Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Roger Bernadina teruggestuurd naar Triple-A
English

...Roger Bernadina...
...Triple-A...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
WASHINGTON, DC (USA) - Roger Bernadina begint het seizoen in Triple-A. De Nederlandse outfielder was maandag één van de vier spelers die door de Washington Nationals van het 40-man roster werd gehaald, drie dagen voor de start van het nieuwe Major League-seizoen. Bernadina werd ingedeeld bij de Syracuse Chiefs, dat uitkomt in de International League. Met Bernadina gingen ook werpers Ross Wetwiler en Collin Balester naar de Chiefs, terwijl infielder Brian Bixler naar het Minor League-camp werd gestuurd en later te horen krijgt waar hij het seizoen zal beginnen. Bovendien plaatsten de Nationals RHP Henry Rodriguez op de 15-day disabled list en RHP Chien-Ming Wang en RHP Elvin Ramirez op de 60-day disabled list. Een 'disabled list' is een lijst waar geblesseerde spelers op worden geplaatst, die weliswaar deel uitmaken van het roster, maar door hun plek op deze lijst officiëel geen deel uitmaken van het 25-man roster, de selectie waarover clubs kunnen bechikken tijdens het seizoen. Na deze transacties staan er nu 26 spelers op het roster en dat betekent dat er nog één speler moet afvallen voordat het seizoen begint.

Op het 'active roster' van de Nationals staan slechts drie outfielders, Rick Ankiel (een voormalige werper!), Michael Morse en Jayson Werth. De laatste kwam naar Washington na vorig seizoen te hebben gespeeld voor de Philadelphia Phillies en werd de grote concurrent voor Bernadina.

In de Spring Training speelde Bernadina in 24 wedstrijden voor de Nationals en sloeg 13-uit-53 voor een .245 slaggemiddelde, goed voor een 19e plaats in het team. Bernadina scoorde zes punten, had acht RBI's, sloeg één driehonkslag en één homerun. Zijn drie gestolen honken waren het op één na hoogste in de ploeg tijdens Spring Training. De outfielder kreeg vijfmaal vier wijd en twaalfmaal drie slag.

De 26-jarige, in Willemstad (Curaçao) geboren Bernadina maakte zijn profdebuut in 2002 toen hij uitkwam voor het Rookie League-team van de Montreal Expos in de Gulf Coast League. In zijn eerste seizoen speelde hij in 57 wedstrijden en sloeg .276, waarna hij het volgende seizoen promoveerde naar Single-A. Na in 2003, 2004 en 2005 te hebben gespeeld voor de Savannah San Gnats speelde Bernadina in 2006 in High Single-A. Vanaf 2007 (de Expos waren ondertussen de Washington Nationals geworden) kwam Bernadina's loopbaan in een stroomversnelling terecht. In dat jaar en in 2008 speelde hij in zowel Double-A als Triple-A. Op 29 juni 2008 debuteerde Bernadina in de Major League en keerde in 2009 weer terug aan de top. Maar wat een veelbelovend jaar had moeten worden eindigde in teleurstelling, want bij het vangen van een bal in het outfield brak hij zijn enkel en miste vrijwel het gehele seizoen. Vorig jaar speelde Bernadina in 14 wedstrijden voor het AAA-team en werd toen opgeroepen naar het Major League-team. En het werd een goed seizoen, want hij speelde in 134 wedstrijden voor de Nationals, sloeg 102 honkslagen, waaronder 18 doubles, drie triple en 11 homeruns, scoorde 52 punten, had 47 RBI's en stal 16 honken, terwijl hij afsloot met een slaggemiddelde van .246.

(28 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.