Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Duel Amsterdam-UVV gestaakt; ADO sluit streak af
English
BUSSUM / HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM - DOOR Neptunus won zondag met 10-1 vs. Vaessen Pioniers en klom naar een gedeelde eerste plaats met L&D Amsterdam Pirates, van wie de wedstrijd vs. UVV in de eerste helft van de negende inning werd gestaakt door de umpiring crew vanwege een bench-clearing brawl. Op dat moment stind UVV met 14-7 voor, nadat het na zes innings nog met 7-3 had achtergestaan. Het is nu aan de verschillende commissies om de status van dit duel te bepalen.

ADO maakte een einde aan een 8-game losing streak door met 7-5 te winnen vs. Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim stond tweemaal achter vs. Sparta-Feyenoord, maar won met 11-6.Mr. Cocker HCAW vs. ADO
In Bussum had ADO een productieve middag vs. Mr. Cocker HCAW en won met 7-5 om een einde te maken aan een 8-game losing streak.

...Gyenuar Lopez scoort één van zijn twee runs...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
ADO sloeg vroeg toe en stond al met 4-0 voor na vier innings. In de eerste inning gooide de Venezolaan Moises Levi Melendez Izaguiree vier wijd op lead-off hitter Gyenuar Lopez, die daarna het tweede honk stal en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Jarreau Martina. De linkshander zag ADO daarna nogmaals tot scoren komen op twee opeenvolgende groundouts waarvan de klap geslagen door veteraan Harvey Gumbs goed was voor het punt.

Nadat ADO lopers achterliet in zowel de tweede als de derde slagbeurt voegde het twee runs toe in de vierde. Met één uit sloeg voormalig HCAW-speler Quensley Bazoer een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit schoof hij op naar het derde honk na een honkslag van Jan Baldee, die vervolgens ook het tweede honk stal. De twee lopers scoorden daarna toen Gyenuar Lopez volgde met een driehonkslag en brachten de stand op 4-0.

HCAW bereikte regelmatig het honk op Quincy Lambertina, die aanvankelijk de starter zou zijn in Game 2. Maar nadat hij in relief was ingezet in Game 1 op donderdagavond werd de starter voor vandaag Nick Martin opgeschoven naar Game 2, terwijl Lambertina werd aangewezen voor het duel van vandaag. HCAW kreeg zes lopers op de honken in de eerste drie innings, maar slechts één daarvan bereikte het honk via een honkslag. Vier anderen kregen vier wijd, de vijfde werd geraakt door een worp. Zwak honklopen hield HCAW van scoren af, want lopers werden uitgeschakeld in de tweede en derde inning om de slagbeurt af te sluiten.

...Mitchel Koot wordt uitgetikt door pitcher...
...Quincy Lambertina in de 3e inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de vijfde inning kreeg ADO weer twee lopers op de honken op Melendez, die in deze slagbeurt werd opgevolgd door Joran Klarenbeek. Nadat de laatste de eerste twee slagmensen in de zesde inning met drie slag had uitgeschakeld kreeg hij drie punten tegen. Gyenuar Lopez en Jarreau Martina kregen toen vier wijd en scoorden beiden op een hiernavolgende tweehonkslag van Jaïr Roseburg, die leidde tot een nieuwe werperswissel. Maar nieuwe werper Kyle Ward werd verwelkomd met een RBI-single van Harvey Gumbs, die de stand op 7-0 bracht, voordat de inning werd afgesloten met een groundout.

HCAW kwam in de zesde inning op het scorebord toen het driemaal scoorde, want de ADO-pitching kwam opnieuw in de problemen met het vinden van de slagzone. Lambertina gooide vier wijd op Lennart Koster (die daarna twee stal) en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Juan Miguel Gonzalez, gevolgd door een wilde worp, waarna hij vier wijd gooide op Bart Sabel en Randy Daal (de laatste nadat de lopers waren opgeschoven na een doorgeschoten bal). Lambertina werd opgevolgd door Jurandy Girigori, de starter van afgelopen donderdag, die begon met een strikeout, maar daarna een punt moest toestaan na een OS van Mitchel Koot, die de stand op 7-3 bracht.

HCAW verkleinde de achterstand naar 7-5 door weer tweemaal te scoren in de zevende inning. De honken kwamen vol toen Girigori tweemaal vier wijd gooide, gevolgd door een honkslag van Juan Miguel Gonzalez. De linkshander gooide daarna ook vier wijd op Bart Sabel waardoor werd gescoord, gevolgd door een double play-grounder die de stand op 7-5 bracht.

In de achtste inning kreeg HCAW de honken vol met twee uit, maar allen bleven achter en dat was tevens de laatste scoringskans voor HCAW.

Het duel was de derde in de series tussen de ploegen van wie de pitchingstaf de meeste vrije lopen uitdeelden dit seizoen. In het duel van vandaag gooiden twee ADO-werpers 14 keer vier wijd om het seizoentotaal op 147 te brengen, terwijl de vier HCAW-werpers vijfmaal vier wijd gooiden, waardoor hun staf dit seizoen op 105 is gekomen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaCorendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord
In Haarlem nam Sparta-Feyenoord tweemaal de leiding, maar vanaf de tweede inning nam Corendon Kinheim meer afstand en won uiteindelijk met 11-6.

In de eerste inning nam Sparta-Feyenoord een 2-0 voorsprong. Met één uit kreeg Arthur Bonevacia vier wijd en sloeg Quintin De Cuba een honkslag. Een tweehonkslag van Jourick Blanco en een grounder van Ramiro Balentina bezorgden de Rotterdammers daarna de leiding.

Kinheim kwam langszij in hun eerste slagbeurt. Linkshander Gregory Gustina kreeg lead-off singles tegen van Remco Draijer en René Cremer, gevolgd door een RBI-double van Jason Halman. Met één uit, en na vier wijd voor Bryan Engelhardt, kwam Kinheim langszij toen Rodney Michel een honkslag sloeg. Dit leidde ook tot een wissel, want Engelhardt (die het terug was van een hamstring-blessure) werd vervangen door een pinch-runner, maar de honken bleven uiteindelijk vol achter, omdat er twee pop-outs volgden.

Sparta-Feyenoord hernam de leiding in de tweede toen Jesus Castillo een honkslag sloeg met één uit en ging scoren na een OS van Emeron Lourens. Maar in de 2e2 scoorde Kinheim weer tweemaal en hield de voorsprong dit keer vast. Met twee uit sloeg René Cremer een tweehonkslag, waarna Jason Halman homerde om de stand op 4-3 te brengen.

Kinheim scoorde wederom tweemaal in de derde na een 2-run double van Remco Draijer met volle honken. Onno Jansen opende met een honkslag en Rodney Michel en Niels van Weert (de laatste met één uit) kreeg vier wijd, waarna Draijer zijn tweehonkslag sloeg met twee uit.

Kinheim bracht de stand op 8-3 in de vierde slagbeurt. Jason Halman kreeg vier wijd en Dirk van 't Klooster sloeg een honkslag, waarna ze opschoven na een OSS van Onno Jansen. Een honkslag van Rodney Michel en een tweehonkslag van Rafaël Jozefa verhoogden de stand daarna naar 8-3.

Sparta-Feyenoord kroop dichterbij door het scoren van twee runs in de achtste inning op Patrick Beljaards, die in de voorgaande slagbeurt op de heuvel was gekomen. Met één uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Ramiro Balentina, waarna een foute aangooi op een grounder van Brian Biezen een punt opleverde. De laatste scoorde daarna toen Glimphor Rifaela volgde met een honkslag en die bracht de stand op 8-5.

Kinheim verhoogde onmiddellijk de voorsprong in de 2e7 door driemaal te scoren op een 'basesloaded single' van Onno Jansen, een OS van Rodney Michel en een 'force play-grounder' van Rafaël Jozefa.

Sparta-Feyenoord wist nog eenmaal te scoren in de negenden. Reliever Pim Walsma gooide driemaal vier wijd en werd vervangen door Nick Stuifbergen, die een OS moest toestaan aan Ramiro Balentina, waardoor het 11-6 werd, maar daar bleef het bij voor de Rotterdammers.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaL&D Amsterdam Pirates vs. UVV
In Amsterdam had UVV een goede start en nam een 3-0 voorsprong, maar hierna draaide L&D Amsterdam Pirates het duel om in de vierde inning en nam een 7-3 voorsprong. Maar in de zevende kwam UVV tot een rally van zeven punten en stond met 14-7 voor in de eerste helft van de negende inning toen een tweede bench-clearing brawl de umpiring crew deed besluiten het duel te stoppen.


...Shurty Tremus loopt over het 3e honk...
...na zijn eerste homerun...
(© Foto: Frans van Elst)
UVV opende de score in de tweede inning toen Shurty Tremus homerde met één uit op Ben Grover. De ploeg voegde een run toe in de derde slagbeurt. Jeff Delfina begon met vier wijd, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Jirka Bliek en scoorde op een 'force play-grounder' van Glenn Romney. UVV bracht de stand op 3-0 in de vierde inning. Rutger Veugelers begon met een tweehonkslag, schoof op na een OSS van Shurty Tremus en scoorde op een grounder van Giovanni Samboe.

Na lopers in scoringspositie te hebben achtergelaten in de eerste en derde inning kwam Amsterdam tot een rally van vier punten in de tweede helft van de vierde op vijf hits, waaronder drie doubles. Bas de Jong begon met een tweehonkslag op Jurjen van Zijl, waarna Vince Rooi volgde met een honkslag. Hierna zorgde Bas Nooij met een tweehonkslag voor het eerste Amsterdamse punt. Met één uit sloeg ook Rashid Gerard een tweehonkslag en maakte er 3-2 van. Met lopers op het tweede en derde honk en twee uit leidde een honkslag van Roelie Henrique ook tot een fout in het outfield, waardoor de lopers konden scoren en de stand op 4-3 brachten in het voordeel van de thuisploeg.

In de zesde inning verhoogde Amsterdam de voorsprong naar 7-3. Bas Nooij opende met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Rashid Gerard, waarna Wesley Connor volgde met zijn tweede homerun in twee dagen sinds zijn comeback na een blessure.


...Fausto Álvarez wordt begroet na zijn homerun...
(© Foto: Frans van Elst)
In de zevende inning kwam UVV niet alleen terug in de wedstrijd, het hernam ook de leiding. Giovanni Samboe begon met een honkslag, waarna Lynell Koolman een tweehonkslag sloeg en Jeff Delfina met vier wijd voor volle honken zorgde. Amsterdam-starter Ben Grover werd hierna vervangen door Rik Geestman, maar de linkshander kwam gelijk in de problemen. Hij kreeg een RBI-single tegen van Jirka Bliek, waarna vier wijd volgde voor Glenn Romney met volle honken. Hierna leidde een 'force play-grounder' van Danny Rombley tot het volgende punt en dat verkleinde UVV's achterstand tot slechts 7-6. Even later sloeg oud-Piraat Fausto Álvarez Rizo een honkslag, bracht de gelijkmaker binnen en zorgde voor een nieuwe wedstrijd. Het betekende ook het einde voor Geestman, die werd opgevolgd door Jurrian Koks. Maar die werd begroet met een 2-run double van Rutger Veugelers, die UVV een 9-7 voorsprong opleverde. Een groundout was daarna goed voor de tweede nul, maar een hiernavolgende honkslag van Giovanni Samboe (zijn tweede in deze beurt) bracht de stand vervolgens op 10-7. Koolman sloeg daarna ook zijn tweede honkslag in deze inning en een groudout sloot de beurt af, maar het scoren van UVV was nog niet afgelopen.


...Wat duwen en woordenwisselingen...
...tijdens de eerste bench-clearing...
(© Foto: Frans van Elst)
In de achtste inning voegde UVV vier punten toe om de stand op 14-7 te brengen. Koks kreeg een lead-off single tegen van Jirka Bliek, die hierna gedwongen uitging op een grounder van Glenn Romney. Danny Rombley volgde met een honkslag en dat bracht Fausto Álvarez Rizo in het slagperk. En de powerhitting, linkshandige, 50-jarige Cubaan deed waar hij goed in is: contact maken. Maar dit keer maakte hij weer heel goed contact, want hij sloeg een 3-run homerun tegen zijn oude ploeg. Nadat Koks de volgende slagman met drie slag had uitgeschakeld kreeg hij nog een homerun te verwerken van Shurty Tremus, zijn tweede in dit duel, die de stand op 14-7 bracht. Tremus staat niet bekend om zijn homerun-power, want voor vandaag had hij slechts één homerun geslagen (in 2009 als speler van ADO) in zijn Hoofdklasse-loopbaan, die in 2005 begon. Volgende slagman Giovanni Samboe werd daarna geraakt door een worp en dat leidde tot een confrontatie tussen de slagman en werper Koks. De dug-outs liepen leeg, maar even later werd het duel gewoon weer voortgezet.

In de 2e8 liet Amsterdam een loper op het derde honk achter, waarna de gemoederen weer verhit raakten in de eerste helft van de negende inning. Nieuwe Amsterdam-werper Al Morales Gomes kreeg twee snelle nullen, maar kreeg toen een honkslag tegen van Glenn Romney. Even later stal Romney het tweede honk en dat leidde tot een conflict tussen de loper en korte stop Vince Rooi. De dug-outs liepen opnieuw leeg en dit keer stuurden de umpires Hoofd Coaches Royce Holder (UVV) en Charles Urbanus (Amsterdam) en spelers Glenn Romney (UVV) en Vince Rooi (Amsterdam) weg, waarna ze het duel staakten na deze bench-clearing. Afgelopen donderdag werd Holder ook al weggestuurd in het eerste duel van deze series.

Het is nu aan de verschillende commissies om te beslissen over evetuele schorsingen, maar ook over de status van dit duel. Er zijn verschillende opties, waardoor het geldig verklaren van het duel, dus resulterend in een zege voor UVV, de winst toekennen aan Amsterdam of stellen dat het duel op een latere datum alsnog moet worden uitgespeeld. Wordt vervolgd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma


...Links: Na de eerste aanvaring gaat UVV's Hoofd Coach Royce Holder in discussie met HP Umpire Winfried Berkvens...
...Rechts: Hoofd Coaches Royce Holder en Charles Urbanus in een woordenwisseling met Umpire Peter Brink in het midden...
(© Foto's: Frans van Elst)

...Links: De dug-outs stromen opnieuw leeg in de negende inning...
...Rechts: De umpires vertellen de Hoofd Coaches wie zijn weggestuurd en eindigen het duel...
(© Foto's: Frans van Elst)DOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers
In Rotterdam kregen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers beide verschillende scoringskansen, maar lieten ook de nodige lopers achter, resulterend in een kleinde tussenstand na zes innings, maar hierna scoorde de thuisploeg in de zevende en achtste inning samen om met 10-1 te winnen.

In de eerste inning opende Michael Duursma voor Pioniers met een tweehonkslag op rookie Kevin van Veen, maar strandde op het derde honk. In hun eerste slagbeurt opende Neptunus de score op rookie Lars Huijer. Met twee uit sloeg Raily Legito een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Jeffrey Arends, die werd gevolgd door een tweehonkslag van Dwayne Kemp, maar twee lopers bleven achter in scoringspositie.

In de tweede inning, nadat Pioniers opnieuw een loper op het derde honk had achtergelaten bracht Neptunus de stand op 2-0. Eldrion Regina begon met een honkslag, schoof op na een fout en een wilde worp en scoorde na een one-out single van Eugène Kingsale, maar hierna draaide Pioniers een dubbelspel om de inning af te sluiten.

Pioniers pakte een punt terug in de derde. De ploeg kreeg de honken vol met nul uit, maar scoorde slechts eenmaal. Michael Duursma kreeg vier wijd en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Mark Duursma, die opschoof op de aangooi. De honken kwamen vol toen Nik Gumeson vier wijd kreeg. De voorste loper ging vervolgens gedwongen uit op thuis na een grounder van Dè Flanegin, die werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor de volgende loper kon scoren. Maar hierna voorkwam Neptunus meer runs door een dubbelspel te maken.

Neptunus voegde een punt toe in de zesde toen Sape Wagenaar vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out single van Eugène Kingsale, waarna een rally volgde in de zevende. Shane Gnade, die Huijer had opgevolgd in de vijfde, raakte Benjamin Dille en Raily Legito met een worp, gevolgd door een foute aangooi na een pick-off van de catcher op het tweede honk. Een OS van Jeffrey Arends en een 2-out single van Rien Vernooij waren daarna goed voor twee runs. Hierna werd Jean-Paul Gulinck ingebracht als nieuwe werper. Vervolgens stal Vernooij het tweede honk en dat leidde tot een aanvaring met korte stop Michael Duursma, met een gedeeltelijke bench-clearing tot gevolg, want opmerkelijk genoeg kwamen alleen de spelers van Neptunus het veld op, terwijl die van Pioniers voor de dug-out bleven staan. Toen het duel weer werd hervat kreeg Gulinck een grounder tegen van Eldrion Regina voor wat de derde nul had moeten zijn. Maar in plaats daarvan werd een fout gemaakt en werd een punt gescoord. Sape Wagenaar volgde met een honkslag, waarna een honkslag van Eugène Kingsale tot nog eens twee runs leidde en de stand op 8-1 bracht.

In de achtste voegde Neptunus nog twee onverdiende punten toe. Met één uit gooide Gulinck vier wijd op Jeffrey Arends en kreeg toen een 2-out double tegen van pinch-hitter Jordan Korenhof, die debuteerde en hiermee dus een honkslag sloeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. Een nieuwe 'inning-ending grounder' volgde van de knuppel van Regina, maar opnieuw werd een fout gemaakt, resulterend in twee runs en een 10-1 voorsprong.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(22 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.