagperk instapte voor zijn eerste slagbeurt. De 50-jarige Cubaan speelde in 2006-2009 voor Amsterdam en kwam toen uit in 149 wedstrijden, waarin hij 175 honkslagen sloeg, waaronder 24 homeruns en 127 binnengeslagen punten had. Na zijn introductie kreeg Álvarez een groot applaus van de Amsterdam-fans, want hij neemt nog altijd een aparte plaats in bij de hoofdstedelijke ploeg.

Amsterdam opende de score in de eerste inning toen Vince Rooi vier wijd kreeg met één uit en ging scoren na een 2-out double van Bas de Jong. Het tweede punt werd gescoorde in de derde toen Rooi opnieuw scoorde, dit keer op een single van De Jong. Hierna scoorde de thuisploeg driemaal in de vierde. UVV-starter Timo van Ancum gooide toen vier wijd op Rashid Gerard en Roelie Henrique met twee uit en werd vervangen door Derek Tarapacki. Maar de Amerikaan werd begroet met een 2-run double van Vince Rooi, die daarna zijn derde punt scoorde toen Sidney de Jong volgde met een honkslag.

...UV-starter Timo van Ancum...
(© Foto: Frans van Elst)
Amsterdam voegde nog eens drie punten toe in de zesde op nieuwe werper Juri van Leeuwen. Gerard opende met een tweehonkslag, waarna de honken volkwamen toen Henrique en Rooi vier wijd kregen. Een honkslag van Sidney de Jong zorgde daarna voor twee runs en hij scoorde later op een fout met volle honken op een 'force play-grounder' van Bas Nooij. Hierna nam Martijn Riphagen de pitching over voor UVV met volle honken. De linkshander gooide drie slag op Seb Visser en Koen Nooij, waardoor de inning ten einde kwam, maar Amsterdam had de stand opgevoerd naar 8-0.

Amsterdam-starter Rob Cordemans had wederom een prima optreden. De rechtshander gooide zes innings, had zes strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen, een comeback-single van Rutger Veugelers in de vijfde inning, die hij net niet kon fielden. In de zevende inning nam Al Morales Gomes het over en gooide vier wijd op lead-off hitter Glenn Romney, die daarna opschoof toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van pinch-hitter Norbert Jongerius. Hierna bracht Fausto Álvarez Rizo met een honkslag Romney binnen voor UVV's enige punt. Jongerius liep over het derde honk heen en probeerde te scoren na een slechts aangooi van korte stop Tim Vermij (die net in het duel was gekomen), maar werd op thuis uitgeschakeld toen Morales (die de actie dekte) hem uitgooide. UVV's Hoofd Coach Royce Holder ging hierna in discussie met 3B Umpire Johan Brandsma, omdat 3B Rashid Gerard mogelijk Jongerius gehinderd zou hebben, maar dat was niet het geval. Omdat hij te lang door ging werd Holder uiteindelijk weggestuurd. Zijn ploeg veerde hierdoor niet op, want UVV scoorde niet meer en kreeg nog drie punten tegen in de zevende, waardoor Amsterdam een verschil van 10 punten bereikte.

Martijn Riphagen gooide vier wijd op Gerard en Henrique, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Vermij en de honken vol kwamen. Vervolgens gooide hij vier wijd op Sidney de Jong en Percy Isenia (de laatste na een gemiste vangbal op fout gebied), waardoor tweemaal werd gescoord. De vierde honkslag van Bas de Jong bracht de stand hierna op 11-1 en maakte een einde aan de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaDOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers
In Rotterdam werd DOOR Neptunus 'outhit' met 11-9, maar sloot een 6-game winning streak af van Vaessen Pioniers via een 6-0 shutout, waardoor de eigen winning streak werd verlengd naar elf wedstrijden.

Pioniers leek een vroege voorsprong te gaan nemen in de eerste inning. Michael Duursma begon met een honkslag op starter Diegomar Markwell en schoof daarna op naar het derde honk na een honkslag van zijn broer Mark Duursma. Maar hij ging vervolgens uit in een rundown na een grounder van Norbert Lokhorst. Pioniers kreeg daarna de honken vol toen Nik Gumeson een honkslag sloeg, maar een infield-fly en een vangbal volgden en dus bleven drie lopers achter.

Neptunus, dat een loper op het derde honk achterliet in de tweede inning, opende de score in de derde slagbeurt op linkshander Conrad Orman. Met één uit sloegen Shaldimar Daantji en Eugène Kingsale een honkslag en kwamen de honken vol toen Benjamin Dille werd geraakt door een worp. Het eerste punt werd daarna gescoord toen Raily Legito vier wijd kreeg. Hierna ging Legito gedwongen uit na een grounder van Jeffrey Arends, maar daardoor kon wel Kingsale scoren. Dille scoorde ook, dankzij een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te completeren.

In de vijfde voegde Neptunus twee runs toe. Met één uit sloegen Legito en Arends back-to-back doubles om een punt binnen te brengen, waarna een 2-out single van Rien Vernooij de stand op 5-0 bracht.

Het zesde punt werd gescoord in de achtste inning op nieuwe werper Kjeld de Lincel, die de opvolger was van zijn broer Mika de Lincel, die de zevende inning had gegooid voor Pioniers. In de achtste sloeg Dwayne Kemp een honkslag met één uit en scoorde na een honkslag van Eldrion Regina.

In de zesde inning nam Craig Anderson het werpen over van Markwell en kreeg de steun van drie dubbelspelen. Arshwin Asjes sloot het duel af met het gooien van de negende inning voor Neptunus.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(19 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.