Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers komende 3-game series
English
UTRECHT / ROTTERDAM / BUSSUM / AMSTERDAM / DEN HAAG / HOOFDDORP / HAARLEM - Donderdagavond begint de volgende 3-game series en dat betekent dat de startende werpers voor de meeste van de twaalf te spelen wedstrijden bekend zijn. De tweede en derde wedstrijd staan op de agenda voor zaterdag en zondag.

Vier van de acht Hoofd Coaches hielden hun startende rotaties intact. Twee maakten wijzigingen in hun rotatie, terwijl de overige twee nog beslissingen moesten nemen over hun rotaties en woensdag daarvan het resultaat bekend maakten.

Hieronder de starters voor de komende series, maar uiteraard kunnen die op een wedstrijddag altijd nog wijzigen.

Stand & ProgrammaUVV vs. ADO
Royce Holder, Hoofd Coach van UVV (4-2), gebruikt dezelfde rotatie voor de derde week op rij voor zijn ploeg, die een 4-game winning streak heeft. Dit betekent dat Game 3-starter Martijn Riphagen zondag zal starten tegen de ploeg voor wie hij vorig seizoen uitkwam.

ADO (0-6) zet een aangepaste rotatie in. Voor de opener op donderdagavond wees Hoofd Coach Aldric Dunlop RHP Quincy Lambertina aan, die zijn eerste start van het seizoen zal maken. Dunlop schoof zijn Game 1 en 2-starters door naar de volgende twee wedstrijden en dat betekent dat er in het weekeinde twee linkshandige starters zullen beginnen.

Vrijdagavond bevestigde Coach Dunlop dat hij zijn rotatie voor het weekend had gewijzigd, nadat hij zijn geplande zaterdag-starter Jurandy Girigori donderdagavond in relief had gebruikt. Hij schoof Nick Martin van zondag naar zaterdag en wees een nieuwe Game 3 starter aan.

Startende Werpers
RHP Orlando Yntema (1-1)
RHP Jurjen van Zijl (1-1)
LHP Martijn Riphagen (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Quincy Lambertina (0-0)
LHP Nick Martin (0-2)
RHP Raynard Doran (0-2)Sparta-Feyenoord vs. Vaessen Pioniers
Hoofd Coach Luty Bernadina en Pitching Coach Leo Voogd van Sparta-Feyenoord (0-6) moeten nog wat knopen doorhakken voor hun rotatie van de komende series. Linkshander Gregory Gustina is in elk geval donderdag niet beschikbaar vanwege werk en zal daardoor mogelijk op zaterdag starten en dat leidde tot de veronderstelling dat de Amerikaan Bobby Carrington mogelijk de opener zal beginnen. Echter, op woensdagavond werd bevestigd dat RHP Ruderly Manuel zijn eerste start van het seizoen zal maken op donderdag, terwijl er over de starters voor het weekeinde nog geen beslissing is genomen. Rechtshander Rudy Seebus liep maandag een armblessure op tijdens de zijn eerste start van het seizoen vs. UVV (hij moest worden vervangen) en zal mogelijk de komende dagen niet kunnen gooien. RHP Maikel Berghmans, die Game 3 begon in de opening series, is ook een optie als starter voor één van de wedstrijden. RHP Marc Hennep en RHP Ludwin Obispo, twee van de werpers die tijdens het oefenseizoen gooiden, zijn geen mogelijkheid. Hennep werd ingedeeld in het Rookie League-team van Sparta-Feyenoord, terwijl Obispo de ploeg heeft verlaten.

Moet de coaching van Sparta-Feyenoord nog wat beslissingen nemen, Robert Klaver, Hoofd Coach van Vaessen Pioniers (4-2), blijft bij dezelfde rotatie voor de derde week op rij. Pionier-infielder Mervin Gario is nog herstellende van een blessure, maar zal vrijwel zeker nog niet spelen in de komende series.

Vrijdagavond bevestigde Sparta-Feyenoord de starters voor het weekend.

Startende Werpers
RHP Ruderly Manuel (0-0)
LHP Gregory Gustina (0-2)
RHP Bobby Carrington (0-2)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Conrad Orman (1-1)
RHP Eddie Aucoin (2-0)
RHP Lars Huijer (0-0)Mr. Cocker HCAW vs. DOOR Neptunus
Bill Froberg, de Hoofd Coach van Mr. Cocker HCAW (1-5), moest ook nog wat beslissingen nemen en maakte zijn waarschijnlijke rotatie woensdagavond bekend. Rechtshanders Kevin Miner en Dennis Burgersdijk keren terug in de rotatie, maar in een andere volgorde, terwijl RHP Joran Klarenbeek zijn eerste start van het seizoen zal maken. Duidelijk is verder ook dat de Venezolaanse linkshander Roger Luque dit seizoen niet voor HCAW zal gooien. Luque, die vorig jaar voor de ploeg uitkwam, moest twee weken geleden in Bussum aankomen. Maar dat gebeurde uiteindelijk niet en momenteel gooit hij in de Panamese competitie.

Jan Collins, de Hoofd Coach van tegenstander DOOR Neptunus (5-4), handhaafde zijn starters voor Game 1 en Game 2, maar wees opnieuw een andere starter aan voor de derde wedstrijd. Dit keer is dat de Australische linkshander Craig Anderson, die zijn eerste start van het seizoen zal maken. Diegomar Markwell, die zaterdag uit voorzorg werd gewisseld met een lichte schouderblessure, is gewoon inzetbaar voor de opener. 3B Rien Vernooij, die zaterdag uitviel met een enkelblessure, zal mogelijk nog niet spelen. Collins bevestigde dan ook dat hij een paar spelers uit het Rookie Team (Tridents) zal toevoegen voor de komende series.

Startende Werpers
RHP Dennis Burgersdijk (0-1)
RHP Kevin Miner (1-1)
RHP Joran Klarenbeek (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (2-1)
RHP Kevin Heijstek (1-1)
LHP Craig Anderson (0-1)L&D Amsterdam Pirates vs. Corendon Kinheim
Charles Urbanus, Hoofd Coach van L&D Amsterdam Pirates (8-1), en Eelco Jansen, Hoofd Coach van Corendon Kinheim (5-1), hielden hun rotaties intact voor de komende series en die wordt heel interessant.

In de opener staan rechtshanders Rob Cordemans (Amsterdam) en David Bergman (Kinheim) voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar.

Beide ploegen hebben geen blessures, met uitzondering van Kenny Berkenbosch (Amsterdam), die herstelt van een knieblessure. Op zondag en maandag werd Bryan Engelhardt (Kinheim) alleen als DH gebruikt in plaats van eerste honkman, nadat hij zaterdag zijn hamstring licht blesseerde.

Startende Werpers
RHP Rob Cordemans (2-1)
RHP Jos de Jong (2-0)
RHP Ben Grover (2-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (2-0)
RHP Duko Jansen (1-0)
LHP Nick Veltkamp (1-0)

(26-27 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.