Grand Slam
Honkbal Verslagen
9 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 9 april
In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
Kinheim schakelt Pirates uit voor toernooiwinst
Kinheim verslaat Pioniers en wint toernooi
HCAW shuts out Pioniers
Hudson John Toernooi
ADO 'outscores' Almere
Neptunus wint toernooi



Kinheim schakelt Pirates uit voor toernooiwinst
English | Line Score | Pirates' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Met een 7-0 shutout vs. Amsterdam Pirates werd Corendon Kinheim onbereikbaar voor de overige zeven Hoofdklasse-ploegen en won daardoor het oefenseizoen 2006.
De zege betekende ook dat Kinheim een goede kans heeft het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi te winnen, maar dat is nog afhankelijk van de resultaten van de volgende twee wedstrijden die kunnen eindigen in een gelijke stand tussen drie ploegen.
Door de nederlaag kwam er voor Pirates een einde aan een winning streak van vier wedstrijden. Pirates had een verrassend oefenseizoen, waarin het op de tweede plaats eindigde.


...Wouter Heemskerk, 3-uit-4, punt, 2 RBI's...
...Maxim Picauly is de catcher...
...Ton de Graaf de umpire...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Linkshander Jean-Paul Gulinck kreeg slechts twee honkslagen tegen van Pirates in de 3 2/3 inning die hij gooide en kwam tot drie strikeouts. Pirates' tweede honkman Tyson Arishenkoff had opnieuw een honkslag in zijn eerste slagbeurt in de eerste inning, maar dit keer was het een single. In zijn voorgaande twee wedstrijden homerde hij in zijn eerste slagbeurt.
Met één uit in de eerste inning kreeg Roderick Simon vier wijd en sloeg Tyson Arishenkoff een honkslag, maar Jean-Paul Gulinck volgde met een strikeout en sloot de inning af met een groundout. Hij kreeg in de derde inning de steun van een dubbelspel en werd in de vierde inning met twee uit opgevolgd door Jimmy van der Veldt, die in de resterende 3 1/3 nog twee hits zou toestaan. Van der Veldt begon aanvankelijk met een vrije loop voor Ralph Lagas toen hij het werpen overnam van Gulinck. Lagas bereikte vervolgens het derde honk na een honkslag van Mark Kan, maar een grounder maakte een einde aan de scoringskans.

Kinheim scoorde het eerste punt in de eerste inning toen Danny Rombley werd geraakt door een worp, het derde honk bereikte op een honkslag van René Cremer en scoorde op een grounder met volle honken van Edward Illidge, maar de ploeg strandde lopers op het tweede en derde honk.
Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Floris Morang en Wouter Heemskerk openden met honkslagen en schoven op na een groundout. Morang scoorde daarna toen Danny Rombley na een grounder uitging en Heemskerk passeerde de thuisplaat op een infield-hit van René Cremer.
In de derde scoorde Kinheim twee onverdiende punten. Met één uit sloegen Edward Illidge en Roel Koolen een honkslag. Met twee uit scoorden beiden toen een foute aangooi volgde op een infield-hit van Wouter Heemskerk.
In de vijfde kwam Wouter Heemskerk, die 3-uit-4 sloeg, opnieuw tot een honkslag. Pinch-hitter Quincy Bernardus, Roel Koolen en Floris Morang sloegen allen een honkslag en zorgden voor volle honken. Heemskerk volgde hierna met een 2-run single die de stand op 7-0 bracht. De rally kwam op Robbert van der Pol, die het gooien een inning eerder had overgenomen van starter Raban Schalm. In de zesde nam Kevin Miner het werpen over en gooide het duel uit. Miner, die vorig jaar voor Jong Oranje uitkwam was voor het weekeinde aan de ploeg toegevoegd, maar staat op het roster van Amsterdam Pirates-2 en is een kandidaat om 'opgeroepen' te worden tijdens het seizoen.
(9 april)



Kinheim verslaat Pioniers en wint toernooi
English | Line Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - In hun tweede wedstrijd op zondag won Corendon Kinheim met 7-1 vs. Konica Minolta Pioniers om de 24ste editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi te winnen. Het betekende ook dat Kinheim ongeslagen bleef in acht oefenwedstrijden, waarvan er zes werden gewonnen en twee gelijk eindigden.
Het was voor het eerst dat Kinheim winnaar werd van het jaarlijkse evenement, dat sinds 1981 wordt gehouden. Het werd aanvankelijk georganiseerd door het Amsterdamse Amstel Tijgers, dat eind 1988 fuseerde met huidige organisator Mr. Cocker HCAW, waardoor het toernooi verhuisde naar Bussum.

Kinheim sloeg al vroeg toe met drie punten in de eerste inning. Danny Rombley opende de wedstrijd met een honkslag op starter Roger Kops en stal het tweede honk. Na een vangbal scoorde hij op een honkslag van Dirk van 't Klooster, die vandaag weer terugkeerde in de line-up. Kort voor de wedstrijd van gisteren haalde Van 't Klooster zichzelf uit de line-up en keerde huiswaarts, omdat hij vanwege griep niet in staat was te spelen. Vandaag voelde hij zich weer goed en speelde vanmorgen al mee tegen Amsterdam Pirates en vanmiddag tegen Pioniers. Bij een poging Van 't Klooster's single te vangen linksvelder Glenn Romney zijn enkel en moest de wedstrijd verlaten. Tjerk Smeets volgde met een double, waarna Edward Illidge een RBI-single sloeg. Smeets scoorde daarna op een OS van Roel Koolen.
Na een loper op het derde honk te hebben achtergelaten in de eerste inning scoorde Pioniers een punt in de tweede inning. Mark Duursma opende met een double en scoorde op een honkslag van Glennsig Polonius, maar Kinheim-starter David Bergman kwam hierna niet meer in de problemen en gooide vijf solide innings.

Kinheim strandde ook (veel) lopers. In de tweede inning bleef een loper op het derde honk achter en in de derde inning moesten zelfs drie lopers achterblijven. Maar in de vierde slagbeurt werden weer drie punten gescoord. Danny Rombley bereikte het eerste honk op een fout, omdat werd beslist dat eerste honkman Dè Flanegin zijn honk te vroeg had losgelaten na het ontvangen van de bal na een aangooi van de derde honkman. Rombley schoof op na een mislukte pick-off en scoorde op een one-out single van Dirk van 't Klooster. De honken kwamen vol toen Tjerk Smeets een double sloeg en Edward Illidge opzettelijk vier wijd kreeg. Maar de opzet voor een gedwongen loop mislukte, want Roel Koolen volgde met een RBI-single en Robin Longhurst droeg bij met een opofferingsslag.
Het zevende punt werd gescoord in de zesde toen Edward Illidge opende met een honkslag en zijn pinch-runner Quincy Bernardus scoorde op een double van Roel Koolen, die drie RBI's had. Maar opnieuw bleef er een loper op het derde honk achter voor Kinheim, dat 12 lopers achterliet in dit duel.
(9 april)



HCAW shuts out Pioniers
English | Line Score | HCAW's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi werd zondagmiddag afgesloten met een 2-0p shutout-zege van gastheer Mr. Cocker HCAW op Konica Minolta Pioniers.
Door de overwinning eindigde HCAW, dat de voorgaande vijf edities had gewonnen, op de derde plaats. Pioniers bleef puntloos en werd vierde.


...Patrick de Lange...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Startende werper Patrick de Lange domineerde op de heuvel voor HCAW. De rechtshander, die na afgelopen seizoen te hebben gespeeld voor Instant Holland Almere '90, terugkeerde naar Bussum, gooide zeven sterk innings. Hij schakelde 13 van de eerste 14 slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit en stond slechts één speler op het tweede honk toe. Na 6 2/3 inning was het Edwin de Graaf, die De Lange's No-Hitter brak met een single, net buiten bereik van linksvelder Ronald Jaarsma, die de bal duikend trachtte te vangen. De Graaf probeerde er een tweehonkslag van te maken, maar werd op het tweede honk uitgegooid door midvelder Martijn Meeuwis. Het zou de enige hit zijn voor Pioniers in dit duel, want de ploeg was ook hitloos in de achtste (en laatste) inning op reliever Cliff Foster, die voor drie nullen op rij zorgde in zijn eerste optreden van het oefenseizoen. Naast De Graaf stond De Lange nog vier slagmensen tot de honken toe, twee na een fout, één na een velderskeus en één met vier wijd.

Eindstand
1 - Corendon Kinheim
2 - Amsterdam Pirates
3 - Mr. Cocker HCAW
4 - Konica Minolta Pioniers
Meest Waardevolle SpelerTyson Arishenkoff
(Pirates)
Beste WerperPatrick de Lange
(HCAW)
Beste SlagmanSidney de Jong
(HCAW)
Aanvallend bereikte HCAW de honken in zowel de eerste als de tweede inning op starter Richard Orman, maar kon de loopers niet overbrengen. Dat gebeurde wel in de derde inning toen beide punten werden gescoord. Met één uit sloegen Sidney de Jong en Kenny Berkenbosch een honkslag. Een grounder van Gino Henson eindigde hierna in een puntscorende fout en bracht lopers op de hoeken. Berkenbosch scoorde vervolgens op een honkslag van Bas de Jong. Verdere punten werden niet gescoord, want volgende slagman Dimitri Leon werd uitgevangen en Hensen werd het slachtofer van een pick-off op het tweede honk.

In de vijfde inning kreeg HCAW nog de honken vol, maar kwam ook toen niet tot scoren. Met één uit sloeg Ronald Jaarsma een honkslag en met twee uit kwam Rodney Michel tot een double. Sidney de Jong kreeg opzettelijk vier wijd en deze tactiek werkte, want volgende slagman Kenny Berkenbosch ging uit na een grounder en maakte een einde aan de inning.

In de zevende inning nam Dave Draijer het werpen over van Richard Orman en schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit. In de achtste kreeg Draijer een lead-off single tegen van Sidney de Jong, waardoor die beste slagman van het toernooi werd.
(9 april)



ADO 'outscores' Almere
English | Line Score | Almere's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - ADO, dat de eerste twee wedstrijden had verloren, sloot het Hudson John Toernooi zondag af met een 8-0 shutout-zege vs. Instant Holland Almere '90.
Door de overwinning werd ADO derde, terwijl Almere op de vierde plaats eindigde.

ADO besliste het duel gelijk in de eerste inning door zesmaal te scoren. Met één uit bereikte Marvin Bleij het honk na een fout, waarna starter Martin Kuipers vier wijd gooide op volgende slagman Harvey Monte, hierna Percy Isenia met een worp raakte om de honken vol te zetten en vervolgens ook een vrije loop weggaf aan James Rutherford, waardoor ADO een automatisch punt kon scoren. Hierna werd tweemaal gescoord op een double van Kalian Sams en nog eens twee keer na een honkslag van Maikel Benner. Volgende slagman Michel Korzeniewski sloeg eveneens een honkslag en toen er een fout volgde in het midveld konden beide lopers opschuiven naar twee en drie. Het zesde punt werd hierna gescoord op een infield-hit van Shurty Tremus, voordat Kuipers werd vervangen door Jeroen Vos, die in het reguliere seizoen zal rouleren tussen Almere-2 en het eerste team.

In de derde inning scoorde ADO nog twee runs om de voorsprong te verhogen naar 8-0. Vier opeenvolgende singles van Michel Korzeniewski, Shurty Tremus, Berry van Driel en Marvin Bleij leidden tot het eerste punt, een OS van Harvey Monte tot de andere.
Almere, dat vier werpers gebruikte, had slechts vier honklopers in het duel. Randy Daal was de enige die het derde honk bereikte op een driehonkslag met één uit, maar strandde op het derde honk.
ADO-starter Rob Cordemans gooide vijf shutout innings, waarin hij slechts drie honkslagen toestond.
(9 april)



Neptunus wint toernooi
English | Line Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Met een 7-1 overwinning vs. Sparta/Feyenoord sloot DOOR Neptunus niet alleen het Hudson John Toernooi, maar won het evenement ook voor het derde jaar op rij en vierde keer in totaal. Sparta/Feyenoord eindigde op de tweede plaats.

Eindstand
1 - DOOR Neptunus
2 - Sparta/Feyenoord
3 - ADO
4 - Instant Holland Almere '90
Meest Waardevolle SpelerJan Naterop
(Neptunus)
Beste WerperRob Cordemans
(ADO)
Beste SlagmanJeroen Sluijter
(Neptunus)
Neptunus opende de score met twee runs in de eerste inning op starter Elton Koeiman, die twee innings gooide en daarin zeven honkslagen moest incasseren. Met één uit werd Benjamin Dille geraakt door een worp, waarna Raily Legito een honkslag sloeg. Honkslagen van Jurriaan Korff en Lennart Koster bezorgden Neptunus hierna een 2-0 voorsprong.
In de volgende slagbeurt werd nog eens twee punten toegevoegd. Jeroen Sluijter sloeg een double en stal het derde honk, waarna Johnny Balentina geraakt werper kreeg en het tweede honk stal. Benjamin Dille en Raily Legito volgden hierna met RBI-singles.

Na vier puntloze innings kwam ook Sparta/Feyenoord op het scorebord in de vijfde inning op Diegomar Markwell, die in zijn eerste oefenwedstrijd gooide. Hij arriveerde eerder in de week in Rotterdam. De linkshander kreeg een double tegen van Sil Wagenaar, die het derde honk kon bereiken toen Ramphis Trinidad werd uitgevangen. Een fout op een grounder van Dwayne Kemp stelde Wagenaar in staat te scoren, maar dat zou het enige punt voor zijn ploeg zijn.
Met een 4-1 voorsprong zorgde Neptunus voor een comfortabelere stand door drie runs toe te voegen in de zevende inning op rookie Sander Klop, de vierde werper in het duel voor Sparta/Feyenoord. Lennart Koster kreeg vier wijd en, met één uit, Melfried Comenencia sloeg een honkslag. Met twee uit zorgde Jeroen Sluijter met een honkslag voor een punt, gevolgd door een 2-run triple van veteraan Johnny Balentina, die de stand hiermee op 7-1 bracht.
(9 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 10 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.