Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparta-Feyenoord's Carrington gooit in Spanje
English
VALENCIA (Spanje) - Rechtshandige werper Bobby Carrington, die voor dit seizoen op het roster staat van Hoofdklasser Sparta-Feyenoord, gooit momenteel in de Spaanse competitie. Vorig jaar gooide Carrington voor ADO in zijn eerste seizoen de hoogste Nederlandse afdeling, waarna hij tijdens de transferperiode voor Sparta-Feyenoord koos. Als werper van ADO gooide Carrington in 14 wedstrijden (12 starts), was 3-3 met een 1.82 ERA en had 77 strikeouts in 79 innings.


...Bobby Carrington...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
In Spanje gooit Carrington voor de Astros uit Valencia, dat momenteel de eerste plaats deelt in de Liga Nacional de Béisbol División de Honor, de hoogste afdeling. De Astros delen de eerste plaats met FC Barcelona en Marlins Puerto Cruz. Het nieuwe seizoen in Spanje ging van start in het weekeinde van 26-27 februari en alle ploegen zijn nu inmiddels vier weekeinden in actie geweest. Vanwege de afstanden spelen de ploegen double-headers op zaterdag of zondag. De Astros nemen momenteel de eerste plaats in met een 7-1 record, hetzelfde als Barcelona en de Marlins.

De enige nederlaag van de Astros kwam in de openingswedstrijd van het seizoen op 27 februari toen de ploeg tegen een 6-0 shutout-verlies aanliep tegen Barcelona. In dat duel was Carrington de starter en werd verliezende werper, zijn enige beslissing tot nu toe. In de opener, op eigen veld, gooide Carrington zes innings, has zes strikeouts en kreeg vier hits tegen.

Een week later, op 5 maart, startte Carrington vs. CD Pamplona, gooide vijf innings, had vijf strikeouts, gaf zes vrije lopen weg en kreeg vijf honkslagen en ook vijf punten tegen in een 'no-decision'. De Astros stonden na vier innings met 5-0 achter, kwamen terug tot 5-4 in de volgende slagbeurten, namen een 6-5 voorsprong in de achtste en voegden een punt toe in de negende. Pamplona scoorde daarna tweemaal in de 2e9 om de stand in evenwicht te brengen en een verlenging af te dwingen. Na twee puntloze innings kwamen de Astros tot een rally van negen punten in de 12e inning om uiteindelijk met 16-7 te winnen.

Op 13 maart startte Carrington vs. Halcones de Vigo. In zeven innings schakelde hij 10 slagmensen met drie slag uit en stond vier honkslagen toe. De Astros namen een 1-0 voorsprong in de tweede inning, maar Halcones kwam langszij in de vijfde. De Astros wonnen het duel met 2-1 in de negende inning na een walk-off double van Kevin Malone.


...Het complex van de Astros in Valencia...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Vorig weekeinde, op 20 maart, gooide Carrington de laatste twee innings in relief van een 11-0 shutout-zege vs. Sant Boi.

Voor de Astros gooit ook de Amerikaan Trevor Caughey, die tussen 2004-2006 professioneel actief was in de organisatie van de Baltimore Orioles. Hij gooide vervolgens in een Independent League en vorig jaar stond hij in de Tsjechische competitie op de heuvel voor Technika Brno. De afgelopen winter gooide Caughey voor Perth Heat in de Australian Baseball League.

Komend weekend spelende de Astros op eigen veld tegen de Marlins.

(24 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.