Grand Slam
Honkbal Verslagen
1 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 1 april
Pirates wint in Rotterdam
Monsterzege Pioniers in Almere
Jan van de Vegte Memorial Toernooi
Kinheim opent toernooi met winst
HCAW ontsnapt vs. Hazenkamp
ADO komt terug tegen Kinheim



Pirates wint in Rotterdam
English | Line Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Amsterdam Pirates stond zaterdag in de derde inning met 4-0 voor en met 5-2 in de vierde inning, waarna de ploeg een 5-4 voorsprong vasthield om te winnen tegen Sparta/Feyenoord en de tweede oefenzege op rij te boeken.

Pirates opende de score in de eerste inning. Sparta/Feyenoord-werper Daan Baecke raakte openingsslagman Björn Henrichs met een worp, waarna die het tweede honk stal en opschoof na een foute aangooi. Hij scoorde op een one-out single van Tyson Arishenkoff.
In de tweede inning stond Remco Draijer op het honk met twee uit toen rookie kevin Gerard een RBI-single produceerde.
Twee punten werden toegevoegd in de derde inning. Roderick Simon en Tyson Arishenkoff sloegen een honkslag, waarna de eerste scoorde toen werper Daan Baecke een foute aangooi maakte op een OSS van Derrick Francisca. Even later scoorde Arishenkoff op een grounder van Fausto Alvarez om de stand op 4-0 te brengen.

Sparta/Feyenoord scoorde eveneens tweemaal in hun derde inning. Pirates-starter Tom Stuifbergen kreeg een lead-off single tegen van rookie Sil Wagenaar, die werd gevolgd door een 2-run homerun van Marwin Kleinmoedig.
Pirates pakte een punt terug in de vierde inning toen Remco Draijer vier wijd kreeg en zou scoren op een honkslag van Björn Henrichs.
In de 2e4 gebruikte Sparta/Feyenoord opnieuw de lange klap om tweemaal te scoren. Robin Franken, die het werpen had overgenomen van Stuifbergen, kreeg een lead-off infield-hit tegen van Rutger Veugelers, die even later scoorde op een 2-run homerun van Jeroen Hermans, die de laatste twee seizoenen voor Pirates speelde.
Beide ploegen kwamen in de laatste drie innings van de 7-inning wedstrijd niet meer tot scoren. Sparta/Feyenoord-rookie Sander Klop kreeg slechts één hit tegen in deze innings als opvolger van Baecke.
(1 april)



Monsterzege Pioniers in Almere
English | Line Score | Almere's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Konica Minolta Pioniers kwam zaterdag tot 22 honkslagen en registreerde een monsteroverwinning van 21-3 vs. Instant Holland Almere '90.
Pioniers scoorde 15 punten, waaronder zeven op drie homeruns, in de drie middelste innings op twee werpers.

Pioniers scoorde de eerste twee punten in de derde inning op starter Erik Remmerswaal, die voor het eerst dit oefenseizoen in actie kwam. In deze inning werd eerst Michael Duursma geraakt door een worp. Nadat hij twee had gestolen scoorde hij op een double van Norbert Lokhorst. Even later scoorde Lokhorst toen Almere's derde honkman Ivanon Coffie een fout maakte op een grounder van Dè Flanegin. Coffie, die eind vorige week arriveerde, maakte vier fouten in zijn eerste oefenduel dit seizoen voor Almere. Begin vorige maand nam Coffie met Oranje deel aan de World Baseball Classic. Nieuw aangetrokken outfielder Gene Kingsale is inmiddels ook in Almere gearriveerd, maar speelde nog niet.
Pioniers voegde vervolgens vier runs toe in de vierde inning op Nick Veltkamp, die het werpen had overgenomen van Remmerwaal. Twee van deze punten kwamen tot stand na een homerun van Lars Koehorst.

Met een 6-0 achterstand kwam Almere terug met drie punten in de 2e4. Bryan Engelhardt opende met een homerun. Nadat Ivanon Coffie was uitgevangen na een lange uithaal homerde ook Sidney Ensermo. Hierna sloeg Jason Halman een honkslag en scoorde op een single van rookie Ferd van Stekelenburg.
Maar dat was alles voor Almere, terwijl Pioniers driftig doorging met scoren. In de vijfde inning kwam Pioniers tot een rally van zes runs, waarvan twee op een homerun van Norbert Lokhorst, die 5-uit-6 sloeg, viermaal scoorde en vijf RBI's had.
In de zesde inning, toen Jerry Breek de derde Almere-werper werd, scoorde Pioniers nog eens vijf punten. In deze slagbeurt sloeg Jaïr Roseburg een 3-run homerun.
Pioniers verhoogde de voorsprong met twee punten in zowel de zevende als de achtste inning om de stand op 21-3 te brengen.
Hoewel Pioniers na de zevende inning al met 19-3 voorstond werd de 10-punten verschil 'mercy rule' niet gebruikt, omdat was afgesproken dat de volledige negen innings zouden worden gespeeld.
(1 april)




Kinheim opent toernooi met winst
English | Line Score | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - Corendon Kinheim opende de 18e editie van het jaarlijkse Jan van de Vegte Memorial Toernooi in Nijmegen zaterdagochtend met een 8-5 overwinning tegen de organiserende club De Hazenkamp.


...Jean-Paul Gulinck...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim startte met rookie Jean-Paul Gulinck, wiens haar de dag ervoor werd afgeschoren door zijn teamgenoten. In zijn eerste optreden voor de Hoofdklasse-ploeg gooide de linkshander vier wijd op de eerste slagman, maar na een 'force play-grounder' kwam hij uit de inning met een strikeout en een 'comeback-grounder'. In de tweede inning kreeg Gulinck (die vorig seizoen in de Eerste Klasse een No-Hitter gooide) een lead-off double tegen van Dylan Kamoen, maar opnieuw bleef hij ongeschonden in deze slagbeurt. In de derde inning kreeg hij zijn eerste en enige punt tegen. Met één uit resulteerden honkslagen van Bas Beuker en Roy Kamoen, een wilde worp en een grounder in het eerste punt voor De Hazenkamp, maar op dat moment stond Kinheim reeds met 4-0 voor.

Kinheim opende de eerste inning met een double van René Cremer. Nadat Dirk van 't Klooster een honkslag had geslagen ging Cremer op de thuisplaat uit na een grounder richting derde honk van Danny Rombley. Van 't Klooster scoorde even later het openingspunt op een double van Tjerk Smeets.
Kinheim voegde drie runs toe in de tweede inning. Met één uit sloeg Floris Morang een honkslag en kreeg Denny Beljaards vier wijd. Nadat de twee waren opgeschoven na een double-steal produceerde René Cremer een opofferingsslag, gevolgd door een puntscorende infield-hit van Dirk van 't Klooster.
Met een 4-1 voorsprong kwam Kinheim tot een rally van vier runs in de vierde inning. Floris Morang (infield-hit) en Denny Beljaards (honkslag) stonden op de honken met één uit toen Dirk van 't Klooster (3-uit-3) een 2-run double sloeg. De voorsprong werd verhoogd naar 8-1 toen, met twee uit, Tjerk Smeets een 2-run homerun sloeg. De volgende drie slagmensen kregen vier wijd, maar allen bleven achter, omdat Floris Morang de inning afsloot met een vangbal.

In de 2e4 nam Jimmy van der Veldt het werpen over van Jean-Paul Gulinck en kreeg vier onverdiende punten tegen. Lead-off slagman Mark Flink bereikte het honk na een foute aangooi van korte stop René Cremer. De honken kwamen vervolgens vol toen Van der Veldt vier wijd gooide op de volgende twee slagmensen. Na een strikeout zorgde Steffan Vos met een honkslag voor een punt. Met twee uit werd een punt gescoord op een infield-hit van Roy Kamoen, gevolgd door een 2-run double van Wilvin Cespedes. De inning kwam ten einde na een vangbal.
De Hazenkamp kon geen punten meer toevoegen, omdat de (toernooi)speeltijd (twee uur) was verstreken, waarna de wedstrijd na vier innings werd afgesloten.
(1 april)




HCAW ontsnapt vs. Hazenkamp
English | Line Score | HCAW's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - Toernooi-titelverdediger Mr. Cocker HCAW ontsnapte zaterdagmiddag aan een nederlaag tegen gastheer De Hazenkamp in Game Two van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi. Met een 2-1 achterstand na de eerste inning werd die in de vierde inning nog groter toen De Hazenkamp vijf punten scoorde op drie homeruns. Maar in de 2e4 kwam HCAW terug, scoorde zeven runs en won uiteindelijk met 11-7.

HCAW-starter Jos de Jong had een moeilijke middag, want hij kreeg alle zeven punten van De Hazenkamp op zijn naam. In de eerste inning nam de Derde Klasser uit Nijmegen een 2-0 voorsprong. De Jong gooide vier wijd op de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg, Steffan Vos en Roy Kamoen, maar leek toen uit de inning te komen na een strikeout en een groundout. Maar toen sloeg Mark Schonenberg een 2-run single om De Hazenkamp een vroege voorsprong te geven.
HCAW antwoordde met één punt in de 2e1. Met één uit sloeg Martijn Meeuwis een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een 2-out single van Sidney de Jong, maar hierna schakelde Hazenkamp-starter Robbert Vos zeven slagmensen op rij uit.


...Hazenkamp viert homerun van Steffan Vos...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Jos de Jong herstelde zich aanvankelijk, want ook hij schakelde zeven man op rij uit, voordat hij in de vierde inning in de problemen kwam. In die slagbeurt kreeg hij eerst een lead-off homerun tegen van Mark Schonenberg, waarna een honkslag van Bas Langenhuizen kwam, gevolgd door een 2-run homerun van Wilvin Cespedes. De Jong schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar de inning was nog niet over. Bas Timmer sloeg hierna een honkslag en scoorde toen Steffan Vos ook homerde en de stand verhoogde naar 7-1. De Jong werd vervangen door Kevin Roovers, die de inning afsloot met een grounder en een strikeout. In de vijfde inning schakelde Roovers drie man uit en werd uiteindelijk winnende werper.

HCAW draaide de wedstrijd namelijk in eigen voordeel om in de 2e4 door zeven punten te scoren. De honken waren bezet door Bart Gabriëls (infield-hit), Sidney de Jong (honkslag) en Nick Makkinje (vier wijd) toen Dimitri Leon een vrije loop kreeg en een automatisch punt werd gescoord. Hierna werd tweemaal gescoord op een honkslag van Bas de Jong, gevolgd door een RBI-double van Nick Fridsma. Opofferingsslagen van Ronald Jaarsma en Martijn Meeuwis brachten de stand in evenwicht, 7-7. Met twee uit sloeg Gino Henson een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij het leidende punt scoorde op een honkslag van Bart Gabriéls, voordat de inning ten einde kwam met een groundout.
In de vijfde inning, op nieuwe werper Mark Flink, voegde HCAW nog drie runs toe op een 2-run double van Ronald Jaarsma en een RBI-single van Gino Henson om tenslotte met 11-7 te winnen.
(1 april)




ADO komt terug tegen Kinheim
English | Line Score | ADO's vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores

...Voormalige Neptunus-teamgenoten...
...dit seizoen in andere kleuren...
...Percy Isenia (ADO) (links) en...
...Dirk van 't Klooster (Kinheim)...
(Foto: Marco Stoovelaar)
NIJMEGEN - De eerste dag van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi eindigde zaterdag in hevige regen. Maar desondanks kon de wedstrijd tussen ADO en Corendon Kinheim gewoon worden uitgespeeld en eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Kinheim kreeg de kans de wedstrijd open te breken in de tweede inning toen het de honken vol kreeg met twee uit, zonder een honkslag te slaan. Na twee groundouts raakte ADO's rookie starter Jurrian Koks Roel Koolen en Robin Longhurst met een pitch, waarna vier wijd volgde voor Wouter Heemskerk en de honken vol kwamen. Maar toen kwam de inning alsnog ten einde toen Denny Beljaards een 'force play-grounder' sloeg.
In de 2e2 sloeg ADO's James Rutherford een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk, maar strandde omdat de volgende twee slagmensen uitgingen.

Kinheim opende de score vervolgens in de derde inning. Met twee uit bereikte Danny Rombley het honk na een infield-hit en scoorde daarna helemaal vanaf het eerste honk toen ADO-korte stop Shurty Tremus een foute aangooi maakte op een grounder van Tjerk Smeets.
Kinheim verdubbelde de voorsprong in de derde inning. Denny Beljaards opende met een vrije loop en schoof op na een OSS van René Cremer en een wilde worp. Nadat Dirk van 't Klooster vier wijd had gekregen scoorde Beljaards op een honkslag van Danny Rombley. Kinheim zorgde voor volle honken toen ook Tjerk Smeets een honkslag sloeg, maar de inning kwam ten einde toen Edward Illidge in een dubbelspel sloeg.

In de 2e5, met twee, werd Kinheim-starter Patrick Beljaards vervangen door Jeffrey Verbij, die problemen met zijn controle had en twee punten toestond, resulterend in een gelijke stand. Verbij werd begroet met honkslagen van Berry van Driel en Shurty Tremus (infield-hit), waarna hij de honken vol zette via vier wijd op Maikel Benner. Hierna gooide Verbij ook vier wijd op Marvin Bleij en raakte Harvey Monte met een worp, zodat de stand in evenwicht kwam, waarna de inning werd afgesloten toen Percy Isenia werd uitgevangen.
Beide ploegen kregen nog een loper op het tweede honk in de zesde inning, maar er werden geen punten meer gescoord.
(1 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 3 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.