Grand Slam
Honkbal Verslagen
European Baseball Series
9 juli 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Oranje sluit eerste deel af met shutout
English | Box Score | Play-by-Play
ROTTERDAM - Het Nederlands Honkbal Team heeft zondag de eerste reeks van drie wedstrijden vs. ItaliŽ afgesloten met een 4-0 shutout. De European Baseball Series gaat nu verhuizen naar ItaliŽ waar de volgdende drie wedstrijden worden gespeeld op maandag, dinsdag en woensdag. Zondagavond vliegen de twee ploegen naar Rome.
In Game Three gooide Rob Cordemans zeven solide innings voor Oranje, dat een 1-0 voorsprong nam in de vierde inning op een honkslag van Dirk van 't Klooster. Het tweede punt kwam tot stand in de zevende na een honkslag van Johnny Balentina, waarna Raily Legito een 2-run homerun toevoegde in de achtste om de stand op 4-0 te brengen.

Op het moment dat de wedstrijd in de buurt van de drie uur begon te komen, leek het er op dat de ploegen in tijdnood zouden komen, want hun vlucht naar Rome was gepland voor 17:50 uur vanaf Rotterdam Airport. Maar uiteindelijk viel het allemaal mee. De wedstrijd duurde 2:44 uur en werd afgesloten om 15:50 uur, precies twee uur voor de vastgestelde vertrektijd. Dus was er nog tijd voor een snelle douche en afscheid nemen, maar beide ploegen vertrokken binnen een half uur na afloop om op tijd op het vliegveld te zijn. En er staan een paar drukken dagen op het programma. Na aankomst in Rome volgde een busreis van zo'n drie uur naar het noordelijker gelegen Grosseto, waar maandagavond Game Three wordt gespeeld. Op dinsdag reizen de ploegen af naar Nettuno, dat ongeveer een uur rijden ten zuiden van Rome ligt, voor Game Five. Hierna vliegen de ploegen op woensdag naar Catania op SiciliŽ, gevolgd door een busreis naar Messina voor Game Six later in de middag.

Zondag boekte Oranje de tweede shutout-zege van de Series, na vrijdag al met 2-0 te hebben gewonnen. Oranje-starter Rob Cordemans gooide zeven innings en kwam alleen in de tweede inning in de problemen toen ItaliŽ de honken vol kreeg. Lead-off hitter Gino Lollio bereikte het honk na een fout van korte stop Raily Legito, waarna volgende slagman Dean Rovinelli's grounder ook werd gemist door Legito, maar bij die actie werd hij mogelijk enigszins gehinderd door derde honkman Ivanon Coffie, die ook op de bal afging. Cordemans gooide hierna drie slag op Mario Chiarini, die werd gevolgd door een 'force play-grounder' van Giuseppe Mazzanti, maar de honken kwamen vol toen Marcello Malagoli werd geraakt door een worp. De inning kwam vervolgens ten einde toen Seth La Fera een grounder sloeg.
ItaliŽ kreeg ook een loper in scoringspositie in de vierde inning toen Mario Chiarini een triple sloeg met twee uit, maar Cordemans volgde met drie slag voor Giuseppe Mazzanti.

In de 2e4 opende Oranje de score. In de eerste drie innings had slechts ťťn loper het honk bereikt op de Italiaanse starter Roberto Corradini. Dat gebeurde in de eerste inning toen Corradini openingsslagman Michael Duursma met een worp raakte, maar die zou op het derde honk stranden.
In de vierde kreeg Sidney de Jong vier wijd met ťťn uit en schoof op na een 2-out infield-hit van Raily Legito, waarna hij scoorde op een honkslag van Dirk van 't Klooster. Intussen probeerde Legito het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgegooid, echter een fractie nadat het punt was gescoord.
In de volgende drie innings kreeg ItaliŽ lopers op de honken, maar een dubbelspel en een uitgemaakt bij stelen hielpen Rob Cordemans.

In de 2e7 voegde Oranje een punt toe. Carlos Pezzullo nam het werpen over van Roberto Corradini, maar werd begroet met een honkslag van Dirk van 't Klooster, die vervolgens opschoof na een OSS van Percy Isenia. Na de aankondiging van Johnny Balentina als pinch-hitter werd Pezzullo vervangen door Carlos Richetti, die begon met een wilde worp, waardoor Van 't Klooster het derde honk kon bereiken. Balentina reageerde vervolgens op de nieuwe werper met een RBI-single door het infield en bracht de stand op 2-0.

In de achtste inning nam Michiel van Kampen het werpen over van Rob Cordemans en kreeg een lead-off single tegen van Davide Dallospedale, waarna hij volgende slagman Max De Biase op zijn hand raakte. Hoewel het leek alsof De Biase in de wedstrijd bleef werd hij even later toch vervangen door een pinch-runner. Maar hierna volgde een dubbelspel. Van Kampen werd opgevolgd door Gregory Gustina, die een einde aan de inning maakte met een comeback-grounder.
In de 2e8 kreeg Ivanon Coffie vier wijd met twee uit, waarna Raily Legito volgde met een 2-run homerun en de stand opvoerde naar 4-0.
Dave Draijer gooide de negende inning voor Manager Robert Eenhoorn, zag een loper het derde honk bereiken, maar die zou daar achterblijven toen het duel ten einde kwam.
(9 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 9 juli 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.