Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Top-3 neemt meer afstand
English
DEN HAAG / HOOFDDORP / UTRECHT / ROTTERDAM - De huidige top-3 in de Hoofdklasse, L&D Amsterdam Pirates, DOOR Neptunus en Corendon Kinheim verhoogden hun voorsprong op de rest van de teams met winst in de openingswedstrijden van de nieuwe series op een zwaarbewolkte en regenachtige donderdagavond. Amsterdam won ruim vs. Vaessen Pioniers met 13-1, terwijl Neptunus een 'close call' had vs. ADO, maar uiteindelijk met 9-3 won. Kinheim diende UVV een 6-2 nederlaag toe. Mr. Cocker HCAW was de vierde winnende ploeg vanavond en kwam tot een 8-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord.

Voor de eerste keer dit seizoen verloren alle thuisploegen hun wedstrijd. Dit komt een week, nadat alle thuisploegen vorige week donderdag voor het eerst dit seizoen de winnende ploegen waren.ADO vs. DOOR Neptunus
In Den Haag had DOOR Neptunus een 'close call' vs. ADO. De Rotterdammers stonden slechts met 4-3 voor in de achtste inning toen ADO lopers op het tweede en derde honk had met één uit en vervolgens volle honken met twee uit. Maar nadat deze scoringskans was afgesloten kwam Neptunus tot een rally van vijf punten in de negende inning om met 9-3 te winnen.

Na een puntloze eerste inning scoorde Neptunus tweemaal in de tweede slagbeurt. Dwayne Kemp begon met vier wijd, maar het duel werd toen voor de tweede keer kort onderbroken door de regen. Nadat het duel weer was hervat werd Rien Vernooij uitgevangen, waarna de Australiër Tom Brice een honkslag sloeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt, want hij debuteerde vanavond en speelde in het midveld voor Neptunus. Hierna stelde een fout Kemp in staat te scoren en dat bracht Brice naar het tweede honk, die even later scoorde toen Eldrion Regina volgde met een honkslag.

In de 2e2 kreeg Neptunus-starter Diegomar Markwell een lead-off homerun tegen van Enrique Tromp en adt was de eerste homerun dit seizoen van een ADO-speler. Neptunus pakte het punt terug in de derde. Benjamin Dille opende met een driehonkslag, waarna Raily Legito vier wijd kreeg. Een foute aangooi volgde toen op een 'force play-grounder' van Jeffrey Arends, waardoor Dille kon scoren en Legito het derde honk bereikte. ADO-starter Nick Martin volgde met drie slag voor Dwayne Kemp en zag Rien Vernooij worden uitgeschakeld door de korte stop. Legito probeerde hierop te scoren, maar werd zelf ook uitgegooid op thuis, waardoor een dubbelspel werd gecompleteerd.

Na de homerun in de tweede inning kreeg Markwell nog een one-out single tegen, maar hierna schakelde hij 11 slagmensen op rij uit. Met een 3-1 voorsprong werd hij opgevolgd door Tim Roodenburg, die begon met vier wijd voor de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, Gyenuar Lopez. De laatste schoof toen op na een OSS en scoorde op een honkslag van Jaïr Roseburg. Maar de inning kwam ten einde toen Roseburg uitging bij stelen na een pick-off, gevolgd door een groundout.

Neptunus, dat twee lopers in scoringspositie achterliet in de zesde inning, voegde daarna een punt toe in de achtste op nieuwe werper Carlos Tabares Castro toen Dwayne Kemp een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde na een volgende honkslag van Rien Vernooij, die even later zelf uitging bij een steelpoging.

Met een 4-2 achterstand kwam ADO niet alleen dicht bij de gelijkmaker, maar ook bij het nemen van een voorsprong in de tweede helft van de achtste inning. Met één uit kreeg Roodenburg een tweehonkslag tegen van Gyenuar Lopez, die daarna scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder van Jarreau Martina. Hierna sloeg Jaïr Roseburg een tweehonkslag en dat bracht closer Arshwin Asjes naar de heuvel. Met lopers op het tweede en derde honk en één uit gooide hij drie slag op Sidney Ensermo en volgde met opzettelijk vier wijd voor Enrique Tromp om de honken vol te zetten. Asjes sloot de inning daarna af door ook Bas Mol met drie slag uit te schakelen, waardoor er drie lopers achterbleven.

Neptunus nam hierna meer afstand door vijf punten te scoren in de negende inning, waarvan er vier onverdiend waren. Tabares gooide vier wijd op Eldrion Regina, maakte zelf een foute aangooi op een OSS van Mourik Huijser en volgde met een wilde worp. Een opzettelijke vrije loop voor Eugène Kingsale zette de honken hierna vol. Na een binnenhoog zorgden een honkslag van Raily Legito en vier wijd voor Jeffrey Arends voor twee punten. De volgende twee runs werden daarna gescoord toen ook Dwayne Kemp een honkslag sloeg. Met twee uit sloeg ook Shaldimar Daantji (die net verdedigend in het duel was gekomen als vervanger van Tom Brice) een honkslag en bracht de stand hiermee op 9-3.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaVaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates

...Vince Rooi: 3 runs, 3 hits, 2b, hr, 4 rbi's...
(© Foto: Henk Seppen)
In Hoofddorp won L&D Amsterdam Pirates ruim vs. Vaessen Pioniers met 13-1 en sloot het duel (het enige dat niet werd onderbroken door regen) af in zeven innings, vanwege het puntenverschil.

Amsterdam opende de score in de tweede inning met twee runs. Pionier-starter Conrad Orman kreeg toen een lead-off single tegen van Vince Rooi, gevolgd door een one-out single van Seb Visser. Met twee uit scoorden beide lopers toen Wesley Connor een tweehonkslag sloeg.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in hun tweede beurt scoorde Pioniers het enige punt in de derde. Rob Cordemans, die negenmaal drie slag gooide in de zes innings die hij gooide, kreeg opeenvolgende honkslagen tegen van Jefferson Muzo, Michael Duursma en Mark Duursma, maar daarna volgden drie nullen, waaronder twee strikeouts.

Amsterdam kwam vervolgens tot een rally van vijf runs in the vijfde slagbeurt om de stand op 7-1 te brengen. Orman gooide eerst vier wijd op Wesley Connor, die opschoof na een mislukte pick-off en scoorde op een wilde worp. Hierna kregen ook Roelie Henrique en Sidney de Jong vier wijd en kwamen de honken vol toen Percy Isenia een honkslag sloeg. Shane Gnade nam de pitching over en kreeg een OS tegen van Bas de Jong, gevolgd door back-to-back doubles van Vince Rooi (2-run) en Bas Nooij (1-run).

Zes punten volgden in de zesde inning op nieuwe werper Dennis Buring. Met één uit sloeg Sidney de Jong een honkslag en Percy Isenia een tweehonkslag. De twee scoorden toen ook Bas de Jong een honkslag sloeg. Na back-to-back doubles te hebben geslagen in de vijfde sloegen Vince Rooi en Bas Nooij nu back-to-back homeruns om de stand op 12-1 te brengen. Seb Visser kreeg hierna vier wijd en ging scoren na een fout. Met de homerun verhoogde Rooi zijn RBI-totaal naar 25 om de eerste plaats over te nemen in deze categorie.

In de zevende inning nam Rik Geestman het werpen over van Cordemans, kreeg een 2-out triple tegen van Jefferson Muzo, maar sloot de wedstrijd toen af met een groundout.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma


...Links: Bas Nooij loopt over de honken na het slaan van zijn homerun...
...Rechts: Sidney de Jong en Percy Isenia scoren in de vijfde inning...
(© Foto's: Henk Seppen)UVV vs. Corendon Kinheim
In Utrecht kwam Corendon Kinheim tot een rally van vijf runs in de tweede inning, waarna nog een punt werd toegevoegd om met 6-2 te winnen vs. UVV. Kinheim speelde vanavond zonder Bryan Engelhardt, die zondag een kuitblessure opliep.


...Winnende werper David Bergman...
(© Foto: Frans van Elst)
Met één uit in een regenachtige tweede inning scoorde Kinheim vijfmaal op starter Timo van Ancum. Nadat Rodney Michel was uitgevangen sloegen Rafaël Jozefa, Niels van Weert en Onno Jansen allen een honkslag en zorgden voor volle honken. De drie scoorden toen Björn Henrichs volgde met een tweehonkslag. De inning werd hierna kort onderbroken vanwege regen, maar toen de beurt werd hervat zorgde Remco Draijer voor lopers op de hoeken met een honkslag. Een fout volgde hierna op een grounder van René Cremer en dat zorgde voor een punt. Even later was er nieuwe korte regenonderbreking, maar daarna voegde Kinheim weer een punt toe toen Jason Halman een opofferingsslag sloeg en de stand op 5-0 bracht.

In de 2e2 gooide Kinheim-starter David Bergman vier wijd op lead-off hitter Rutger Veugelers en kreeg toen een 2-run homerun tegen van Shurty Tremus. Maar daar bleef het bij voor UVV, dat hierna acht lopers achterliet in het restant van het duel, waaronder volle honken in de derde en vijfde slagbeurt. In de derde sloegen Glenn Romney en Danny Rombley een honkslag met één uit en kreeg Rutger Veugelers vier wijd met twee uit, maar daarna volgde een grounder en bleven drie lopers achter. In de vijfde kreeg UVV de honken vol met één uit. Romney sloeg toen een honkslag en Rombley kwam na een fout op het honk, waarna Fausto Álvarez Rizo vier wijd kreeg. Na een binnenhoog kwam de inning ten einde toen Rombley werd geraakt door de geslagen bal van Shurty Tremus en dus bleven opnieuw drie lopers achter.

In de 1e5 voegde Kinheim een punt toe op back-to-back doubles van Jason Halman en Dirk van 't Klooster en dat bracht nieuwe werper Derek Tarapacki in. De Amerikaan schakelde zeven slagmensen met drie slag uit en stond slechts één honkslag toe in de 3 2/3 inning die hij gooide, maar UVV was niet in staat terug te komen. In de zevende inning kreeg de ploeg nogh twee lopers op de honken met twee uit toen Rombley en Álvarez een honkslag sloegen. Bergman werd toen vervangen door Patrick Beljaards, die de beurt afsloot met drie slag en vervolgens voor drie nullen zorgde in de achtste en negende inning om de wedstrijd te beëindigen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. Mr. Cocker HCAW
In Rotterdam kwam Mr. Cocker HCAW tot 12 honkslagen en boekte een 8-0 shutout vs. Sparta-Feyenoord, dat slechts drie honkslagen sloeg.

In de derde inning scoorde HCAW vier punten op Ruderly Manuel. Lead-off hitter Randy Daal bereikte toen het honk na een fout, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde toen Mitchel Koot een honkslag sloeg. Na een OSS van Wesley Bernardus en vier wijd voor Michael Pluijmers bracht een RBI-single van Dirimo Enrique Chavez de stand op 2-0. De honken kwamen vol toen Lennart Koster vier wijd kreeg, waarna twee runs werden gescoord toen Juan Miguel Gonzalez volgde met een honkslag, maar de laatste werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het tweede honk.

HCAW voegde een punt toe in de vijfde. Wesley Bernardus begon toen met een driehonkslag en scoorde op een OS van Dirimo Enrique Chavez.

HCAW-starter Kevin Miner kreeg het minimum van 15 slagmensen tegenover zich in vijf innings, maar één daarvan bereikte het honk. In de tweede inning stond Miner een lead-off single toe aan Ramiro Balentina, maar die werd daarna uitgeschakeld in een dubbelspel.

Nadat Sparta-Feyenoord's starter Ruderly Manuel driemaal drie slag has gegooid in de zesde inning werd het duel 40 minuten onderbroken vanwege de regen. Na de hervatting nam Kyle Ward de pitching over van Miner en kwam tot achtmaal drie slag in de volgende drie innings, terwijl hij tweemaal vier wijd weggaf en twee hits moest incasseren. Maarten Mulder gooide de negende voor HCAW en voegde twee strikeouts toe.

In de 1e8 verhoogde HCAW de voorsprong naar 7-0 op Rudy Seebus. HCAW kreeg toen de honken vol met nul uit en scoorde tweemaal. Juan Miguel Gonzalez bereikte het honk na een fout, Bart Sabel sloeg een honkslag en Adrian Anthony zorgde voor volle honken met vier wijd. Een punt werd toen gescoord toen Randy Daal werd geraakt door een worp. Met één uit zorgde Wesley Bernardus met een honkslag voor het volgende punt, maar de inning werd daarna afgesloten met een dubbelspel.

In de 1e9 bracht HCAW de stand op 8-0 toen Chavez begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Gonzalez, maar de Bussumers lieten daarna ook de honken vol achter.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(26 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.