Grand Slam
Softbal Verslagen
6 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 6 mei
Terrasvogels nu alleen koploper
Eerste zege voor DSC '74
Dubbele overwinning voor Twins
Eerste nederlaag voor Sparks Haarlem


Terrasvogels nu alleen koploper
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Birds' vorige wedstrijden | Terrasvogels' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ZOETERMEER - Door zelf zaterdag tweemaal te winnen vs. Birds en door de eerste nederlaag van het seizoen van Sparks Haarlem is A4 Terrasvogels nu de enige koploper in de Hoofdklasse. Met de 6-1 en 5-0 overwinningen is Terrasvogels nu de enige ongeslagen ploeg en verlengde hun winning streak naar acht wedstrijden. Terrasvogels-werpster Judith van Kampen en Kirsten Scheele wonnen beiden hun vierde wedstrijd.

In de opener kwam RHP Judith van Kampen tot tien strikeouts en gooide een 2-hitter. In de zesde inning kreeg ze het eerste punt van het seizoen tegen na 27 1/3 puntloze innings te hebben gegooid. Echter, het punt was niet verdiend, dus die streak is intact gebleven en werd verlengd naar 29 innings.
Terrasvogels scoorde het eerste punt in de eerste inning toen lead-off hitter Petra van Heijst vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out single van Annemiek van Riessen.
De ploeg verdubbelde de voorsprong in de volgende slagbeurt. Met één uit bereikte Yvette Krooder het honk na een fout, schoof op na een OSS en een honkslag en scoorde vervolgens op een 2-out single van Petra van Heijst.
Men verdubbelde de stand opnieuw in de vierde inning toen Terrasvogels tweemaal scoorde. Met één uit sloeg Nicole Wessels een single en olga Kleinlooh een double. Na een groundout scoorden de twee loopsters op een double van Marieke Jansen, die 3-uit-5 sloeg.
Nog eens twee runs werden gescoord in de vijfde slagbeurt. Annemiek van Riessen opende met een honkslag, maar hierna volgden twee groundouts. Ze scoorde daarna toen Yvette Krooder een double schoof en drie kon bereiken na een fout. Hierna sloeg Nicole Wessels (3-uit-3) een honklslag, maar scoorde Krooder niet. Dat deed ze wel toen ook Olga Kleinlooh een honkslag sloeg.
In de 2e6 scoorde Birds hun enige punt. Met één uit gooide Judith van Kampen drie slag op Andrea Winkler, maar catcher Olga Kleinlooh had de bal niet onder controle, waarna ze een foute aangooi richting eerste honk maakte, waarop Winkler kon scoren. Voordat Andrea Winkler het honk bereikte had Judith van Kampen 13 slagvrouwen op rij uitgeschakeld.
Met uitzondering van Dana Horeman kwamen alle speelsters in de startende Terrasvogels line-up tot minimaal één honkslag.

In Game Two gooide RHP Kirsten Scheele een 4-hit shutout en kwam tot zes strikeouts. Slechts drie speelsters van Birds bereikten het tweede honk.
Terrasvogels opende de score opnieuw in de eerste inning. Met één uit kreeg Marieke Jansen vier wijd en scoorde op een grounder.
In de derde inning bracht Olga Kleinlooh de stand op 2-0 na het slaan van een honkslag en te scoren op een honkslag van Marieke Jansen.
Het duurde hierna tot de zesde inning, voordat het derde punt werd gescoord. Femke Haage opende toen met een honkslag en scoorde op een wilde worp met twee uit.
In de zevende slagbeurt werd twee onverdiende punten toegevoegd. Nina van Huissteden en Dana Horeman openden toen met honkslagen. De eerste schoof daarna op toen Nathalie Gosewehr werd uitgevangen. Hierna werd een door Femke Haage geslagen foutbal gemist door catcher Kim Kafoé, waarna Haage volgde met een honkslag, waarop Van Huissteden scoorde. Na een strikeout scoorde Horeman op een honkslag van pinch-hitter Karen van Essen.
(6 mei)


Eerste zege voor DSC '74
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | DSC's vorige wedstrijden | Euro Stars' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - Van der Peijl DSC '74 verloor zaterdag eerst met 4-3 van Euro Stars, maar brak hierna hun 7-game losing streak door met 10-0 te winnen in Game Two.

In de opener verzuimde DSC een 3-0 voorsprong vast te houden en verloor voor de zevende keer op rij.
In de tweede inning bereikte Lindy Prins het honk met een infield-hit met één uit en schoof op na een fout, waarna ze scoorde toen Jasja Bos volgde met een double. In de derde inning werd de voorsprong verhoogd naar 3-0. Lead-off hitter Inge Consent werd geraakt door een worp en was hierna safe toen een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Gallieth Haaker. Een strikeout volgde, maar toen zetten Consent en Haaker een double-steal in beweging, waarna de eerste kon scoren op een fout. Haaker schoof vervolgens op na een grounder en scoorde toen Lindy Prins opnieuw een infield-hit sloeg. Maar hierna stopte de puntenproductie, want Euro Stars-werpster Lara Hollander zou nog maar twee hits toestaan in de volgende vier innings. Desondanks kwam DSC nog dicht bij de gelijkmaker in de zevende inning.
In de vierde beurt kwam Euro Stars terug met twee punten. Met twee uit bereikte Karin Tuk het honk met een fout na een strikeout, waarna ze scoorde toen Letticia Horstman een tweehonkslag sloeg. Hierna bracht Britt Breure Horstman binnen met een honkslag. Jennifer Boutisma en Marsha-Ann Krul volgden ook met honkslagen, maar Breure werd op thuis uitgegooid toen ze probeerde te scoren op de honkslag van Krul.
In de zesde inning kwam Euro Stars langszij. Letticia Horstman opende met een honkslag, waarna DSC-starter Laura v.d. Berg werd vervangen door Stephanie Haddad, die even later een RBI-single moest toestaan aan Jennifer Boutisma.
In de zevende inning nam Euro Stars een 4-3 voorsprong op drie opeenvolgende honkslagen. Shulaika Balentina sloeg toen een honkslag, schoof op na een hit van Manon Schol en scoorde op een single van Karin Tuk.
DSC kwam toen nog dicht bij het gelijkmakende punt in de 2e7. Ellen Venker opende met vier wijd, schoof op na een OSS van Inge Consent en bereikte het derde honk op een honkslag van Gallieth Haaker. Echter, Lisanne v.d. Berg ging hierna uit na een foutbal en Cindy Baretta sloeg een pop-fly, waardoor de wedstrijd ten einde kwam.

In Game Two kwam DSC tot 12 honkslagen. Alle speelsters, behalve Inge Consent, hadden minimaal één honkslag.
DSC scoorde het eerste punt in de eerste inning toen Ellen Venker vier wijd kreeg en scoorde op een double van Gallieth Haaker.
Vier runs werden toegevoegd in de derde inning. In deze slagbeurt sloeg Laura Burggraaf een RBI-single met volle honken, gevolgd door een 2-run double van Nanda Eygenhuijsen en een OS van Ellen Venker op nieuwe werpster Maaike de Hoon, die starter Vera Van De Ven na de double was komen vervangen.
In de vierde inning had DSC een 5-run rally op vijf honkslagen. Slechts één punt was verdiend, want er werden twee fouten gemaakt.
DSC-werpster Laura v.d. Berg gooide het gehele duel en kwam tot drie strikeouts. Ze kreeg drie honkslagen tegen, die allen in de eerste inning werden geslagen. Op de derde probeerde een loopster te scoren, maar die werd op thuis uitgegooid. Van de tweede tot en met de vijfde (en laatste) inning schakelde ze alle 12 slagvrouwen op rij uit.
(7 mei)


Dubbele overwinning voor Twins
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Twins' vorige wedstrijden | Centrals' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

OOSTERHOUT - Twins won zaterdag tweemaal vs. Centrals, maar had een extra inning nodig om de opener met 5-4 in winst om te zetten. Game Two werd hierna met 5-3 gewonnen.

In de opener nam Centrals een 2-0 voorsprong in de tweede inning. Met één uit bereikten Solange Starrenburg en Kristel Dalmeijer beiden het honk na een fout. Maud Braakman volgde toen met een RBI-single. Even later stelde een wilde worp Dalmeijer in staat te scoren.
Twins kwam onmiddellijk langszij in de 2e2 na een vreemde eerste slagbeurt. In de openingsslagbeurt sloeg Sandy Lauwers een honkslag met één uit. Hierna zou volgende de officiële startende line-up Daisy de Peinder aan slag moeten komen. Echter, in plaats daarvan kwam Caroline Sins, die als vierde op de lijst stond, aan slag en kreeg vier wijd. De Peinder verscheen hierna in het slagperk en sloeg een 'force play-grounder', waarop Lauwers op het derde honk werd uitgeschakeld. De inning kwam ten einde toen Andrea Lindgren uitging na een vangbal op fout gebied. Hoewel er een verkeerde slagvrouw aan slag was geweest protesteerde Centrals niet. Dat gebeurde hierna ook niet toen Twins de slagvolgorde herstelde en De Peinder en Sins volgens de juiste volgorde aan slag kwamen. In een situatie zoals deze is het aan de ploegen om te protesteren, want de Umpires en Official Scorer mogen niet ingrijpen als er een verkeerde slagvrouw/man aan slag komt. De verwarring was ontstaan omdat voor de wedstrijd de reguliere slagvolgorde was gewijzigd en De Peinder en Sins waren omgedraaid in de slagvolgorde, maar om de één of andere reden was dat niet correct opgeschreven op de officiële line-up sheet.

In de tweede inning scoorde Twins tweemaal met twee uit. Met Micky Jansen (single) en Fabiënne van Uden (infield-hit) op het honk sloeg Marjan Smit een 2-run triple.
Twins nam toen de leiding in de derde inning toen Daisy de Peinder en Caroline Sins, die nu volgens de juiste volgorde sloegen, maar verkeerd om ten opzichte van de eerste inning, back-to-back triples sloeg, gevolgd door een fout op een grounder van Andrea Lindgren.
Centrals kwam langszij in de vierde inning. Maud Braakman opende met een vrije loop en scoorde toen Amber Dammers een triple sloeg, nadat haar slagbeurt was verlengd na een gemiste foutbal. Dammers scoorde even later op een OS van Marieke Brouwer.
Twins brak de 4-4 stand in de achtste inning. Nadat Andrea Lindgren het honk op een fout had bereikt in de derde inning had Centrals-werpster Randi Nielson 15 slagvrouwen op rij uitgeschakeld. Maar nu in de achtste, met tie-break loopster Sandy Lauwers op het tweede honk, kreeg ze een game-winning double tegen van Daisy de Peinder.
Uiteindelijk had de slagvolgorde dus helemaal niet gewijzigd hoeven worden, want de normale volgorde was prodcutief genoeg. Maar een Centrals-protest had mogelijk voor een heel ander verloop kunnen zorgen.

In Game Two waren er geen wijzigingen in de slagvolgorde en leidde Twins reeds met 5-0 na de tweede inning.
In zowel de eerste als de tweede inning sloegen de vier eerste slagvrouwen in de slagvolgorde, Marjan Smit, Sandy Lauwers, Daisy de Peinder en Caroline Sins vier opeenvolgende honkslagen.
In de eerste inning opende Marjan Smit met een inside-the-park-homerun, waarna Sandy Lauwers een honkslag sloeg en twee stal. Ze probeerde hierna te scoren op een honkslag van Daisy de Peinder, maar werd op thuis uitgegooid. Caroline Sins sloeg hierna ook een honkslag, maar twee strikeouts sloten de slagbeurt af.
In de tweede inning werd viermaal gescoord. Sherry Winklaar opende met een honkslag en scoorde toen een foute aangooi werd gemaakt op een one-out 'force play-grounder' van Fabiënne van Uden, die het derde honk bereikte op de actie. Ze scoorde toen Marjan Smit een honkslag sloeg, gevolgd door een single van Sandy Lauwers. Daisy de Peinder en Carline Sins voegden hierna RBI-singles toe om de stand op 5-0 te brengen.
Hoewel Twins in de eerste twee innings negen honkslagen sloeg volgden er daarna nog maar twee in de volgende vier innings en werd er niet meer gescoord, want Centrals draaide ook nog twee dubbelspelen.
Centrals kwam terug met twee punten in de derde inning. Met één uit kreeg Marieke Brouwer vier wijd en bereikte Marjorie Henriquez het honk met een velderskeus. Ze scoorden hierna op een double van Bianca Hardeveld.
In de zesde inning scoorde Centrals nog een punt toen Fabiënne Stuart een honkslag sloeg en scoorde op een OS, maar de ploeg kon het duel niet meer in eigen voordeel omdraaien.
(6 mei)


Eerste nederlaag voor Sparks Haarlem
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Sparks Haarlem's vorige wedstrijden | Tex Town Tigers' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - Sparks Haarlem, dat de eerste plaats deelde met A4 Terrasvogels, verlengde zaterdag eerst hun winning streak naar zeven wedstrijden met een 4-0 shutout, maar liep hierna tegen de eerste nederlaag aan, omdat Computer SOS Tex Town Tigers met 6-3 won.

Sparks moest het in deze double-header doen zonder hun Amerikaanse werpster Crissy Autry, die last had van rugklachten. Blake Hoorelbeke, de andere startende werpster, was er wel, maar had de voorgaande dagen met een kou in bed gelegen. Desondanks gooide ze het gehele eerste duel en verhoogde haar 'record' naar 4-0. Maar in Game Two nam ze het werpen in relief over en werd verliezende werpster.

In de eerste wedstrijd gooide Blake Hoorelbeke een 3-hitter en stond slechts twee loopsters tot het tweede honk toe. Ze werd in de eerste inning gesteund met een 2-run homerun die haar een vroege 2-0 voorsprong bezorgde. In die slagbeurt bereikte openingsslagvrouw Kim Kluijskens het honk na een fout, maar ging uit bij een steelpoging. Lynn Geertman sloeg vervolgens een infield-hit, waarna Jolanda Kroesen volgde met een 2-run homerun, haar derde vierhonker van het seizoen.
Twee runs werden toegevoegd in de vierde inning. Met één uit sloeg Noémi Boekel een honkslag en was safe toen een fout werd gemaakt op een gedwongen loop-grounder van Mariska Greve. Kinge Bouma volgde toen met een RBI-single. Hierna produceerde Lyanne Horeman een opofferingsslag die de stand op 4-0 bracht.

In Game Two startte Priscilla Groeneveld voor Sparks Haarlem als vervanger van Crissy Autry. Priscillia Groeneveld, die op het roster staat van Sparks Haarlem 2, is de dochter van oud-international en voormalige Hoofdklasse-werpster Karin Fictoor, die in de jaren tachtig op het hoogste niveau gooide voor DSS (1982-1983), Kinheim (1985), HHC (1987) en EDO (1988-1989).
De rechtshander gooide de eerste twee innings en kreeg daarin vijf honkslagen tegen, die twee runs produceerden. In de eerste inning kreeg ze een 2-out single tegen van Lindsey Meadows, die werd gevolgd door een fout in het outfield, waarna Merel Oosterveld volgde met een RBI-double.
In de tweede inning voegde Tex Town Tigers een punt toe toen Mieke van der Zwaan een honkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Linda ter Steege.
Sparks kwam terug met een punt in de 2e2. Noémi Boekel bereikte toen het honk na een infield-hit en scoorde op een honkslag van Lyanne Horeman, die ook een voormalige international en oud-Hoofdklasser als ouder heeft, namelijk derde honkman Harm Horeman, die in de jaren zeventig en tachtig uitkwam voor Schoten en Amstel Tijgers.
In de vierde inning kwam Sparks langzij. Met één uit sloeg Noémi Boekel opnieuw een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een double van Kinge Bouma.
Priscilla Groeneveld werd in de derde inning opgevolgd door een andere werpster uit het tweede, Maaike Blaauwgeers, die zes slagvrouwen op rij uitschakelde. Hoewel ze zich niet geheel fit voelde nam Blake Hoorelbeke het werpen in de vijfde inning over.
Aanvankelijk nam Sparks een 3-2 voorsprong in de zesde toen Chantal Versluis een honkslag sloeg en scoorde op een wilde worp.
Echter, Tex Town Tigers kwam terug met vier punten in de zevende inning om Sparks de eerste nederlaag toe te dienen. Linda ter Steege opende met een single en werd voor de tweede keer in de wedstrijd vervangen door een pinch-runner, dit keer Virginie Anneveld, die opschoof toen iedereen safe was na een OSS van Breedge Quinn. Een OSS van Meike Witteveen zorgde ervoor dat beide loopsters konden opschuiven, waarna de honken werden vol gezet door Lindsey Meadows een opzettelijke vrije loop te geven. Maar hierna volgde Merel Oosterveld met een 2-run double die TTT de leiding bezorgde, gevolgd door een 2-run single van Monique ter Steege, die nog eens twee 'insurance runs' opleverde.
(6 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 12 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.