Grand Slam
Honkbal Verslagen
8 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 8 april
In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
Kinheim vs. Pioniers verregend
Pirates wint nipt van Pioniers
Kinheim verslaat HCAW
Hudson John Toernooi
Neptunus dient ADO tweede verlies toe
Neptunus wint ondanks Almere's comeback
Almere komt langs Sparta/Feyenoord



Kinheim vs. Pioniers verregend
English | Line Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - De tweede speeldag van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum ging van start met hevige regen, waardoor men genoodzaakt was de ochtendwedstrijd tussen Corendon Kinheim en Konica Minolta Pioniers uit te stellen.
De wedstrijd, de tweede van het 3-daagse evenement, werd aanvankelijk naar een later tijdstip op de dag verschoven, maar uiteindelijk werd besloten de wedstrijd voor zondagmiddag vast te stellen.
In de ochtenduren verdween niet alleen de regen, maar klaarde het weer ook op. Hoewel er een op sommige momenten koude wind bleef staan konden de volgende twee wedstrijden volgens schema worden gespeeld.
Pioniers moest het opnemen tegen Amsterdam Pirates in de volgende wedstrijd, maar Kinheim moest de hele middag wachten voor hun ontmoeting met Mr. Cocker HCAW.
(8 april)



Pirates wint nipt van Pioniers
English | Line Score | Pirates' vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Amsterdam Pirates nam zaterdamiddag de leiding in het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi met een nipte 2-1 overwinning op Konica Minolta Pioniers en registreerde niet alleen de tweede zege in twee dagen, maar verlengde ook hun winning streak naar vier wedstrijden.


...Tyson Arishenkoff kort voor het slaan van zijn tweede homerun...
...Mark Duursma is de catcher; John Beltman de umpire...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Rookie starter Pim Walsma gooide vijf shutout innings voor Pirates, waarin hij geen honkslagen tegen kreeg. De zoon van voormalig international Marten Walsma kwam tot twee strikeouts, gooide driemaal vier wijd en zag slechts drie spelers het tweede honk bereiken. De rechtshander kreeg de steun van twee punten, die genoeg bleken te zijn voor de Amsterdamse ploeg.
In de eerste inning nam Pirates een 1-0 voorsprong toen Tyson Arishenkoff homerde met twee uit. Het was de tweede keer in twee dagen dat Arishenkoff in de eerste slagbeurt homerde en Pirates een voorsprong bezorgde die bepalend bleek voor de wedstrijd.
Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de tweede inning en in de derde inning het slachtoffer te zijn geworden van een dubbelspel voegde Pirates in de vierde slagbeurt een punt toe. Derick Francisca opende met een infield-hit en schoof op na een grounder van Fausto Alvarez. Nadat Ralph Lagas vier wijd kreeg resulteerde Boudewijn van Elswijk's grounder richting derde honk in een gedwongen nul op het tweede honk, maar toen tweede honkman Jaïr Roseburg trachtte een dubbelspel te completeren ging de bal langs het eerste honk en dat stelde Francisca in staat het tweede punt te scoren voor Pirates. Het betekende ook het einde voor startende werper Erik Jan Lind, die werd opgevolgd door Daniël Overbeek. De linkshander kwam uit de inning na een nieuwe 'force play-grounder' en kreeg vervolgens geen extra honkslagen meer tegen in de volgende vier innings, waarin hij de laatste elf slagmensen op rij uitschakelde.

Na vier wijd te hebben gegooid op lead-off slagman Michael Duursma in de eerste inning schakelde Pim Walsma zeven slagmensen op rij uit, voordat Jefferson Muzo het honk bereikte na een fout in de derde inning. Walsma werd in de zesde inning opgevolgd door Jan-Willem Geerts, die twee snelle nullen kreeg, maar toen een honkslag moest incasseren van Dè Flanegin en een double van Mark Duursma, maar een grounder sloot de slagbeurt af.
Nadat drie slagmensen waren uitgeschakeld in de zevende inning kwam Pioniers in de achtste terug. Met één uit sloeg Norbert Lokhorst een double en kreeg Glenn Romney vier wijd. Hierna volgde Dè Flanegin met een honkslag voor volle honken. Jan-Willem Geerts werd afgelost door Maarten Mulder, die met een vrije loop voor Mark Duursma voor het Pioniers-punt zorgde, want een pop-fly en een 'force play-grounder' sloten de inning af en stelden de winst veilig.
(8 april)



Kinheim verslaat HCAW
English | Line Score | Kinheim's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Corendon Kinheim's eerste wedstrijd op het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi zaterdagmiddag eindigde in een 6-1 overwinning vs. gastheer Mr. Cocker HCAW. Omdat dit HCAW's tweede nederlaag was werd de Bussumse ploeg ontdaan van de toernooititel. HCAW had het toernooi de laatste vijf jaar gewonnen.

In de eerste vijf innings leek het erop dat HCAW op weg was naar een kleine overwinning, want de ploeg stond met 1-0 voor, maar leek niet in de problemen te komen. Startende werper Jurjen van Zijl kreeg in deze vijf innings vijf hits tegen en overleefde twee puntscorende situaties. In de eerste inning, met één uit, kreeg hij een honkslag tegen van René Cremer, die opschoof na een grounder, maar daarna trachtte te scoren op een honkslag van Tjerk Smeets en werd uitgegooid door rechtsvelder Bas de Jong.
In de vierde inning kreeg Kinheim de honken vol op Van Zijl, maar verzuimde opnieuw te scoren. De rechtshander gaf een vrije loop aan openingsslagman Jeffrey Verbij en kreeg, met één uit, honkslagen tegen van Edward Illidge en Roel Koolen. Maar toen ging Robin Longhurst uit na een line drive naar korte stop Dimitri Leon en sloeg Wouter Heemskerk in een 'force play' om een einde aan de slagbeurt te maken.

...Ronald Jaarsma slaat vangbal in de zesde inning...
...Tjerk Smeets is de catcher...
...Fred van Groningen Schinkel is de umpire...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim-starter Patrick Beljaards schakelde tien van de eerste twaalf slagmensen die hij zag uit, voordat hij back-to-back doubles tegen kreeg van Sidney de Jong en Kenny Berkenbosch, die HCAW een 1-0 voorsprong opleverden in de vierde inning. Beljaards herstelde zich, schakelde de volgende vijf slagmensen uit, maar zag HCAW toen de honken vol krijgen in de zesde. Met één uit bereikte Gino Henson het honk na een fout en sloegen Bart Gabriëls en Sidney de Jong een honkslag, maar dit keer kon Kenny Berkenbosch geen puntscorende hit produceren en sloeg nu in een 'inning-ending double play'.

In de 2e6 nam Kevin Roovers het werpen over van Jurjen van Zijl en kwam gelijk in de problemen. Hij gooide eerst vier wijd op Jeffrey Verbij en kreeg daarna een honkslag tegen van Tjerk Smeets (3-uit-4). Een grounder van Edward Illidge leidde tot een gedwongen nul, maar toen zorgde Roel Koolen (3-uit-4) met een honkslag voor het gelijkmakende punt, waarna een groundout en een strikeout de inning afsloten.
Het lukte HCAW niet terug te komen op Duko Jansen, die het werpen in de zevende inning overnam van Patrick Beljaards. Maar Kinheim was succesvoller in hun zevende slagbeurt en zou de wedstrijd gaan winnen. Kevin Roovers gooide vier wijd op lead-off hitter Denny Beljaards en werd vervangen door Kenny Berkenbosch. Maar nadat hij de heuvel verliet werd Roovers van het veld gestuurd door home plate umpire Fred van Groningen Schinkel voor 'showing up the umpire'. Dit was een voorbeeld van de nieuwe (en strictere) gedragsregels, die dit seizoen zullen worden gehanteerd en moeten resulteren tot het terugdringen van onnodige discussies. Alleen managers (hoofdcoaches) mogen in discussie gaan. Bovendien mogen (niet deelnemende) spelers niet langer op het speelveld komen (rondhangen) als zij niet actief deelnemen aan de wedstrijd. In een dergelijk geval kunnen deze spelers een waarschuwing krijgen en daarna zelfs worden weggestuurd.
OK, terug naar de wedstrijd. Kevin Roovers werd opgevolgd door Kenny Berkenbosch, die vijf hits tegen kreeg, resulterend in vijf runs. Eerst stal Denny Beljaards het tweede honk, waarna Danny Rombley volgde met een honkslag. Na een groundout zorgde Jeffrey Verbij met een honkslag voor twee punten en een 3-1 voorsprong voor Kinheim. Vervolgens sloeg Tjerk Smeets een honkslag en zorgde Quincy Bernardus met vier wijd voor volle honken, gevolgd door een RBI-single van Roel Koolen. Op het moment dat de bal terug werd gegooid naar het infield was Bernardus te ver over het (tweede) honk gelopen en werd uitgetikt. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Robin Longhurst een 2-run double en bracht de stand op 6-1, wat ook de eindstand zou zijn.
(8 april)



Neptunus dient ADO tweede verlies toe
English | Line Score | ADO's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Ondanks de regen kon de tweede speeldag van het Hudson John Toernooi zaterdag volgens schema worden begonnen. DOOR Neptunus opende Dag Twee met een 6-2 zege vs. ADO, dat voor de tweede keer binnen 24 uur met lege handen stond.

Rookie starter Kevin Heijstek kreeg zeven honkslagen tegen, gooide driemaal vier wijd en stond na vier innings met 2-1 achter, maar werd gesteund met vijf runs in de laatste twee innings (vijfde en zesde) van deze wedstrijd en werd winnende werper.
Neptunus nam een 1-0 voorsprong in de derde inning op starter Jimmy Summers. Met twee uit kreeg Jeroen Sluijter vier wijd, stal twee en scoorde op een honkslag van Johnny Balentina.
ADO antwoordde met twee runs in de vierde inning. Kevin Heijstek kreeg een lead-off homerun tegen van oud-Neptuniaan Harvey Monte en schakelde daarna Percy Isenia met drie slag uit, maar volgende slagman James Rutherford homerde eveneens en gaf ADO een 2-1 voorsprong.

Neptunus hernam de leiding in de volgende slagbeurt. Jimmy Summers raakte lead-off hitter Jeffrey Arends met een worp en kreeg een honkslag tegen van Melfried Comenencia, die Arends naar drie bracht. Maar hierna ging Comenencia uit bij een steelpoging, waarna Sape Wagenaar de stand met een OS in evenwicht bracht. Jeroen Sluijter sloeg vervolgens een double en scoorde op een honkslag van Johnny Balentina om Neptunus een 3-2 voorsprong te bezorgen.
In de zesde inning voegde Neptunus drie runs toe op hun voormalige closer Robin van Doornspeek, die nu voor ADO gooit. Met twee uit kreeg Evert-Jan 't Hoen geraakt werper en Jeffrey Arends vier wijd. Een punt werd toen gescoord op een honkslag van Melfried Comenencia, waarna de lopers opschoven na een wilde worp en beiden scoorden op een honkslag van Sape Wagenaar.

ADO had nog een grote scoringskans in de tweede inning. Harvey Monte (die 3-uit-3 sloeg) stond op het tweede honk (double) met één uit toen James Rutherford een double sloeg. Monte kon niet scoren en met lopers op twee en drie kreeg Kalian Sams drie slag. De honken kwamen vol via een vrije loop voor Michel Korzeniewski, maar de inning kwam ten einde toen Shurty Tremus werd uitgevangen.
Jan Naterop gooide de laatste 2/3 inning voor Neptunus en verdiende een save.
(8 april)



Neptunus wint ondanks comeback Almere
English | Line Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - In de tweede wedstrijd zaterdag van het Hudson John Toernooi stond DOOR Neptunus met 8-0 voor, kreeg toen zeven runs tegen in de zevende inning, maar won met 11-7 vs. Instant Holland Almere '90.

Neptunus leidde met 8-0 na vijf innings en scoorde vijfmaal op homeruns. In een 3-run tweede inning homerden Evert-Jan 't Hoen en Melfried Comenencia.
Na tweemaal te hebben gescoord in de derde inning voegde Raily Legito een 2-run homerun toe in de vierde inning en homerde Jeffrey Arends in de vijfde inning om de stand op 8-0 te brengen.

Neptunus-starter Gregory Gustina gooide zes innings en kwam nauwelijks in de problemen, want hij kreeg slechts drie honkslagen tegen en kwam tot vijf strikeouts. Maar in de zevende inning verloor hij bijna het recht op de titel winnende werper, omdat een reliever zeven runs moest incasseren. Vanaf de zevende inning nam Leon de Bijl het werpen over, maar kreeg vijf hits tegen, gooide tweemaal vier wijd, raakte een slagman en had ook nog een wilde worp. Met één uit sloegen Ivanon Coffie en Sidney Ensermo een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp volgde Randy Daal met een 2-run double. Pinch-hitter Bryan Engelhardt kreeg vier wijd, waarna de honken vol kwamen toen Ricky Daal werd geraakt door een worp. Een punt werd toen gescoord toen pinch-hitter Ferd van Stekelenburg vier wijd kreeg. Shaldimar Daantji en Gene Kingsale volgden met back-to-back 2-run doubles en verkleinden Neptunus' voorsprong tot slechts 8-7. Jan Naterop nam het werpen hierna over. Hij zag Jason Halman uitgaan na een grounder, raakte Ivanon Coffie met een worp, maar schakelde toen Sidney Ensermo met drie slag uit om zijn tweede save van de dag te verdienen. In de 2e7 scoorde Neptunus nog driemaal om de stand op 11-7 te brengen.
(8 april)



Almere komt langs Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Spafrta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - In de laatste wedstrijd van Dag Twee van het Hudson John Toernooi kwamen Instant Holland Almere '90 en Sparta/Feyenoord tot een 4-4 gelijkspel, maar de eerste ploeg stond in de laatste inning nog met 4-2 achter, voordat men terugkwam.

In de eerste inning nam Almere een 2-0 voorsprong. Shaldimar Daantji sloeg een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna hij scoorde toen een fout werd gemaakt op een OSS van Gene Kingsale, die zelf het derde honk bereikte op de actie. Hij scoorde even later toen een nieuwe fout werd gemaakt op een grounder van Jason Halman.
Sparta/Feyenoord pakte een punt terug in de tweede inning toen Orson Slaats een honkslag sloeg, twee stal en scoorde op een OS van Patrick Wabbijn.
In de vierde inning kwamen de Rotterdammers langszij op een RBI-double van Orson Slaat en nam de leiding in de volgende slagbeurt toen Marwin Kleinmoedig vier wijd kreeg, opschoof na een OSS en scoorde op een honkslag van rookie Dwayne Kemp.

In de zesde inning verhoogde Sparta/Feyenoord de leiding naar 4-2 op Manuel Dame, die het werpen van starter Forstin Coenraad in de vijfde had overgenomen. Dame kreeg een infield-hit tegen van Orson Slaats, die even later scoorde op een honkslag van Marwin Kleinmoedig. Veteraan René Rijst (op de weg terug van een knieblessure) nam het over voor Dame in zijn eerste optreden van het seizoen en sloot de inning af met een groundout.
In de 2e6 kwam Almere langszij op Satoru Fujii, Sparta/Feyenoord's Japanse starter, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen gooide. Fujii gooide vier wijd op Randy Daal, die daarna scoorde op een mammoet-homerun van Bryan Engelhardt.
(8 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 8 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.