Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers komende series
English
DEN HAAG / HOOFDDORP / UTRECHT / ROTTERDAM / AMSTERDAM / HAARLEM / BUSSUM - De volgende 3-game series in de Hoofdklasse gaat op donderdagavond van start met volgende wedstrijden op de agenda voor vrijdag, zaterdag en zondag. De meeste startende werpers voor deze wedstrijden zijn inmiddels bekend.

Verder heeft DOOR Neptunus drie spelers aan het roster toegevoegd.

Hieronder de starters voor de komende series, maar uiteraard kunnen die op een wedstrijddag altijd nog wijzigen.

Stand & ProgrammaADO vs. DOOR Neptunus
ADO (2-16) begint met dezelfde drie starters als afgelopen week, maar opnieuw in een andere volgorde. Afgelopen weekeinde maakte de ploeg een einde aan een 8-game losing streak met het winnen van één van de drie wedstrijden vs. Mr. Cocker HCAW.

DOOR Neptunus (16-5) heeft weer dezelfde starters aangewezen voor Game 1 en 2, maar ook weer een nieuwe Game 3 starter, want nu keert de Australische linkshander Craig Anderson weer terug in de rotatie. Dit heeft ook te maken met de rotatie voor het komende Europa Cup-toernooi (1-5 juni) waaraan Neptunus komend week deelneemt in Parma (Italië). Hierdoor staan de wedstrijden van deze series op het programma voor donderdag, vrijdag en zaterdag. Afgelopen weekeinde won Neptunus twee van de drie wedstrijden vs. Vaessen Pioniers.

Zoals de rotaties er nu uitziet, zullen zowel Game 1 als 3 worden begonnen door linkshanders bij beide ploegen.

RHP Leon Boyd, die in 2007, 2008 en vorig seizoen voor Neptunus (en Oranje) gooide, keert weer terug in de ploeg voor deelname aan het Europa Cup-Toernooi, maar zal ook vrijwel zeker zijn comeback maken in de Nederlandse competitie, omdat hij ook zal uitkomen voor het Nederlands Honkbal Team tijdens het World Port Tournament in Rotterdam, dat op 23 juni van start gaat.

Ook keert infielder Mike Bazuin terug bij Neptunus, nadat hij afgelopen zondag terugkeerde uit de States, waar hij studeerde en speelde op Cochise College in Arizona. Daar speelde Bazuin in 38 wedstrijden in de NJCAA en sloeg. 250. De afgelopen twee seizoenen speelde Bazuin voor Sparta-Feyenoord, maar na afloop van vorig seizoen keerde hij terug naar club met wie hij in 2007 in de Hoofdklasse debuteerde. Zijn eerste Hoofdklasse-honkslag was een homerun op Patrick Beljaards (Kinheim).

De derde nieuwkomer is de Australische Outfielder Tom Brice. De linkshandige slagman werd in 2002 gedraft door de Chicago White Sox. Van 2002-2005 speelde Brice professioneel in de White Sox-organisatie en speelde in 278 wedstrijden in Rookie League of Single-A Teams. In 2006 speelde hij professioneel voor de St. Paul Saints in een Independent League. In 2004 won hij de zilveren medaille met de Australische Nationale Ploeg op de Olympische Spelen in Athene (Griekenland). In 2006 en 2009 nam hij met Australië deel aan de World Baseball Classic. Brice honkbalde ook in Japan en Taiwan en zal donderdagavond zijn Nederlandse debuut maken.

Startende Werpers
LHP Nick Martin (0-6)
RHP Quincy Lambertina (1-1)
LHP Jurandy Girigori (1-6)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (5-1)
RHP Kevin Heijstek (4-1)
LHP Craig Anderson (3-1)Vaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates
Vaessen Pioniers (11-7) en L&D Amsterdam Pirates (16-4) zetten dezelfde rotaties in als in de afgelopen weken. Maar Robert Klaver, Hoofd Coach van Pioniers, voegde wel toe dat hij mogelijk zijn Game 2 en Game 3 starters wisselt, terwijl Amsterdam's Hoofd Coach Charles Urbanus zijn rotatie nog niet heeft bevestigd, maar de verwachting is dat die niet zal wijzigen.

Afgelopen weekeinde won Pioniers één van de drie wedstrijden vs. DOOR Neptunus, terwijl Amsterdam één van de drie wedstrijden won vs. UVV.

Donderdagavond zullen waarschijnlijk de zaken van Amsterdam's Hoofd Coach Charles Urbanus en Korte Stop Vince Rooi (die beiden afgelopen zondag werden weggestuurd) worden behandeld door de strafcommissie. Wanneer dat inderdaad het geval is volgt vrijdag de uitspraak, maar beiden hebben dan uiteraard de mogelijkheid in beroep te gaan.

Komende week neemt Amsterdam deel aan het Europa Cup-toernooi (1-5 juni) op het eigen veld in Amsterdam. Daarom worden de wedstrijden in deze series gespeeld op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Startende Werpers
LHP Conrad Orman (2-3)
RHP Eddie Aucoin (5-1) (*)
RHP Lars Huijer (2-1) (*)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Rob Cordemans (5-1) (*)
RHP Jos de Jong (3-1) (*)
RHP Ben Grover (3-0) (*)
(*) - nog niet bevestigdUVV vs. Corendon Kinheim
UVV (7-10) en Corendon Kinheim (13-5) gebruiken dezelfde rotatie als afgelopen week. Voor UVV betekent dit dat RHP Orlando Yntema weer de Game 2 starter zal zijn, nadat hij de voorgaande series dit seizoen Game 1 starter was. Voor Kinheim betekent dit dat het dezelfde rotatie gebruikt als in het hele seizoen tot nu toe.

Afgelopen weekeinde won UVV twee van de drie wedstrijden vs. L&D Amsterdam Pirates, terwijl Kinheim in drie wedstrijden tot een sweep kwam tegen Sparta-Feyenoord.

Kinheim-catcher Jason Halman lijkt weer speelklaar te zijn na een enkel-blessure en zal mogelijk in de komende series weer achter de plaat worden ingezet. In de afgelopen wedstrijden speelde Halman als de Designated Hitter. Een vraagteken is echter 1B Bryan Engelhardt, die het duel van zondag verliet met een kuit-blessure. Hij had net een hamstring-blessure achter de rug.

Donderdagavond zullen waarschijnlijk de zaken van UVV's Hoofd Coach Royce Holder en 1e Honkman Glenn Romney (die beiden afgelopen zondag werden weggestuurd) worden behandeld door de strafcommissie. Wanneer dat inderdaad het geval is volgt vrijdag de uitspraak, maar beiden hebben dan uiteraard de mogelijkheid in beroep te gaan. Holder was ook drie dagen eerder al weggestuurd in de eerste wedstrijd van hun series.

Startende Werpers
RHP Timo van Ancum (0-2)
RHP Orlando Yntema (3-3)
RHP Jurjen van Zijl (2-3)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (4-0)
RHP Duko Jansen (3-1)
LHP Nick Veltkamp (3-1)Sparta-Feyenoord vs. Mr. Cocker HCAW
Sparta-Feyenoord (4-14) gebruikt dezelfde rotatie als afgelopen weekeinde, terwijl Mr. Cocker HCAW (5-13) wederom alleen hun Game 1 starter bekendmaakte.

Afgelopen week liep Sparta-Feyenoord in drie wedstrijden tegen een sweep aan tegen Corendon Kinheim, terwijl HCAW twee van de drie wedstrijden won vs. ADO.

Aanvankelijk had Sparta-Feyenoord zondagochtend gezelschap moeten krijgen van de Dominicaanse LHP José Ventura, maar die arriveerde niet vanwege visumproblemen. Ventura wordt nu vrijdag in Rotterdam verwacht.

Startende Werpers
RHP Ruderly Manuel (1-3)
RHP Bobby Carrington (0-5)
LHP Gregory Gustina (2-4)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Kevin Miner (3-3)
(to be announced)
(to be announced)

(25 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.