Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 december 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Honkbal & Softbal in de prijzen in Haarlem
English
HAARLEM - Het softbalteam van Sparks Haarlem, vrijwilliger Dick Hoff en de Haarlemse Honkbal Week ontvingen allen een prijs op woensdag 8 december tijdens het jaarlijkse JAN© Topsport Gala Kennemerland.

In de Philharmonie in Haarlem werden de beste sporters van 2010 geŽerd met het uitreiken van zeven onderscheidingen. In zes van deze categoriŽn werden in november drie genomineerden bekend gemaakt. Eerst werden sporters of teams genomineerd door hun respectievelijke vereniging of andere betrokkenen bij de verschillende sporten. Een jury maakte daarna een shortlist van vijf genomineerden per categorie. Hierna kon het (Haarlemse) publiek stemmen, waarna de lijst werd gereduceerd tot drie genomineerden. Vervolgens nam de jury de definitieve beslissing over de winnaar, gebaseerd op de prestaties in de desbetreffende sport, maar op naar aanleiding van het stemgedrag.


...Sparks Haarlem...
...Haarlemse Sportploeg van het Jaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het dames softbalteam van Sparks Haarlem is gekozen tot Sportploeg van het Jaar 2010 voor het winnen van zowel de Europese Cup Winners Cup als het Nederlands landskampioenschap. In de finale van de Cup Winners Cup in Haarlem kwam Sparks Haarlem terug van een achterstand in de laatste inning, scoorde zes punten en won met 7-6 van het Italiaanse Fiorini Forlž. In de best-of-five Play-Offs speelde Sparks Haarlem een spannende en enerverende reeks vs. Centrals, maar won met 3-2, waarna men regerend kampioen Tex Town Tigers onttroonde in de Holland Series. Ook genomineerd waren Kenamju (judo mannen- en vrouwenteams) en SV PAX Haarlemmermeer 1A (turnen).


...Burgemeester Bernt Schneiders...
...met Gerrit Ligtenberg (links)...
...en Rita Schrijber (leden van het...
...HHW Organisatie Comitť) na...
...de uitreiking van de cheque...
...voor Evenement van het Jaar...
(© Foto: Haarlemse Honkbal Week)
De 25ste jubileum-editie van de Haarlemse Honkbal Week werd opnieuw uitgeroepen tot Evenement van het Jaar, net zoals na de vorige editie in 2008. Ook genomineerd waren de Europa Cup Softbal Toernooien en de Zandvoort Circuitrun (strandloop).

Haarlemse Honkbal Week-voorzitter Frits Mulder stelde: ,,Wij vonden het al een enorme eer dat de Week in ons jubileumjaar was genomineerd, maar dat we de titel ook dit jaar toegewezen kregen, was een volslagen verrassing. Wij hebben de cheque van 1000 Euro, die we bij deze titel kregen, net zoals in 2008 geschonken aan een goed doel. Dit jaar hebben we hem geschonken aan de G-honkbalsport in Kennemerland.''


...Dick Hoff...
...Vrijwilliger van het Jaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dick Hoff werd uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar voor zijn jarenlange activiteiten voor de honkbal-, softbal- en voetbalafdeling van DSS. Hoff is al ruim 40 jaar actief en was ondermeer voorzitter van DSS-honkbal van 1991-2000 en interim-voorzitter van DSS-voetbal in 2005-2006. Hij was door de jaren heen ook actief als coach voor verschillende honkbal- en softbal-teams van de Haarlemse vereniging, maar was ook coach van het herensoftbalteam van Kennemerland en handbalteams van Onze Gezellen en De Blinkert.

De overige winnaars waren:

Sportman van het Jaar: Schaatser Simon Kuipers. Ook genomineerd waren Dex Elmont (judo) en Henk Grol (judo).

Sportvrouw van het Jaar: Hardloopster Femke van der Meij (100m). Ook genomineerd waren Kitty Bravik (judo) en Femke Roos (kanoŽn).

Sporttalent van het Jaar: Kim Polling (judo). Ook genomineerd waren Roos de Jong (roeien) en Tim Haldermans (honkbal).

Sportspecial van het Jaar: Marije Smits (aangepast verspringen). Ook genomineerd waren Marc Evers (G-zwemmen) en Jan Eichhorn (zwemmaster).

Sportpresentator Humberto Tan praatte de avond aan elkaar, terwijl de Haarlemse Burgemeester Bernt Schneiders de cheque van 1000 Euro overhandigde aan de vertegenwoordigers van de Haarlemse Honkbal Week, behorende bij de prijs van Evenement van het Jaar. Haarlem's Sportwethouder Jack van der Hoek reikte het Gouden Pim Mulier Beeld uit aan Vrijwilliger van het Jaar Dick Hoff.

(8 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.