Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Kinheim stopt Amsterdam's winning streak
English
DEN HAAG / HOOFDDORP / ROTTERDAM / HAARLEM - Corendon Kinheim kwam op zaterdag terug van een vroege 4-0 achterstand en won met 7-6 in elf innings om een einde te maken aan de 9-game winning streak van koploper L&D Amsterdam Pirates in hun tweede opeenvolgende tie-break wedstrijd. Afgelopen donderdag speelden deze teams een 10-inning duel dat door Amsterdam met 3-2 werd gewonnen. Een honkslag van Roy Seltenrijch en een foute aangooi bezorgde Kinheim deze middag de winst.

Oud-Pionier Jourick Blanco sloeg twee 2-run homeruns tegen zijn voormalige ploeg in een 5-4 overwinning van Sparta-Feyenoord vs. Vaessen Pioniers. Norbert Lokhorst en Dè Flanegin homerden voor Pioniers op Gregory Gustina, die het gehele duel gooide.

Na donderdag een duel van 10 innings te hebben gespeeld boekte DOOR Neptunus vandaag een 9-0 shutout-winst vs. Mr. Cocker HCAW. De starter voor HCAW was de aangekondigde starter van zondag, Joran Klarenbeek. Dit betekent dat HCAW op zondag mogelijk begint met de aangekondigde starter voor zaterdag, RHP Kevin Miner of de net gearriveerde Venezolaanse linkshander Moises Melendez.

UVV won met 10-7 vs. ADO om de zesde zege op rij binnen te halen. De ploeg stond met 6-0 voor in de zesde inning, waarna ADO terugkwam tot 6-3, maar uiteindelijk voor de achtste keer op rij met lege handen stond.ADO vs. UVV
...Fausto Álvarez wordt begroet na een punt...
...De Cubaan scoorde eenmaal en had 3 RBI's...
(© Foto: Frans van Elst)
In Den Haag scoorde UVV drie punten in de eerste en de vierde inning om een comfortabele 6-0 voorsprong te nemen vs. ADO, dat dit verkleinde tot 6-3 door zelf driemaal te scoren in de zesde slagbeurt. UVV voegde daarna een 4-run achtste inning toe, maar ADO scoorde ook vier punten. De ADO-rally kwam echter te laat, want die kwam tot stand in de negende en laatste slagbeurt van het duel, dat eindigde in de achtste nederlaag op rij voor de Haagse ploeg.

In de eerste inning scoorde UVV driemaal op starter Nick Martin, die een dag naar voren was geschoven, want hij stond aanvankelijk op de lijst als starter voor Game 3 op zondag. De voor vandaag aangekondigde starter Jurandy Girigori werd donderdagavond in relief gebruikt in Game 1 en was daardoor vandaag niet inzetbaar.

Martin kreeg een lead-off single tegen van Jeff Delfina, waarna hij voor volle honken zorgde via vier wijd voor Rutger Veugelers en Danny Rombley. Delfina ging even later gedwongen uit op thuis na een grounder van Fausto Álvarez Rizo, maar daarna zorgde een wilde worp voor het eerst punt. Jeroen Hermans volgde met een RBI-single, die ook tot een fout leidde en de stand op 3-0 bracht.

UVV voegde opnieuw drie punten toe in de vierde inning. Met één uit sloegen Jirka Bliek en Jeff Delfina (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag en schoven beiden op na een wilde worp. Hierna werd een punt gescoord op een grounder van Rutger Veugelers, die daarna scoorde op een driehonkslag van Danny Rombley, gevolgd door een RBI-double van Fausto Álvarez Rizo, die de stand verhoogde naar 6-0.

...Winnende werper Jurjen van Zijl...
(© Foto: Frans van Elst)
Nadat Martin lead-off hitter Glenn Romney raakte met een worp in de vijfde inning werd hij opgevolgd door Carlos Tabares Castro, die de steun kreeg van twee dubbelspelen en drie innings niet in de problemen kwam, maar toen vier punten moest toestaan in de achtste.

UVV-starter Jurjen van Zijl kreeg slechts twee honkslagen tegen in de eerste vijf innings, beide geslagen door Harvey Gumbs (tweede en vierde inning). In de vierde inning stond hij twee slagmensen toe de honken te bereiken met twee uit, maar daarna volgde een gedwongen nul. Maar in de zesde inning, met een 6-0 voorsprong voor UVV, antwoordde ADO met drie punten. Met één uit sloeg Irving Redan een driehonkslag, waarna volgende slagman Gyenuar Lopez werd geraakt door een worp. Hierna werd een punt gescoord na een grounder van Harvey Gumbs en fouten op klappen van Gino Hersilia en Calvin Martinus.

In de achtste inning nam UVV meer aftand door vier punten te scoren. Eerst leidde een grounder met volle honken tot een gedwongen nul op thuis, maar daarna bezorgden een opofferingsslag van Rutger Veugelers, een 2-run single van Fausto Álvarez Rizo en een fout UVV een 10-3 voorsprong. In de negende inning kreeg UVV nog de honken vol toen Tabares vier wijd gooide op de eerste drie slagmensen, maar daarna sloten een strikeout en een dubbelspel de slagbeurt af. In de 2e9 kwam ADO tot een rally van vier punten op Juri van Leeuwen, die Van Zijl was opgevolgd in de zevende inning. Van Leeuwen gooide vier wijd op lead-off hitter Gino Hersilia, kreeg toen een honkslag tegen met één uit van pinch-hitter Bas Mol en zorgde met vier wijd voor Gregory Hassell voor volle honken. Van Leeuwen gooide hierna ook vier wijd op Jaïr Roseburg om een punt binnen te brengen en werd vervangen door Sedley Karel, die begon met een puntscorende wilde worp, waarna hij een 2-out, 2-run single tegen kreeg Irving Redan. Maar daarna zorgde een vangbal voor het einde van de wedstrijd.

De twee ADO-werpers gaven vandaag samen elf vrije lopen weg (acht van Tabares), waardoor hun 'league-leading' totaal werd opgevoerd naar 58.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaVaessen Pioniers vs. Sparta-Feyenoord
In Hoofddorp sloeg oud-Pionier Jourick Blanco twee 2-run homeruns tegen zijn voormalige ploeg om Sparta-Feyenoord naar een 5-4 overwinning te loodsen vs. Vaessen Pioniers.

Blanco was een basisspeler voor Pioniers in 2007 en 2008, speelde vervolgens niet in de Hoofdklasse in 2009, maar maakte vorig seizoen een korte comeback, maar speelde toen in slechts één wedstrijd voor de Hoofddorpers. Pionier-starter Eddie Aucoin kreeg slechts negen slagmensen tegenover zich in de eerste drie innings, maar twee daarvan bereikten wel het honk. Na voor drie nullen te hebben gezorgde in de eerste en tweede inning kreeg Aucoin een lead-off single tegen van Emeron Lourens in de derde, maar die ging vervolgens uit bij stelen na een pick-off van Aucoin. Met twee uit bereikte Jesus Castillo het honk na een fout, maar ook hij werd het slachtoffer van een pick-off. In de vierde inning opende Rubinet Koko voor Sparta-Feyenoord met een tweehonkslag, schoof op na een OSS van Arthur Bonevacia en scoorde na een honkslag van Brian Biezen. Hierna sloeg Jourick Blanco een 2-run homerun om de stand op 3-0 te brengen.

In de zesde inning opende Bonevacia met een honkslag en scoorde toen Blanco opnieuw een one-out, 2-run homerun sloeg, waardoor de stand werd opgevoerd naar 5-0.

Gregory Gustina, de linkshandige starter voor Sparta-Feyenoord, domineerde voor zes innings. In de eerste vijf slagbeurten stond hij slechts één honkslag toen en kreeg slechts één slagman over het minimum tegenover zich. Na de eerste negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Gustina een lead-off single tegen van Michael Duursma, maar daarna volgden weer zes nullen. In de zesde inning opende Zerzinho Croes voor Pioniers met een stootslag-honkslag, bereikte het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een OSS van Jefferson Muzo en scoorde na een OS van Michael Duursma.

In de zevende inning kreeg Gustina twee runs tegen. Dè Flanegin begon met een honkslag en scoorde toen Norbert Lokhorst (momenteel de beste slagman in de Hoofdklasse) volgde met een homerun. Gustina schakelde hierna de volgende drie slagmensen uit.

Nadat hij Blanco's tweede homerun had geïncasseerd schakelde Aucoing zes slagmensen op rij uit, raakte toen Arthur Bonevacia met een worp, maar schakelde toen volgende slagman Brian Biezen met drie slag uit. Aucoin werd hierna vervangen door Kjeld de Lincel, die de inning afsloot met het uitschakelen van Bonevacia via een pick-off, maar hij begon de negende inning met een honkslag van Blanco. De Lincel werd opgevolgd door Jean-Paul Gulinck, die begon met een strikeout en de inning probleemloos afsloot.

Met een voorsprong van slechts 5-3 werd Gustina in de wedstrijd gehouden door Sparta-Feyenoord en zag Pioniers bijna langszij komen in de negende inning. Hij kreeg eerst een lead-off homerun tegen van Dè Flanegin en vervolgens een tweehonkslag van Norbert Lokhorst, die opschoof na een OSS van Kevin Dirksen. Met de gelijkmaker op het derde honk gooide Gustina drie slag op pinch-hitter Randy Reiph (een nieuwkomer op het Pionier-roster) en sloot de wedstrijd af toen volgende slagman Zerzinho Croes een grounder sloeg.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaDOOR Neptunus vs. Mr. Cocker HCAW
...Korte stop Dwayne Kemp in actie...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)
In Rotterdam boekte DOOR Neptunus een 9-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW, nadat er donderdagavond in Game 1 een tie-break nodig was. Vandaag kwam Neptunus vroeg tot een rally en stond na twee innings al met 5-0 voor, maar wist geen tiende punt te scoren om het duel voortijdig af te kunnen sluiten via de mercy-rule.

In de eerste inning scoorde de thuisploeg drie punten op starter Joran Klarenbeek, die aanvankelijk was aangewezen voor Game 3 op zondag. Klarenbeek begon met vier wijd voor lead-off hitter Eugène Kingsale en kreeg daarna een RBI-double tegen van Benjamin Dille. Met één uit gooide hij ook vier wijd op Jeffrey Arends en met twee uit sloegen Rien Vernooij en Eldrion Regina RBI-singles om de stand op 3-0 te brengen. De derde vrije loop in deze beurt, dit keer voor Sape Wagenaar, zorgde voor volle honken, maar een vangbal zorgde ervoor dat er drie lopers achterbleven.

In de tweede inning begon Klarenbeek opnieuw met vier wijd voor Kingsale, die daarna opschoof na een honkslag van Dille. Met één uit scoorden beiden na een tweehonkslag van Arends en die leverde Neptunus een vroege 5-0 voorsprong op. Klarenbeek herstelde zich hierna en schakelde de volgende acht slagmensen op rij uit, voordat hij de honken weer vol kreeg (met twee uit) in de vijfde inning. Maar dit keer sloot een 'force play-grounder' de slagbeurt af.

Neptunus voegde een punt toe in de zesde inning. Kingsale begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Raily Legito een honkslag sloeg met één uit en Arends opnieuw volgde met een RBI-single. Arends sloeg 3-uit-3, scoorde eenmaal en had drie RBI's.

Nadat hij de honkslag van Arends had tegen gekregen werd Klarenbeek vervangen door Joey Eijpe, die nog eens drie runs moest toestaan in de zevende. Eerst openden Vernooij en Regina met honkslagen. Hierna werd drie punten gescoord na een double van Sape wagenaar en grounders van Shaldimar Daantji en Eugène Kingsale, die de stand op 9-0 brachten.

Neptunus-starter Kevin Heijstek gooide zeven sterke innings. De rechtahander schakelde acht slagmensen met drie slag uit en stond slechts vier honkslagen tegen. Het dichtst bij het toestaan van een punt kwam hij in de tweede inning toen hij honkslagen tegen kreeg van Randy Daal en Adrian Anthony met één uit. Maar hierna ging Daal gedwongen uit op het derde honk na een aangooi van midvelder Shaldimar Daantji op een klap van Mitchel Koot en gooide Heijstek drie slag op de volgende slagman om de inning af te sluiten. In de achtste inning nam Jorian van Acker de pitching over en gooide alleen een 'lead-off walk' in de negende inning.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

...Een fraaie stop van 3B Raily Legito...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)Corendon Kinheim vs. L&D Amsterdam Pirates
In Haarlem werden Corendon Kinheim en L&D Amsterdam Pirates de eerste twee ploegen die twee tie-breaks op een rij moesten spelen. Nadat het duel van donderdag eindigde in een 3-2 zege voor Amsterdam in 10 innings werden er vandaag elf innings gespeeld, resulterend in een 7-6 'come-from-behind' overwinning voor Kinheim. In de negende inning was Amsterdam één uit af van de tiende overwinning op rij, maar toen kwam Kinheim langszij en dwong een tie-break af.

In de derde inning stond Amsterdam met 4-0 voor, maar wist die uiteindelijk niet vast te houden. In de tweede slagbeurt scoorde Amsterdam tweemaal op Kinheim-starter Duko Jansen, die een lead-off single tegen kreeg van Percy Isenia en daarna een 2-run homerun van Bas de Jong.

In de derde inning beteikte Roelie Henrique het honk na een fout en scoorde toen Sidney de Jong volgde met een tweehonkslag. De laatste ging het vierde punt scoren na een honkslag van Isenia. Later in de slagbeurt voegde Vince Rooi nog een honkslag toe, maar er bleven uiteindelijk twee lopers achter.

Amsterdam-starter Jos de Jong kreeg een one-out double tegen van Jason Halman in de tweede inning, maar daarna volgende twee nullen. In de derde inning sloeg Kinheim met twee uit toe en scoorde drie punten. Roy Seltenrijch en Björn Henrichs openden met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Remco Draijer. Na een vangbal sloegen Dirk van 't Klooster (2-run) en Bryan Engelhardt back-to-back doubles om de stand op 4-3 te brengen.

In de vierde inning liet Amsterdam een loper op het tweede honk achter en had Kinheim lopers op het tweede en derde honk met één uit, maar beide ploegen scoorden niet. Amsterdam liet nog eens twee lopers achter in de vijfde en kreeg de honken vol in de zevende inning. Sinds het scoren van het tweede punt in de derde inning liet Amsterdam hierna 10 lopers achter in zes innings. In de zevende opende Sidney de Jong met vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Steven van Groningen nam het over van Duko Jansen en begon met vier wijd voor Percy Isenia. Met twee uit zorgde hij voor volle honken toen hij ook vier wijd gooide op Bas Nooij, maar daarna eindigde een pop-fly van Rashid Gerard de slagbeurt.

In de achtste inning werd Pim Walsma de nieuwe werpers voor Kinheim en moest het voor het eerst opnemen tegen zijn oude ploeg. Met twee uit kreeg hij een stootslag-honkslag tegen van Roelie Henrique in de achtste en een honkslag van Bas de Jong in de negende, voordat hij de honken vol kreeg en een punt moest toestaan in de tiende.

Kinheim liet lopers op het tweede en derde honk achter in de vierde inning en vanaf dat moment schakelde Jos de Jong 11 van de laatste 12 slagmensen die hij zag uit. In de achtste nam Al Morales Gomes het over, kreeg een lead-off single tegen, kreeg de steun van een dubbelspel, maar zorgde toen voor volle honken. Met twee uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Jason Halman, gooide toen vier wijd op Rafaël Jozefa en raakte Rodney Michel met een worp, voordat de inning werd afgesloten met een vangbal.

In de negende inning was Jurrian Koks, die tot dan toe 3-0 was in relief, de nieuwe werper voor Amsterdam en hij had zijn tweede save van het seizoen kunnen verdienen, maar kreeg in plaats daarvan een Blown Save op zijn naam. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Remco Draijer en René Cremer, die opschoven na een grounder van Dirk van 't Klooster. Maar hierna bracht Bryan Engelhardt met een honkslag Draijer binnen met het gelijkmakende punt, waarna de inning ten einde kwam toen Cremer ook probeerde te scoren, maar op de plaat werd uitgegooid, waardoor er een verlenging volgde.

In de tiende inning hernam Amsterdam de leiding. Met Koen Nooij en Wesley Connor als tie-break lopers liet Roelie Henrique de twee opschuiven na een OSS, waarna de honken vol werden gezet via opzettelijk vier wijd voor Sidney de Jong. Maar hierna gooide Walsma vier wijd op Percy Isenia en dat bracht een punt binnen. Walsma werd afgelost door Patrick Beljaards, die de inning afsloot met een vangbal en strikout en dat betekende dat Amsterdam de honken vol achterliet.

In de 2e10 bracht Kinheim de stand opnieuw in evenwicht. Tie-break lopers Björn Henrichs en Remco Draijer schoven eerst op toen Koks een fout maakte op een OSS van René Cremer, waarna de gelijkmaker werd gescoord op een opofferingsslag van Dirk van 't Klooster, voordat een dubbelspel de inning afsloot.

In de elfde nam Amsterdam voor de derde keer de leiding. Eerst schoven tie-break lopers Bas de Jong en Vince Rooi op na een OSS van Bas Nooij, waarna een gedwongen loop werd gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Rashid Gerard. Dat werkte, want De Jong ging gedwongen uit op na een grounder van Seb Visser, maar hierna bracht een vrije loop voor Wesley Connor de stand op 6-5 in het voordeel van Amsterdam. Toen een vangbal volgde liet Amsterdam voor de derde keer in dit duel de honken vol achter.

In de tweede helft van de elfde inning was Amsterdam wederom één nul af van de winst. Met Dirk van 't Klooster en pinch-runner Niels van Weert op de honken mislukte een stootslag van Jason Halman en eindigde in een nul. De honken kwamen vol toen Rafaël Jozefa volgde met een honkslag, maar hierna gooide Jurrian Koks drie slag op Rodney Michel. Rookie Roy Seltenrijch sloeg hierna een honkslag om Van 't Klooster binnen te brengen met de gelijkmaker en toen hierop een fout aangooi volgde van midvelder Wesley Connor stelde dit Van Weert in staat het winnende punt te scoren en een einde te maken aan de winning streak van Amsterdam Pirates.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(30 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.