Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers Paasweekeinde
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / BUSSUM / UTRECHT / AMSTERDAM / HAARLEM / HOOFDDORP - In het komende Paasweekeinde staan er vier 3-game series op het programma en dat betekent dat er twaalf wedstrijden worden gespeeld en dus kregen 24 werpers van acht Hoofd Coaches de opdracht deze wedstrijden te starten, die worden gespeeld op zaterdag, zondag en maandag.

Zes van deze coaches maakten donderdag bekend dat ze dezelfde startende rotatie handhaven zoals ze die in hun voorgaande series gebruikten, één coach maakte een wijziging en de achtste nam op vrijdag een besluit over zijn rotatie.

Hieronder staan de startende werpers voor de komende series.

Stand & ProgrammaADO vs. L&D Amsterdam Pirates
Charles Urbanus, de Hoofd Coach van koploper L&D Amsterdam Pirates (5-1), gebruikt dezelfde rotatie die hij ook inzette in de eerste twee weken van het seizoen vs. DOOR Neptunus en Mr. Cocker HCAW. In de komende reeks vs. ADO moet Amsterdam het wel doen zonder Kenny Berkenbosch, die woensdag een kijk-operatie onderging aan zijn knie en nu moet werken aan zijn herstel.

Aldric Dunlop, Hoofd Coach van ADO (0-3), gebruikt dezelfde rotatie als vorige week tegen Corendon Kinheim en dat betekent dat hij de eerste twee wedstrijden dus zal beginnen met een linkshander. Komend weekend keert veteraan Harvey Gumbs weer terug op het veld bij de Haagse ploeg, nadat hij vanwege een schouder-blessure had moeten toekijken tijdens de Opening Series. In 1999 speelde Gumbs voor de Amsterdammers.

Vorig weekeinde boekte Amsterdam een 'sweep' tegen Mr. Cocker HCAW in een 3-game series, terwijl ADO werd 'gesweept' in drie wedstrijden door Corendon Kinheim.

Startende Werpers
LHP Jurandi Girigori (0-1)
LHP Nick Martin (0-1)
RHP Raynard Doran (0-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Rob Cordemans (1-1)
RHP Jos de Jong (1-0)
RHP Ben Grover (2-0)DOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim
Jan Collins en Eelco Jansen, de Hoofd Coaches van respectievelijk DOOR Neptunus (4-2) en Corendon Kinheim (3-0), gebruiken dezelfde rotatie als vorige week toen beide tot een 'sweep' kwamen in hun series. Neptunus begon het seizoen met een andere rotatie vs. L&D Amsterdam Pirates, maar wijzigde hun derde starter voor de series van vorige week vs. Sparta-Feyenoord en deze zelfde werpers zijn ook de starters voor komend weekeinde.

Kinheim komt terug met dezelfde rotatie als vorige week vs. ADO en heeft ook een blije Patrick Beljaards in de bullpen, want de ervaren linkshander werd woensdag vader van een dochter.

Vorige week boekte Neptunus een 'sweep' tegen Sparta-Feyenoord, terwijl Kinheim tot een 'sweep' kwam tegen ADO in drie wedstrijden.

Startende Werpers
LHP Diegomar Markwell (2-0)
RHP Kevin Heijstek (1-0)
RHP Tim Roodenburg (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (1-0)
RHP Duko Jansen (1-0)
LHP Nick Veltkamp (1-0)Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers
Robert Klaver, de Hoofd Coach van Vaessen Pioniers (2-1), gebruikt dezelfde rotatie als vorig weekeinde vs. UVV en dat resulteerde toen in twee overwinningen.

Bill Froberg, de Hoofd Coach van Mr. Cocker HCAW (0-3), maakte vrijdag zijn rotatie bekend, want hij moest met zijn staf nog overleggen over de aan te wijzen starters. HCAW moet het nog steeds doen zonder de Venezolaanse rechtshander Roger Luque, die aanvankelijk vorige week voor aanvang van de competitie had moeten arriveren, maar toen vanwege visumproblemen niet kon afreizen. Een nieuwe aankomstdatum is nog niet bekend. Bovendien liep linkshander Joey Eijpe donderdag een lichte blessure op, maar is gewoon inzetbaar. Froberg begint met dezelfde drie starters als vorige week, maar draaide de Game 2 en Game 3 starters om.

Vorige week liep HCAW tegen een '3-game sweep' aan tegen L&D Amsterdam Pirates, terwijl Pioniers twee van de drie wedstrijden won tegen UVV.

Startende Werpers
RHP Kevin Miner (0-1)
LHP Joey Eijpe (0-1)
RHP Dennis Burgersdijk (0-1)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Conrad Orman (1-0)
RHP Eddie Aucoin (1-0)
RHP Lars Huijer (0-0)UVV vs. Sparta-Feyenoord
Royce Holder, de Hoofd Coach van UVV (1-2), keert terug met dezelfde rotatie als in het Opening Weekend.

Luty Bernadina, zijn collega bij Sparta-Feyenoord, wijzigde zijn rotatie. Linkshander Gregory Gustina is de starter voor Game 1, terwijl de Amerikaan Bobby Carrington de bal krijgt voor Game 2. Aanvankelijk was dat ook de bedoeling voor vorige week, maar toen werd Gustina geveld door de griep, waardoor de twee van start wisselden in de eerste twee wedstrijden. Bernadina wijzigde ook zijn Game 3-starter, want RHP Rudy Seebus begint in plaats van RHP Maikel Berghmans.

Vorige week werd Sparta-Feyenoord 'gesweept' door DOOR Neptunus, terwijl UVV een 'sweep' voorkwam vs. Vaessen Pioniers door de derde wedstrijd van hun series te winnen.

Startende Werpers
RHP Orlando Yntema (0-1)
RHP Jurjen van Zijl (0-1)
LHP Martijn Riphagen (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Gregory Gustina (0-1)
RHP Bobby Carrington (0-1)
RHP Rudy Seebus (0-0)

(21-22 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.