Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Van 't Kloosters slaat 1000ste honkslag
English
HAARLEM / AMSTERDAM / VLEUTEN / ROTTERDAM - Dirk van 't Klooster is de tweede speler in de Nederlandse honkbalgeschiedenis met 1000 honkslagen op zijn naam in de hoogste afdeling. Dinsdagavond bereikte de rechtsvelder van Corendon Kinheim de mijlpaal in de vierde inning van een 7-5 'come-from-behind' overwinning vs. Vaessen Pioniers.


...Dirk van 't Klooster slaat zijn 1000ste honkslag...
(© Foto: Michael Rosa)
Van 't Klooster had twee honkslagen nodig om in de recordboeken te komen. Na te zijn uitgevangen in de eerste inning sloeg Van 't Klooster een honkslag in de derde slagbeurt om zijn 999ste honkslag te laten noteren. Met een 5-1 achterstand opende René Cremer de 2e3 met vier wijd van startende werper Conrad Orman, die hierna een bezoek van zijn coach kreeg. Vervolgens sloeg Van 't Klooster raak. Orman volgde daarna met een strikeout, maar kreeg toen een 3-run homerun tegen van Bryan Engelhardt, die de achterstand verkleinde tot 5-4. Hierna werd Orman opgevolgd door Jan Rehacek, die een honkslag moest toestaan, vier wijd volgde en schijn maakte, maar toen afsloot met een vangbal en een strikeout.

Omdat er in de derde inning acht slagmensen in het slagperk waren verschenen kwam Van 't Klooster opnieuw aan slag in de vierde slagbeurt. Met twee uit, om 21:38 uur maakte Van 't Klooster contact met een worp van Rehacek en leverde een 'single' af en dat werd zijn 1000ste honkslag in zijn loopbaan. Het duel werd toen onderbroken, want Van 't Klooster werd gefeliciteerd door zijn teamgenoten, terwijl de bal uit de wedstrijd werd gehaald.

In de zevende inning kwam Van 't Klooster opnieuw aan slag, maar sloeg dit keer een grounder. In de zevende begon René Cremer met een honkslag en schoof op na schijn, waarna hij het derde honk bereikte op Van 't Klooster's grounder. Rehacek werd opgevolgd door Jean-Paul Gulinck, die Jason Halman een grounder zag slaan, maar daardoor kon Cremer wel de gelijkmaker scoren. Hierna zette Bryan Engelhardt Kinheim op voorsprong met zijn tweede homerun in het duel. Rodney Michel volgde met een honkslag, schoof op na een nieuwe schijn en scoorde daarna op een honkslag van Rafael Jozefa, waardoor Kinheim's voorsprong werd opogevoerd naar 7-5.

De zevende was ook de laatste inning in deze wedstrijd, die bijzonder traag was. De eerste vier innings duurden bijna vier uur en hierdoor had het duel de curfew van 22:50 uur bereikt toen de zevende inning aan de gang was.

Zoals al eerder gezegd werd Van 't Klooster de tweede speler in de geschiedenis die de mijlpaal van 1000 honkslagen bereikte. Op 15 mei 1999, om 14:12 uur, spelend tegen Twins, was Marcel Joost de eerste speler die de mijlpaal bereikte en hij speelde toen eveneens voor Kinheim. Net als Van 't Klooster sloeg Joost zijn honkslag ook voor eigen publiek toen Kinheim nog speelde op hun voormalige veld aan het Badmintonpad. Maar er zijn meer overeenkomsten tussen Joost en Van 't Klooster. Joost begon zijn loopbaan bij Amsterdam Pirates, dezelfde club waar Van 't Klooster in de Hoofdklasse debuteerde in 1993. In dat jaar, op 24 april, sloeg Van 't Klooster de eerste honkslag in zijn loopbaan op Tony Rohan van Haarlem Nicols, de club waar Joost op dat moment speelde. Later was Joost nog coach van Van 't Klooster toen beiden aan Kinheim waren verbonden.


...Dirk van 't Klooster wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten - Rodney Michel (11) heeft de historische bal...
(© Foto's: Michael Rosa)In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates ruim vs. DOOR Neptunus, 9-3. Amsterdam stond met 2-0 achter, maar scoorde toen driemaal in de derde op een 3-run homerun van Sidney de Jong. Neptunus kwam langszij in de vierde, maar Amsterdam hernam onmiddellijk de leiding toen Vince Rooi homerde. Hierna voegde Amsterdam nog vijf runs toe in de volgende vier innings, waarvan de laatste twee in de achtste inning op De Jong's tweede homerun in dit duel. Voor Neptunus was dit de eerste nederlaag in een avondwedstrijd.

In Vleuten won Mr. Cocker HCAW met 6-4 vs. UVV in 10 innings. HCAW brak een 2-2 stand door tweemaal te scoren in de vierde inning. UVV kwam langszij in de achtste inning. In de tiende slagbeurt scoorde HCAW twee runs na honkslagen van Dirimo Enrique Chavez en Randy Daal om het duel te winnen.

In Rotterdam won Sparta-Feyenoord met 8-2 vs. ADO. Sparta-Feyenoord kwam tot 16 honkslagen op vier werpers, waarvan drie van Jesus Castillo. Ruderly Manuel gooide het hele duel voor de thuisploeg en stond slechts vijf hits toe, terwijl hij elfmaal drie slag gooide. Aanvankelijk was Rudy Seebus aangekondigd als startende werper, maar nieuwe Hoofd Coach Dino Anasagasti koos uiteindelijk voor Manuel. Voor Anasagasti was dit zijn eerste wedstrijd als Hoofd Coach sinds hij de taak vorige week overnam van Luty Bernadina. Maar sindsdien verregenden drie wedstrijden.

(later meer)

(19 juli)

Stand, Programma & Startende Werpers


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.