Grand Slam
Honkbal Verslagen
2 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 2 april
Twee wedstrijden Pirates afgelast
Pioniers wint opnieuw ruim vs. Almere
Jan van de Vegte Memorial Toernooi
ADO verslaat De Hazenkamp
Kinheim komt terug vs. HCAW
ADO wint toernooi
Twee wedstrijden Pirates afgelast
English | Line Score | Pirates' vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates had zondag twee wedstrijden op het programma staan, maar beide werden afgelast vanwege hevige regen in de ochtend in de omgeving Amsterdam.

's Morgens had Pirates moeten spelen tegen Montigny Les Cougars uit Frankrijk, maar dat duel werd al vroeg geschrapt.
's Middags werd ook de wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord afgelast, omdat het speelveld onbespeelbaar was geworden.

Komend weekeinde neemt Amsterdam Pirates deek aan het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum. Pirates opent het evenement vrijdagavond tegen gastheer Mr. Cocker HCAW, waarna nog twee wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en zondag.
Sparta/Feyenoord organiseert in het weekeinde het jaarlijkse Hudson John Toernooi. De ploeg opent vrijdagavond tegen ADO, bij wie Hudson John de Bench Coach is. Op zaterdag en zondag volgen nog twee wedstrijden.
Montigny Les Cougars opent aanstaande zondag het reguliere seizoen in de Baseball Nationale vs. Thiais.
(2 april)Pioniers wint opnieuw ruim vs. Almere
English | Line Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Voor de tweede achtereenvolgende dag diende Konica Minolta Pioniers Instant Holland Almere '90 een grote nederlaag toe door dit keer met 14-2 te winnen. Almere's drie werpers gooiden samen 14x vier wijd, terwijl de verdediging acht keer in de fout ging.

Het was een slecht weekeinde voor Almere en rookie Hoofd Coach Carlos Arrindell heeft heel wat te bespreken voor het komende weekeinde, want zijn ploeg verloor de tweede wedstrijd op rij met dubbele cijfers. Na de eerste drie oefenwedstrijden op rij te hebben gewonnen verloor Almere gisteren met 21-3, gevolgd door de 14-2 nederlaag van vandaag. Drie werpers kregen elf honkslagen tegen, maar stelde twaalf andere slagmensen in staat het honk te bereiken via vier wijd. Bovendien maakte de ploeg 14 veldfouten in de twee wedstrijden. Na er gisteren zes te hebben gemaakt, werden er vandaag acht bij opgeteld, waaronder vijf van derde honkman Niels van Weert. Die viel in voor Ivanon Coffie, die gisteren vier fouten maakte, maar er vandaag niet bij was, omdat hij ziek thuis was. Aanvallend kwam Almere tot slechts zes honkslagen (gisteren zeven) op drie werpers, waaronder de eerste van nieuwkomer en voormalig Major Leaguer Gene Kingsale, die debuteerde in een Almere-uniform, in het midveld speelde en 1-uit-4 sloeg.

Almere-starter Forstin Coenraad, die zijn voorgaande twee starts won, gooide zevenmaal vier wijd en kreeg drie honkslagen en acht punten tegen in de vier-plus innings die hij gooide. Hij werd na drie slagmensen in de vijfde inning vervangen door Manuel Dame, die slechts twee hits tegenkreeg, maar vijf vrije lopen toevoegde in de volgende 1 2/3 inning, waarin hij drie runs moest toestaan. Martin Kuipers sloot het duel af, voegde tweemaal vier wijd toe en kreeg zes hits en drie runs tegen in de 2 1/3 inning die hij op de heuvel stond.
Aan de andere kant domineerde Richard Orman. In de vijf innings die hij gooide schakelde de linkshander negen slagmensen met drie slag uit en kreeg slechts drie honkslagen tegen. Hij kreeg twee punten tegen in de vierde inning, maar op dat moment stond Pioniers reeds met 5-0 voor. Tommy van Limburg en Erik Jan Lind completeerden de wedstrijd voor Pioniers.
Na de twee punten aan Almere te hebben toegestaan in de vierde, voegde Pioniers zelf nog eens vier punten toe in de vijfde inning, daarna nog eens twee in de zesde om de stand op 11-2 te brengen. Het verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende, maar, net als gisteren, werden alle negen innings gespeeld, ongeacht de stand.

Konica Minolta Pioniers neemt komend weekeinde deel aan het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum en speelt twee wedstrijden op zaterdag en één op zondag.
Instant Holland Almere '90 neemt deel aan het jaarlijkse Hudson John Toernooi in Rotterdam en speelt eveneens tweemaal op zaterdag en eenmaal op zondag.
(2 april)
ADO verslaat De Hazenkamp
English | Line Score | ADO's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - ADO opende de tweede speeldag van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi zondag met een 9-2 overwinning vs. gastheer De Hazenkamp, dat daardoor de derde nederlaag moest incasseren en op de vierde en laatste plaats eindigde.


...Tjibbe van Dijk...
(Foto: Marco Stoovelaar)
ADO-rechtshander Tjibbe van Dijk, die vorig seizoen slechts drie starts maakte, gooide vandaag vier innings en kreeg daarin geen honkslagen tegen, terwijl hij slechts twee slagmensen tot de honken toestond. Na drie slagmensen uit te schakelen in de eerste inning bereikte Paul Sabel, de eerste slagman in de tweede inning, het honk nadat derde honkman Marvin Bleij een fout maakte. Van Dijk gooide hierna vier wijd op volgende slagman Wesley Kamoen, maar een infield-fly en een dubbelspel maakten een einde aan de inning. Van Dijk schakelde de laatste acht slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit.
De No-Hitter ging verloren in de vijfde inning toen Maikel Benner, de reguliere catcher van de ploeg, het werpen overnam van Van Dijk. Hij gooide vier wijd op de eerste slagman, maar kwam tot drie slag op de volgende, waarna echter opnieuw een vrije loop volgde. Benner kreeg daarna een 2-run double tegen van Bas Langenhuizen.

ADO had de score geopend in de eerste inning toen Harvey Monte een double sloeg met twee uit en scoorde op een honkslag van Berry van Driel.
In de tweede inning werden vier runs toegevoegd. Met één uit bereikte Quensley Bazoer het honk met een stootslag-honkslag, stal twee en schoof op na een foute aangooi. Hazenkamp-werper Garralt Klaassen zorgde toen voor volle honken door vier wijd te gooien op Shurty Tremus en Jermaine Esprit. Hierna kreeg hij een 2-run single tegen van Marvin Bleij, een honkslag van Harvey Monte, waardoor de honken weer volkwamen, en een 2-run single van Percy Isenia, waardoor de stand werd verhoogd naar 5-0.

In de vierde inning scoorde ADO opnieuw vier punten en werd het 9-0. Pinch-hitter Michel Korzeniewski opende met een double, gevolgd door Harvey Monte's derde honkslag in het duel en een 3-run homerun van Percy Isenia. Berry van Driel sloeg hierna een honkslag en zou gaan scoren op een grounder van Quensley Bazoer.
(2 april)
Kinheim komt terug vs. HCAW
English | Line Score | Kinheim's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - Corendon Kinheim stond met 3-0 achter, maar kwam terug en won met 4-3 vs. Mr. Cocker HCAW, dat daardoor werd onttroond als toernooiwinnaar. HCAW had het evenement vijf jaar op rij gewonnen sinds 2001. Kinheim scoorde het winnende punt in de laatste slagbeurt.

HCAW nam een 3-0 voorsprong in de eerste inning op starter David Bergman. Lead-off hitter Nick Fridsma bereikte het honk op een stootslag-honkslag en schoof op na een honkslag van Martijn Meeuwis. Na een binnenhoog scoorden de twee op een 3-run homerun van Sidney de Jong, zijn derde homerun van het oefenseizoen in vier wedstrijden.
Kinheim leek onmiddellijk terug te komen, want Danny Rombley opende met een vrije loop en volgende slagman René Cremer werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een groundout, maar hierna ging Rombley uit in een rundown tussen drie en thuis na een grounder terug naar werper Patrick de Lange. De inning eindigde met een foul fly.


...Kenny Berkenbosch...
...bekijkt een pitch...
...in zijn HCAW-debuut...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Beide ploegen strandden daarna lopers in de tweede en derde inning. In de tweede inning bereikte HCAW's Dimitri Leon het honk op een fout en Nick Fridsma kreeg vier wijd met twee uit, maar beiden bleven achter op de honken. In de derde sloegen Sidney de Jong (met één uit) en Bas de Jong (met twee uit) een honkslag, maar strandden eveneens.
Kinheim kreeg minder scoringskansen, maar had een loper op het eerste honk in de tweede inning toen Floris Morang in een dubbelspel sloeg. In de derde werd een loper op het eerste honk achtergelaten, maar in de vierde scoorde de Haarlemse ploeg tweemaal. Met één uit kregen Edward Illidge en Roel Koolen vier wijd, waarna ze scoorden op een 2-out double van Floris Morang, die zelf op drie werd uitgegooid toen hij er een triple van probeerde te maken.
HCAW kreeg opnieuw lopers in scoringspositie in de volgende drie innings, maar kwam niet tot scoren. In de vijfde, met twee uit, kreeg Sidney de Jong vier wijd en bereikte het derde honk na een mislukte pick-off van Duko Jansen, die het werpen had overgenomen van starter David Bergman. Maar een grounder sloot de slagbeurt af.
In de zesde gooide Jansen vier wijd op Bas de Jong en Rodney Michel. Hierna ging oud-prof Kenny Berkenbosch uit na een vangbal op fout gebied. Berkenbosch was eerder in de week 'released' door de Florida Marlins-organisatie en keerde donderdag terug en speelde nu in zijn eerste duel voor HCAW. Een strikeout en opnieuw een foul out brachten de inning ten einde.
In de zevende had HCAW ook twee lopers op de honken met één uit, maar dit keer gooide nieuwe werper Michiel van Kampen tweemaal drie slag.

Kinheim was dicht bij een punt in de zesde inning. Met één uit sloeg Wouter Heemskerk een honkslag en Edward Illidge een double. Kevin Roovers kwam starter Patrick de Lange vervangen en kwam uit de inning na een comeback-grounder en een foul out.
In de zevende inning gooide Roovers vier wijd op Floris Morang (die opschoof na een wilde worp) en Denny Beljaards. De honken kwamen vol toen een fout aangooi volgde op een OSS van Danny Rombley. HCAW leek daarna ongeschonden uit de inning te komen toen René Cremer met een line drive in een dubbelspel sloeg, want Beljaards was te laat terug op het tweede honk. Maar Dirk van 't Klooster, die aan een productief oefenseizoen bezig is, volgde met een 2-run double om Kinheim een 4-3 zege te bezorgen en de wedstrijd af te sluiten.

Komend weekeinde neemt Corendon Kinheim deel aan het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum en speelt tweemaal op zaterdag en eenmaal op zondag.
(2 april)
ADO wint toernooi
English | Line Score | ADO's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - ADO versloeg Mr. Cocker HCAW met 7-2 in de zesde en laatste wedstrijd van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi om op een gedeelde eerste plaats te eindigen met Corendon Kinheim. Omdat de onderlinge wedstrijd zaterdag in 2-2 eindigde moest de volgende tie-breaker, het runsaldo, de beslissing brengen en dat was in het voordeel van ADO. De Haagse ploeg werd hierdoor toernooiwinnaar en Kinheim tweede, terwijl HCAW op de derde plaatst eindigde.
Het toernooi was traditioneel goed georganiseerd door gastvereniging De Hazenkamp van wie voorzitter Henk Peters HCAW's General Manager Ron Jaarsma een fraai herinneringsschild overhandigde voor hun vijftiende deelname aan het toernooi.


...Rob Cordemans...
(Foto: Marco Stoovelaar)
ADO nam een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Marvin Bleij (die met 142 het hoogste rugnummer in de geschiedenis heeft) een honkslag en bereikte het derde honk na een double van Harvey Monte. Maar Bleij werd op thuis uitgegooid na een grounder van Percy Isenia, die werd gevolgd door een RBI-double van Kalian Sams. HCAW-starter Nick Stuifbergen herstelde zich toen en schakelde zeven van de volgende negen slagmensen uit, voordat hij in de problemen kwam in de vijfde inning toen ADO zesmaal scoorde.


...Marvin Bleij...
...record rugnummer...
...met 142...
(Foto: Marco Stoovelaar)
HCAW had weinig geluk op ADO-starter Rob Cordemans, die slechts één honkslag toestond in zijn eerste vier innings, voordat hij er drie tegen kreeg in de vijfde slagbeurt. In de eerste en vierde inning werd Cordemans gesteund met een dubbelspel. In de eerste inning had hij vier wijd gegooid op lead-off slagman Nick Fridsma, die zou worden uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'. In de vijfde kreeg Cordemans een lead-off double tegen van Gino Henson, gooide even later vier wijd op Bas de Jong met één uit, maar opnieuw maakte een dubbelspel een einde aan de inning.

HCAW draaide ook een dubbelspel in de derde inning, maar kreeg zes onverdiende punten tegen in de vijfde inning waardoor ADO's voorsprong werd verhoogd naar 7-0. Met één uit bereikten Berry van Driel en Shurty Tremus beiden het honk na een fout van derde honkman Rodney Michel. Hierna volgde Maikel Benner met een RBI-double en voegde Marvin Bleij een RBI-single toe. De volgende punten kwamen tot stand na een grounder van Harvey Monte en een double van Percy Isenia, voordat Kalian Sams een 2-run homerun sloeg. James Rutherford sloeg daarna nog een single en Michel Korzeniewski een double, maar een comeback grounder maakte een einde aan de productieve slagbeurt.

In de 2e5 kwam HCAW terug met twee punten, maar kon het duel niet meer omdraaien. Rob Cordemans kreeg een lead-off single tegen van Rodney Michel, daarna een double van Ronald Jaarsma en een 2-run double van Dimitri Leon, maar drie vangballen zorgden voor het einde van de inning. De laatste negen HCAW-slagmensen werden op rij uitgeschakeld, de eerste zes door Cordemans, de laatste drie door Jimmy Summers, die de zevende inning gooide.
ADO liet de honken vol achter in de zesde op Jurjen van Zijl, die Stuifbergen had opgevolgd en zag drie man op rij uitgaan in de zevende inning.

Komend weekeinde organiseert Mr. Cocker HCAW het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi en speelt wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag.
ADO neemt deel aan het jaarlijkse Hudson John Toernooi en speelt eveneens op vrijdag, zaterdag en zondag.
(2 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 3 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.