Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Derde oefenzege Kinheim, HCAW, Sparta-Feyenoord
English
HEEMSTEDE / AMSTERDAM / UTRECHT / VOORSCHOTEN (Ned.) / MERKSEM (België) - Op zondag werden weer vijf oefenwedstrijden gespeeld, waaraan werd deelgenomen door zeven van de acht Hoofdklasse-ploegen. Corendon Kinheim bleef ongeslagen en won de derde wedstrijd via een nieuwe ruime zege vs. ADO, 13-3. Mr. Cocker HCAW en Sparta-Feyenoord boekten eveneens hun derde oefenwinst en versloegen respectievelijk UVV (9-8) en Royal Greys (21-0). Hoofddorp Pioniers stond met lege handen tegen RCH-Pinguïns (7-3), terwijl L&D Amsterdam Pirates met 3-1 won vs. hun Rookie-Team. DOOR Neptunus had vandaag een duel gepland tegen Euro Stars, maar dat kwam te vervallen. Komende week staat de eerste van de drie traditionele toernooien op de agenda, want HCAW, Pioniers Pirates nemen dan deel aan het jaarlijkse Jan van de Vegte Memorial Tournament van De Hazenkamp in Nijmegen.


RCH-Pinguïns vs. Hoofdddorp Pioniers
In Heemstede versloeg RCH-Pinguïns Hoofddorp Pioniers met 7-3 in een 7-inning-wedstrijd. Gisteren stond RCH in de zevende en laatste slagbeurt met 8-5 voor in de eerste ontmoeting tegen Pioniers, maar wist de voorsprong toen niet vast te houden. Vandaag won RCH het duel, gespeeld op eigen veld, wel en dat leverde Tjerk Smeets zijn eerste zege op als hun nieuwe Hoofd Coach.


...Tjerk Smeets...
...Eerste overwinning...
(© Foto: Henk Seppen)
Na twee puntloze innings opende Pioniers de score in de derde inning door tweemaal te scoren op RCH-starter Chris Mowday. Zerzinho Cruz (velderskeus) scoorde toen op een 2-out single van Michael Duursma. De laatste bereikte kort erna het derde honk na een honkslag van Mervin Gario en scoorde na een honkslag van zijn broer Mark Duursma, maar Gario werd op de thuisplaat uitgeschakeld bij een poging ook te scoren.

RCH-Pinguïns werd drie innings puntloos gehouden door Pionier-starter Dennis Buring, liet de honken vol achter in de derde inning, maar scoorde toen vier punten op nieuwe werper Shane Gnade. Met Ricky Daal (vier wijd) en Giovanni Valmont (tweehonkslag) op het honk sloeg Dylan True een one-out, 2-run double om de stand in evenwicht te brengen. Met twee uit sloeg Zamir Leijde een 2-run homerun, waardoor het 4-2 werd.

RCH voegde een punt toe in de zesde inning op nieuwe werper Mica de Lincel, dankzij een RBI-double van Lex Leijenaar. Pioniers pakte een punt terug in de zevende inning. Linoy Croes opende met een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde na een foute aangooi.

De ervaren werper Dave Draijer, die ook de Pitching Coach van Pioniers is, beklom de heuvel in de 2e7 en kreeg nog twee punten van RCH tegen. Na drie slag voor de eerste slagman kreeg volgende slagman Giovanni Valmont het eerste honk na hinderen-catcher, waarna Mick van Vliet het honk bereikte na een fout. Na een volgende strikeout kreeg Draijer een 2-run double tegen van Mark Smit die de stand opvoerde naar 7-3.

Pioniers sloeg zes honkslagen, waaronder drie van Linoy Croes, die twee honkslagen en een driehonkslag sloeg.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


L&D Amsterdam Pirates vs. Amsterdam Pirates Rookies
In Amsterdam eindigde de tweede wedstrijd tussen de twee Pirates-ploegen in een zege voor het Hoofdklasse-team. Maar het werd een wedstrijd met een lage score, want het werd 3-1 voor de hoofdmacht, omdat de Rookies vandaag een goed duel speelden.

Rob Cordemans (3 innings), Frank van Heijst (3), Jurrian Koks (2) en Al Morales Gomes (1) gooide voor Amsterdam in dit duel, dat werd gebruikt om verschillende situaties te creëren. Zo werden bijvoorbeeld aan het begin van een inning lopers op de honken geplaatst.

Verdere details van dit duel zijn niet bekend.

Oefenstand en -programma


UVV vs. Mr. Cocker HCAW
In Utrecht stond HCAW met 3-0 achter na de eerste inning, maar kwam toen tot een rally van vijf runs in de tweede slagbeurt. Na zes innings was de stand 8-8, maar HCAW hernam de leiding in de zevende om met 9-8 te winnen.

In deze wedstrijd werden liefst 20 vrije lopen uitgedeeld door acht verschillende werpers, waarvan elf door drie HCAW-werpers. Wesley Bernardus, Joep van Els en Arjan Elshof, die allen gisteren geblesseerd uitvielen, kwamen vandaag niet in actie voor HCAW. De ploeg sloeg daarom met 'slechts' negen slagmensen en dus was er geen 'hoofdpijn'-scorekaart en box score. In de voorgaande wedstrijden gebruikte HCAW meerdere slagmensen in hun slagvolgorde of voegde tijdens de wedstrijd extra slagmensen in.


...Michael Pluijmers...
...2 Doubles, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Aanvankelijk nam UVV een 3-0 voorsprong in de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk, die in deze slagbeurt driemaal vier wijd gooide. Een tweehonkslag van Jeroen Hermans leidde tot de eerste twee punten en een grounder van Shurty Tremus maakte er 3-0 van.

In de tweede inning antwoordde HCAW met vijf runs toen UVV-starter Van Gerwen vier wijd gooide op de eerste vijf slagmensen, resulterend in twee automatische punten. Een 'double play-grounder' van Tom van der Veer zorgde hierna voor een gelijke stand. Nadat Van Gerwen weer een vrije loop had weggegeven nam HCAW een 5-3 voorsprong op een 2-run double van Michael Pluijmers, die onlangs zijn debuut maakte in het Nederlands Honkbal Team.

In de tweede helft van de tweede inning pakte UVV een punt terug na een wilde worp, maar HCAW voegde weer een punt toe in de derde na een honkslag van Randy Daal. UVV scoorde vervolgens weer een punt na een opofferingsslag van Danny Rombley, maar HCAW verhoogde even later de stand naar 8-5 door tweemaal te scoren in de vierde inning, dankzij back-to-back doubles van Michael Pluijmers (zijn tweede) en Bart Sabel.

UVV bracht de stand in evenwicht door te scoren in de vijfde en zesde inning. In de vijfde, op reliever Kyle Ward, scoorde Lindell Finsy (vier wijd) na een wild worp en scoorde Rutger Veugelers (velderskeus) na een honkslag van Glenn Romney. In de zesde, op nieuwe werper Joran Klarenbeek, kwam UVV langszij toen Norbert Jongerius vier wijd kreeg en ging scoren na een honkslag van Lionel Koolman.

HCAW kwam weer op voorsprong in de zevende inning op Sedly Karel, die de pitching net had overgenomen. Met twee uit scoorde Adrian Anthony (velderskeus) toen na een honkslag van Mitchel Koot om de stand op 9-8 te brengen.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


ADO vs. Corendon Kinheim
In Voorschoten diende Kinheim ADO opnieuw een ruime nederlaag toe, dit keer een 13-3 zege. Het duel werd gespeeld op het veld van Adegeest ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze vereniging uit Voorschoten.

Kinheim kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie homeruns, en sloeg toe met zes runs in de derde inning. Met één uit sloeg Remco Draijer een honkslag en werd René Cremer geraakt door een worp. Het eerste punt kwam toen tot stand toen Dirk van 't Klooster volgde met een honkslag. Hierna scoorde Cremer in een 'double-steal' situatie, voordat Jason Halman vier wijd kreeg. Even later homerde Bryan Engelhardt (zijn tweede in twee dagen) om de stand op 5-0 te brengen. Na een werperswissel sloeg Niels van Weert een honkslag met twee uit en zou gaan scoren na een honkslag van Roy Seltenrijch, die 2-uit-3 sloeg.


...Jason Halman, Remco Draijer...
...3 Hits, Homerun, 3 Runs...
(© Foto's: Henk Seppen)
ADO reageerde met twee runs in de 2e3 op Kinheim-starter David Bergman. De honken kwamen vol toen Irving Redan vier wijd kreeg en Gregory Hassell en Jan Baldee beiden een honkslag sloegen. Hierna werd gescoord toen Jay Lopez in een dubbelspel sloeg, waarna het volgende punt tot stand kwam na een honkslag van Gino Hersilia.

In de vierde inning voegde Kinheim twee runs toe via een homerun van Jason Halman, waarna vier runs volgden in de zesde slagbeurt, waarin vijf honkslagen werden geslagen. Kinheim scoorde het laatste punt in de zevende inning toen Remco Draijer opende met een homerun om de stand op 13-2 te brengen.

ADO scoorde het derde en laatste punt in de 2e7 toen Irving Redan begon met een tweehonkslag en scoorde na een pinch-hit single van Jarreau Martina.

Remco Draijer en Jason Halman hadden elk drie honkslagen (waaronder een homerun) en scoorden drie punten.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Royal Greys vs. Sparta-Feyenoord
In Merksem (België) won Sparta-Feyenoord vandaag ruim van Royal Greys, 21-0. De Rotterdammers kwamen tot liefst 25 honkslagen, waaronder vier van Rubinet Koko en drie van Ramiro Balentina en Kevin van Nederpelt. Met uitzondering van Quintin de Cuba (die er één sloeg), sloegen alle spelers in de startende line-up minimaal twee honkslagen. Alle startende speler scoorden minimaal één punt. Ook met uitzondering van De Cuba kregen alle startende spelers minimaal één binnengeslagen punt op hun naam.

Sparta-Feyenoord, dat in dit duel de thuisspelende ploeg was, scoorde acht punten in de tweede inning. De eerste negen slagmensen bereikten veilig het honk, waarvan de eerste acht een honkslag sloegen, waaronder tweehonkslagen van Churandy la Cruz en Jesus Castillo. In deze inning sloeg Kevin van Nederpelt een 2-run single. In totaal werden er in deze slagbeurt 10 honkslagen geslagen, waaronder twee door Ramiro Balentina en Imco Rudolph.

Zeven punten werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Dit keer bereikten de eerste zeven slagmensen het honk. In totaal kwamen 11 van de 12 slagmensen in deze inning op het honk, want twee van hen werden uitgeschakeld als honkloper. In deze slagbeurt werden zes hits genoteerd, waaronder een 2-run double van Rubinet Koko, die in dit duel vier RBI's had.

Met een 15-0 voorsprong scoorde Sparta-Feyenoord weer een punt in de vierde inning toen Koko opende met een tweehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Rensver Jansen. Drie punten volgden daarna in de vijfde inning, waarvan twee na een honkslag van Kevin van Nederpelt. Hierna werden nog twee punten gescoord in de zesde om de stand op 21-0 te brengen.

De Belgische tegenstander kwam tot slechts twee honkslagen, beide een tweehonkslag. In de eerste inning sloeg Kevin Claeys een tweehonkslag met twee uit op starter Rudy Seebus, waarna Kevin Roevens een double met twee uit sloeg in de zevende inning op reliever Quin Tramm. Tussendoor bereikten nog slechts twee andere spelers het honk, beide via vier wijd.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(20-21 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.