Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Nederlagen voor Amsterdam, Neptunus
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / UTRECHT / HOOFDDORP - L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus, de huidige twee koplopers, die vorig seizoen tegenover elkaar stonden in de Holland Series, stonden zaterdag beide met lege handen. Een aantal spelers in de vier vandaag gespeelde wedstrijden hadden aanvallen een productieve middag.

Ondanks het slaan van drie homeruns leed Amsterdam een ruime 12-7 nederlaag bij UVV, dat tot 15 honkslagen kwam, waaronder drie van Glenn Romney en Shurty Tremus (de laatste had vijf RBI's). Met de overwinning maakte UVV een einde aan een 8-game losing streak.

Neptunus verloor met 2-1 bij Vaessen Pioniers, dankzij een 2-out, walk-off triple van Randy Reiph in de negende inning. Met het verlies kwam er een einde aan Neptunus' 11-game winning.

Corendon Kinheim won met 10-3 vs. Sparta-Feyenoord op 17 honklagen, waaronder vijf van Dirk van 't Klooster en vier van Rafaël Jozefa.

Mr. Cocker HCAW won ruim bij ADO, 14-0, in acht innings op 15 honkslagen, waaronder vier van Mitchel Koot. Met het verlies verlengde ADO hun losing streak naar acht wedstrijden, terwijl de ploeg ook op eigen veld puntloos bleef (0-8).ADO vs. Mr. Cocker HCAW
In Den Haag boekte Mr. Cocker HCAW de tweede 10-puntenverschil-zege vs. ADO in drie dagen en won vandaag met 14-0.

HCAW kwam tot 15 honkslagen in dit duel, waaronder vier van Mitchel Koot, die vandaag de eerste honkman was in plaats van Randy Daal. Lennart Koster had drie RBI's, terwijl Wesley Bernardus en Michael Pluijmers beiden driemaal scoorden. Koot bereikte vijfmaal het honk, terwijl Bernardus, Pluijmers, Dirimo Enrique Chavez en Juan Miguel Gonzalez allen vandaag viermaal de honken bereikten.

HCAW scoorde het eerste punt in de eerste slagbeurt toen Pluijmers en Chavez een honkslag sloegen met één uit op Nick Martin, gevolgd door een OS van Koster.

Drie runs werden toegevoegd in de tweede inning. Adrian Anthony en Mitchel Koot begonnen de rally met honkslagen, waarna de eerste scoorde na een grounder van Rodney Daal. De honken kwamen daarna vol toen Wesley Bernardus een honkslag sloeg en Chavez (met twee uit) vier wijd kreeg. Een wilde worp en een honkslag van Koster brachten de stand daarna op 4-0. De honken kwamen weer vol te staan toen Gonzalez vier wijd kreeg, maar daarna bleven de drie lopers achter toen een vangbal de inning afsloot.

In de vierde maakte HCAW er 5-0 van toen Bernardus het honk bereikte na een fout en scoorde op een OS van Chavez.

In de vijfde sloegen Bart Sabel en Koot honkslagen op Nick Martin, die daarna werd opgevolgd door Carlos Tabares Castro en die begon met een strikeout, waarna de honken weer vol kwamen te staan na een vrije loop, waarna de slagbeurt werd afgesloten met een nieuwe strikeout.

HCAW nam daarna meer afstand in de volgende drie slageburten, waaronder nog eens negen punten werden toegevoegd. Drie daarna werden gescoord in de zesde, allen onverdiend zonder het slaan van een honkslag, want de ADO-verdediging maakte drie fouten, terwijl werper Tabares vijfmaal vier wijd gooide. Een dubbelspel voorkwam meer punten en sloot de inning af.

In de zevende inning deelde Tabares nog eens vier vrije lopen af en dat leidde tot een punt. Daarna, in de achtste, gooide hij nog eens driemaal vier wijd en raakte een slagman. Tabares kreeg eerst een lead-off single tegen van Rodney Daal, gooide daarna vier wijd op Wesley Bernardus en kreeg een honkslag tegen van Michael Pluijmers, waardoor de honken vol kwamen. Vier wijd voor Chavez en Koster en daarna geraakt werper voor Gonzalez bezorgden HCAW nog eens drie runs. Tabares werd hierna opgevolgd door Harvey Gumbs (die de DH was) en die kreeg een 2-run single tegen van Jasper Keijzer, waardoor de stand op 14-0 kwam. In de 2 2/3 inning die hij gooide deelde Tabares 13 vrije lopen uit, raakte een slagman en had twee wilde worpen. In totaal gooiden de ADO-werpers 15 keer vier wijd.

ADO had slechts drie honkslagen in dit duel. Twee daarvan werden geslagen op starter Kevin Roovers, die vijf innings gooide. In de tweede kreeg hij een one-out single tegen van Jaïr Roseburg, maar die ging uit bij stelen. In de vierde kreeg hij een lead-off single tegen van Gyenuar Lopez, die later op het derde honk strandde. In de zesde nam Dennis Burgersdijk de pitching over, schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit, raakte daarna een slagman en kreeg een honkslag tegen van Gregory Hassell, maar dat alles voor vandaag voor ADO.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. Corendon Kinheim
In Rotterdam kwam Corendon Kinheim tot 17 honkslagen en versloeg Sparta-Feyenoord met 10-3.

Dirk van 't Klooster begon het duel met een groundout, maar sloeg daarna een honkslag in zijn vijf volgende slagbeurten. Rafaël Jozefa sloeg 4-uit-5, maar bereikte ook vijfmaal het honk, want hij werd ook een keer geraakt door een worp.

Kinheim opende de score in de eerste inning toen Remco Draijer vier wijd kreeg van starter Bobby Carrington en later scoorde na een wilde worp. Na de honken vol te hebben achtergelaten in de tweede inning kwam Kinheim tot een rally van vijf runs in de vierde slagbeurt om een comfortabele voorsprong te nemen.

In de vierde opende Jozefa met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal een OSS (zonder nul) van Roy Seltenrijch, die zelf op zijn stootslag het tweede honk wist te bereiken. De honken kwamen vol toen volgende slagman Björn Henrichs werd geraakt door een worp. Hierna werden de honken schoongeveegd toen Remco Draijer volgde met een 3-run triple. Even later scoorde Draijer zelf toen René Cremer volgde met een honkslag. Met één uit scoorde Cremer na een honkslag van Dirk van 't Klooster en dat bracht de stand op 6-0.

Kinheim voegde een punt toe in de zesde toen Van 't Klooster een honkslag sloeg met twee uit en scoorde na een honkslag van Bryan Engelhardt.

In de achtste inning bereikte Kinheim een verschil van 10 punten. Met één uit sloegen Jason Halman en Van 't Klooster honkslagen, waarna Engelhardt vier wijd kreeg. Met twee uit leverden honkslagen van Jozefa (2-run) en pinch-hitter Niels van Weert drie runs op en brachten de stand op 10-0.

Kinheim wist echter het verschil van 10 punten niet vast te houden (om het duel voortijdig te kunnen afsluiten), want Sparta-Feyenoord scoorde driemaal in de tweede helft van de achtste inning na een werperswissel. Starter Duko Jansen gooide zeven puntloze innings en kreeg vijf hits tegen, waarna hij werd opgevolgd door Steven van Groningen in de achtste. De rookie begon met vier wijd voor Jesus Castillo, kreeg toen een honkslag tegen van Emeron Lourens, gevolgd door een 2-run single van Arthur Bonevacia. Hierna kreeg Quintin De Cuba vier wijd en voegde (met één uit) Glimphor Rifaela een RBI-single toe die de stand op 10-3 bracht. Van Groningen werd opgevolgd door Pim Walsma, die de inning afsloot met een strikeout en flyout.

In de negende sloegen Cremer, Halman en Van 't Klooster allen een honkslag met één uit, maar de eerste werd op de plaat uitgegooid bij een poging te scoren, waarna een grounder de beurt afsloot. In de 2e9 gooide Walsma tweemaal vier wijd met twee uit. Nick Stuifbergen werd hierna ingebracht en sloot het duel af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaUVV vs. L&D Amsterdam Pirates

...Shurty Tremus: 3 hits, 5 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Ondanks het slaan van drie homeruns leed koploper L&D Amsterdam Pirates zaterdag een ruime 12-7 nederlaag bij UVV, day tot 15 honkslagen kwam, waaronder drie van Glenn Romney en Shurty Tremus (de laatste had vijf RBI's). Met de overwinning maakte UVV een einde aan hun 8-game losing streak.

UVV sloeg al snel toe en scoorde vier punten in zowel de eerste als de tweede inning om een comfortabele 8-0 voorsprong op te bouwen na twee slagbeurten. Met een 10-2 achterstand begon Amsterdam vanaf de zesde inning terug te komen en scoorde vijfmaal, terwijl UVV nog slechts tweemaal wist te scoren in die periode, maar uiteindelijk verliet de thuisploeg het veld als de overwinnaars.

In de eerste inning scoorde UVV viermaal met twee uit op Amsterdam-starter Jos de Jong. Jirka Bliek (velderskeus) stond op het honk toen Glenn Romney een tweehonkslag sloeg, waarna besloten werd Fausto Álvarez Rizo opzettelijk vier wijd te geven met twee uit om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Maar dat liep anders af, want volgende slagman Rutger Veugelers kreeg vier wijd en zorgde dus voor een punt, waarna Shurty Tremus volgde met een 3-run double die de stand op 4-0 bracht.

In de volgende inning voegde UVV nog eens vier punten toe op De Jong, ook nu weer met twee uit. Na een strikeout en flyout gooide De Jong vier wijd op Bliek en kreeg toen een honkslag tegen van Romney. De twee lopers scoorden daarna toen Danny Rombley volgde met een tweehonkslag. Een fout op een grounder van Álvarez resulteerde in het volgende punt en de Cubaan scoorde later zelf na een honkslag van Tremus. Dit betekende het einde voor De Jong, die werd opgevolgd door Frank van Heijst en die sloot de beurt af met een vangbal.


...Percy Isenia wordt begroet na zijn homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Na in de eerste drie innings stil gehouden te zijn door UVV-starter Orlando Yntema scoorde Amsterdam tweemaal in de vierde. Eerst kreeg Sidney de Jong vier wijd, waarna Percy Isenia volgde met zijn zesde homerun van het seizoen. Maar UVV pakte beide punten terug in de 2e4 toen het twee onverdiende punten scoorde. Met één uit sloeg Veugelers een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Tremus. De twee scoorden daarna na een honkslag van Giovanni Samboe, waardoor het 10-2 werd.

In de vijfde sloeg Tremus weer een RBI-single en kreeg zijn vijfde RBI op zijn naam, want het stelde Romney in de gelegenheid (met twee uit) te scoren en de stand op 11-2 te brengen.

In de eerste helft van de zesde inning verkleinde Amsterdam de achterstand naar 11-5. Met één uit homerde Sidney de Jong, waarna Percy Isenia het honk bereikte na een fout en Bas de Jong een honkslag sloeg. Bas Nooij volgde daarna met een 2-run double. Hierna werd Yntema opgevolgd door Jim Ploeger, die zijn eerste optreden van het seizoen had.

UVV voegde weer een punt met twee uit toe in de zevende inning op nieuwe werper Al Morales Gomes toen Bliek na een fout op het honk kwam en scoorde op een 2-out single van Veugelers.

In de achtste scoorde Amsterdam nog twee runs. Met één uit raakte Ploeger Nooij met een worp en kreeg toen een 2-run homerun tegen van Wesley Connor, die weer terugkeerde in de line-up. De midvelder kampte de afgelopen weken met het herstel van een hechting in zijn mond. Maar hierna bereikte Amsterdam de honken niet meer, net als overigens UVV.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma


...Links: Jirka Bliek maakt contact - Rechts: Winnende werper Orlando Yntema...
(© Foto's: Frans van Elst)Vaessen Pioniers vs. DOOR Neptunus
In Hoofddorp verloor DOOR Neptunus met 2-1 van Vaessen Pioniers, dankzij een 2-out, walk-off triple van Randy Reiph in de negende inning. Met het velies kwam er een einde aan de 11-game winning streak van Neptunus.

Pioniers-starter Eddie Aucoin gooide sterk en stond het hele duel op de heuvel. De rechtshander nam een Perfect Game mee de zesde inning in en nam uiteindelijk genoegen met een 5-hitter, terwijl hij zevenmaal drie slag gooide en zijn 'record' verhoogde naar 5-1.

Pioniers liet twee lopers achter in de tweede inning, maar nam een 1-0 voorsprong in de derde inning op starter Kevin Heijstek. Jefferson Muzo opende met een honkslag en schoof op naar het derde honk toen ook Michael Duursma een honkslag sloeg. Hij scoorde toen volgende slagman Mark Duursma in een dubbelspel sloeg. Hierna sloegen Nik Gumeson en Dè Flanegin ook nog een honkslag, maar de inning kwam daarna ten einde toen Norbert Lokhorst een grounder sloeg.

Het punt leek lange tijd het enige te zijn in deze wedstrijd, totdat Neptunus in de achtste slagbeurt langszij kwam.

Eddie Aucoin schakelde de eerste 17 slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit, waarna zowel zijn Perfect Game als zijn No-Hitter werd opgebroken toen Shaldimar Daantji een honkslag door het midden sloeg met twee uit in de zesde inning. Maar hij zou op het tweede honk achterblijven.

Nadat Aucoin voor drie nullen zorgde in de zevende kwam Neptunus langszij in de volgende slagbeurt toen de Amerikaan vier honkslagen moest toestaan. Met één uit sloeg Eldrion Regina een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Mourik Huijser, waarna hij scoorde op een 2-out single van Eugène Kingsale. Hierna sloeg ook Benjamin Dille nog een honkslag en werd Huijser doorgestuurd om te scoren, maar hij werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van midvelder Jefferson Muzo.

Na het punt in de derde inning stond Kevin Heijstek nog slechts één honkslag toe in de volgende vier innings, waarna hij werd afgelost door Berry van Driel, die voor drie nullen zorgde in de achtste, waaronder twee strikeouts. In de 1e9 schakelde Aucoin voor de zevende keer drie slagmensen uit en sloot af met twee strikeouts, waarna hij even later winnende werper werd. Arshwin Asjes, die vorig seizoen voor Pioniers gooide, nam de pitching voor Neptunus over in de 2e9 en begon met tweemaal drie slag. Maar toen kreeg hij een honkslag tegen van Mark-Jan Moorman. Hierna volgde Randy Reiph met een walk-off triple die Pioniers een 2-1 zege opleverde. Reiph werd eerder dit seizoen aan het roster toegevoegd en speelde in het verleden al in de Hoofdklasse voor PSV en ADO.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(21 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.