Grand Slam
Honkbal Verslagen
European Baseball Series
8 juli 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

ItaliŽ brengt Series in evenwicht
English | Box Score | Play-by-Play
ROTTERDAM - ItaliŽ kwam zaterdag tot 20 honkslagen, waaronder drie homeruns, op vier werpers en won met 11-6 vs. Nederland Game Two van de European Baseball Series, waardoor de Series in evenwicht kwam, 1-1.
Game Three wordt zondag in Rotterdam gespeeld, vanaf 13:00 uur. 's Avonds vliegen de twee ploegen naar ItaliŽ voor de volgende reeks van drie wedstrijden.

Eerst leek het erop dat Nederland op weg was naar hun tweede overwinning, want de ploeg nam een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning. Lead-off hitter Raily Legito bereikte het honk na een fout, waarna Percy Isenia volgde met een infield-hit, waarbij de bal via het been van werper Junior Oberto het veld uitsprong. Na een check-up en het gooien van wat pitches kon Oberto verder gooien, maar gaf vier wijd aan Dirk van 't Klooster, waardoor de honken vol kwamen. Kalian Sams, die zijn Oranje-debuut maakte, had een hierna een droom-slagbeurt, want hij sloeg een 2-run double langs de linksveldlijn en bezorgde Oranje een 2-0 voorsprong. Maar hierna herstelde Oberto zich, gooide drie slag op Danny Rombley en sloot de inning af met twee vangballen in het outfield.
ItaliŽ antwoordde met ťťn punt in de 2e2 op Oranje-starter David Bergman, die in de eerste inning nog de steun had gekregen van een dubbelspel. In de tweede beurt, met ťťn uit, sloeg Dean Rovinelli een honkslag en scoorde op een 2-out double van Giuseppe Mazzanti, maar hierna schakelde Bergman de volgende slagman met drie slag uit om de inning af te sluiten.

Echter, in de derde inning scoorde ItaliŽ drie runs en nam voorgoed de leiding. Met ťťn uit sloeg James Buccheri een double en scoorde het gelijkmakende punt op een honkslag van Davide Dallospedale, die vandaag zijn 100e interland speelde voor de Italiaanse ploeg. Hierna volgde Max De Biase met een 2-run homerun die ItaliŽ een 4-2 voorsprong opleverde. David Bergman zou hierna nog moeten ervaren hoe ItaliŽ de honken volzette met twee honkslagen en een geraakt werper en werd vervangen door Kenny Berkenbosch, die eveneens in zijn eerste interland speelde. Hij maakte in maart wel deel uit van de ploeg die deelnam aan de World Baseball Classic in Puerto Rico, maar kwam toen niet in actie. Berkenbosch sloot de inning af met een groundout. Maar in de vierde inning zou Berkenbosch nog een extra punt toestaan. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Dallospedale, die even later scoorde op een double van De Biase.

In de vijfde inning voegde ItaliŽ drie runs toe en verhoogde de stand naar 8-2. Dean Rovinelli opende met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte drie na een wilde worp, waarna hij scoorde op een 2-out double van rookie Simone Albanese. Nadat ook Igor Schiavetti een honkslag had geslagen, werd Berkenbosch vervangen door Duko Jansen. Maar het scoren was nog niet afgelopen, want Jansen kreeg RBI-singles tegen van James Buccheri en Davide Dallospedale.

Nog eens twee punten werden gescoord in de zesde inning en met hun 10-2 voorsprong was ItaliŽ danig op weg naar een 10-punten verschil, 7-inning overwinning. ItaliŽ scoorde opnieuw met twee uit. Ze scoorden zeven van hun eerste tien punten met twee uit. Dit keer raakte Duko Jansen Mario Chiarini met een worp, waarna Giuseppe Mazzanti volgde met een 2-run homerun.

Oranje bereikte nauwelijks het honk in de middelste innings. Na twee lopers te hebben achtergelaten in de derde inning bereikte de ploeg slechts drie keer het honk van de vierde tot en met de zevende inning. In de vierde sloeg Michael Duursma een honkslag met twee uit, maar ging uit bij een steelpoging. In de zesde opende Raily Legito met een double, maar volgden drie vangballen. In de zevende kreeg pinch-hitter Roel Koolen vier wijd met ťťn uit. Tjerk Smeets, ook een pinch-hitter, werd hierna uitgevangen na een 'long fly' in het linksveld en Sidney de Jong kreeg drie slag.

Maar in de achtste inning, met een 10-2 achterstand, begon Oranje weer terug te komen, maar dat bleek uiteindelijk te laat te zijn. Tegenover William Lucena, de derde Italiaanse werper in het duel, opende Ivanon Coffie met een lange homerun in het rechtsveld en bracht de stand op 10-3, maar bleven drie lopers achter. Raily Legito sloeg eerst een infield-hit (hij sloeg 3-uit-5), net als Percy Isenia (met ťťn uit). De honken kwamen vol toen Kalian Sams werd geraakt door een worp. Maar hierna kreeg Danny Rombley voor de derde keer dit duel drie slag en sloeg Roel Koolen een grounder. Voor Koolen was dit zijn eerste wedstrijd in een groot evenement, maar hij speelde zijn eerste interland al in 2000 toen Oranje een oefenreeks speelde tegen Taiwan. In dezelfde reeks debuteerden ook tweede honkman Michael Duursma en catcher Tjerk Smeets, voordat ze een paar jaar later werden geselecteerd voor een groot evenement.
ItaliŽ pakte het punt onmiddellijk terug in hun achtste slagbeurt. Jurjen van Zijl, die Duko Jansen had vervangen in de zesde inning en eveneens zijn Oranje-debuut maakte, kreeg een lead-off homerun tegen van Mario Chiarini, die de stand op 11-3 bracht.

In de negende inning scoorde Oranje drie punten, waardoor de stand draaglijker werd en op 11-6 kwam. Met twee uit kreeg Ivanon Coffie vier wijd en sloeg Sidney de Jong een honkslag, waarna de twee scoorden op een diepe double van Percy Isenia, die even later zelf scoorde op een honkslag van Dirk van 't Klooster. Maar hierna schakelde William Lucena Kalian Sams met drie slag uit om een einde aan de wedstrijd te maken.
(8 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 8 juli 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.