Grand Slam
Honkbal Verslagen
7 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Vrijdag 7 april
In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
Pirates opent met zege
Hudson John Toernooi
Openingswinst voor Sparta/Feyenoord



Pirates opent met zege
English | Line Score | HCAW's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Amsterdam Pirates opende het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi vrijdagavond met een 4-3 overwinning op gastheer Mr. Cocker HCAW. Pirates, dat tweemaal homerde, leidde met 3-0, maar toen kwam HCAW langszij in de zevende. In de achtste inning hernam Pirates de leiding.

De wedstrijd begon met een 'match-up' tussen broers Tom Stuifbergen (Pirates) en Nick Stuifbergen HCAW). De eerste kreeg slechts één honkslag tegen in vier innings en toen nog één in de vijfde, waarna hij werd vervangen. Hij werd gesteund door twee fraaie dubbelspelen, één in de eerste, de andere in de vierde inning en stond in die periode slechts twee slagmensen tot de honken toe.
In de eerste inning gooide hij vier wijd op Rodney Michel met één uit, maar toen sloeg Bas de Jong in een dubbelspel. Stuifbergen schakelde vervolgens zeven slagmensen op rij uit, voordat hij een lead-off single tegen kreeg van Ronald Jaarsma in de vierde inning, maar dit keer was het Rodney Michel die in een dubbelspel sloeg.

Nick Stuifbergen moest gelijk twee punten incasseren in de eerste inning. Met één uit sloeg Roderick Simon een honkslag, waarna Tyson Arishenkoff een 2-run homerun sloeg. Volgende slagman Derick Francisca werd geraakt door een worp, stal het tweede honk, maar strandde daar.
In de derde inning zetten dezelfde drie spelers ook het derde Pirates-punt in elkaar. Met één uit sloeg Roderick Simon (die 3-uit-3 sloeg) een double, schoof op na een honkslag van Tyson Arishenkoff en scoorde op een grounder van Derick Francisca.

In de vijfde inning opende Sidney de Jong voor HCAW met een honkslag, waarna Robin Franken het werpen overnam van Tom Stuifbergen. Echter, De Jong ging gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Kenny Berkenbosch, die zelf op het derde honk zou achterblijven in deze slagbeurt. Na de velderskeus-grounder van Berkenbosch schakelde Franken zeven slagmensen op rij uit. Met twee uit in de zevende inning werd hij plotseling vervangen door Maarten Mulder, die in de problemen kwam. Pirates' Hoofd Coach Louis Hofer was vertelt dat er niet meer aan een nieuwe inning zou worden begonnen (volgens de toernooiregels) en wilde Mulder nog in dit duel gebruiken en dat deed hij nu eerder dan de bedoeling was. Echter, er was nog meer dan 15 minuten te spelen en een nieuwe inning werd nog gespeeld. De wijziging deed Pirates bijna de das om. Mulder werd begroet met een honkslag van Sidney de Jong, die opschoof na een double van Kenny Berkenbosch. De twee scoorden toen veteraan Gino Henson een honkslag sloeg. Nadat Henson het tweede honk had gestolen, scoorde hij het gelijkmakende punt op een double van Bart Gabriëls, die het derde honk bereikte na een fout, maar de slagbeurt kwam toen ten einde met een grounder.
In de nieuwe inning herman Pirates onmiddellijk de leidng toen Fausto Alvarez (die vorig seizoen speelde voor Pirates-3) opende met een homerun op Jos de Jong, die het werpen de inning ervoor had overgenomen. In de 2e8 begon pinch-hitter Nick Makkinje nog met een honkslag, maar hierna stelden drie vangballen de voorsprong en de winst veilig voor Pirates.
(7 april)



Openingswinst voor Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Het organiserende Sparta/Feyenoord stond vrijdagavond met 1-0 achter in de openingswedstrijd van het jaarlijkse Hudson John Toernooi, maar zou uiteindelijk met 5-1 winnen van ADO om zo de eerste oefenzege van het seizoen te registreren.

Rechtshander Daan Baecke, die het hele duel gooide, kreeg een one-out homerun tegen van Percy Isenia in de tweede inning, maar dat was alles voor de Haagse ploeg, die geen scoringskansen meer zou krijgen.
In de 2e4 kwam Sparta/Feyenoord langszij op rookie rechtshander Jurrian Koks, die in 5-plus innings zesmaal vier wijd gooide. Met één uit kreeg Sjoerd Hermans vier wijd en sloeg Jeffrey Sprott een honkslag. De twee schoven op na een double-steal, waarna Hermans op thuis werd uitgegooid na een grounder van Orson Slaats. Hierna scoorde Sprott het gelijkmakende punt toen een foute aangooi werd gemaakt na een grounder van Jeroen Hermans.
In de vijfde inning nam Sparta/Feyenoord de leiding toen Earmy Isabella een one-out homerun sloeg.

In de zesde kwam de Rotterdamse ploeg tot een rally van drie punten om een confortabele 5-1 voorsprong te nemen, wat ook de eindstand werd, omdat de speeltijd (toernooiregel) inmiddels was verstreken. In deze slagbeurt opende Jeffrey Sprott met een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk. Nadat Orson Slaats vier wijd had gekregen scoorde Sprott op een honkslag van Jeroen Hermans, waarna Tjibbe van Dijk het werpen overnam. Het volgende punt kwam tot stand toen een fout werd gemaakt op een grounder van Patrick Wabbijn, die werd gevolgd door een OS van Sil Wagenaar, waardoor de stand op 5-1 werd gebracht.
Sparta/Feyenoord-werper Daan Baecke gooide alle zes innings en had een goed optreden, want hij kwam tot zes strikeouts, gooide geen vier wijd en kreeg slechts drie honkslagen tegen.
(7 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 7 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.