Grand Slam
Honkbal Verslagen
European Baseball Series
10 juli 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

ItaliŽ komt opnieuw langszij in deze Series
English | Box Score | Play-by-Play
GROSSETO (ItaliŽ) - ItaliŽ heeft de European Baseball Series voor de tweede maal in balans gebracht door maandagavond met 6-5 te winnen in Game Four vs. Nederland.
ItaliŽ leidde aanvankelijk met 5-1, maar Oranje kwam langszij in de zesde inning. Het winnende punt werd hierna gescoord in de achtste inning. De reeks wordt dinsdagavond voortgezet in Nettuno.

Nadat de eerste drie wedstrijden van de European Baseball Series waren gespeeld op vrijdag, zaterdag en zondag is de Series nu aangekomen in ItaliŽ voor de resterende drie wedstrijden. In Rotterdam won Oranje twee van de drie wedstrijden, beide keren een shutout. Na afloop van de zondagmiddagwedstrijd vlogen de ploegen naar Rome, gevolgd door een busreis naar Grosseto waar de wedstrijd van vanavond werd gespeeld. Op een warme, zonnige avond, zo'n 27 graden Celsius, nam Oranje aanvankelijk een 1-0 voorsprong, maar hierna kwam ItaliŽ niet alleen langszij, maar nam een 5-1 voorsprong en zag de Nederlandse ploeg in de zesde slagbeurt langszij komen, waarna het beslissende punt in de achtste werd gescoord.

Het Nederlands team kreeg in de eerste inning de kans gelijk bezit te nemen van de wedstrijd, maar verzuimde toen te scoren. De ervaren Italiaanse starter Riccardo De Santis opende de wedstrijd met vier wijd voor de eerste twee slagmensen die hij zag, Michael Duursma en Eugene Kingsale. Maar De Santis kreeg toen wat defensieve steun, omdat volgende slagmensen Raily Legito en Ivanon Coffie beiden werden uitgevangen. Hierna werd de derde nul geregistreerd op een 'force play-grounder' van Sidney de Jong.

In de derde inning was Oranje meer succesvol en nam een 1-0 voorsprong. Met twee uit raakte De Santis Eugene Kingsale en Raily Legito met een worp en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Ivanon Coffie. Twee lopers bleven hierna achter toen Sidney de Jong werd uitgevangen.

ItaliŽ reageerde met drie runs in de 2e3. Oranje-starter Nick Stuifbergen gooide viermaal drie slag, maar kreeg ook negen hits tegen, waarvan vier in deze slagbeurt. Seth La Fera, de voormalige speler van landskampioen DOOR Neptunus, opende met een double, waarna hij opschoof naar het derde honk na een honkslag van James Buccheri. Davide Dallospedale volgde ook met een honkslag, waardoor La Fera het gelijkmakende punt kon scoren. Stuifbergen herstelde zich met drie slag voor 'hot hitting' Max De Biase, maar kreeg vervolgens een 2-run double tegen van Gino Lollio, die aanvallend een uitstekende avond had met vier RBI's.

In de vijfde inning voegde ItaliŽ twee punten toe en verhoogde hun voorsprong naar 5-1. Lead-off hitter Luca Bischeri bereikte het honk na een fout van korte stop Raily Legito, waarna Davide Dallospedale volgde met een honkslag. Na een vangbal sloeg Gino Lollio zijn tweede 2-run double van de avond en bracht de stand op 5-1. Het betekende het einde voor Nick Stuifbergen, die werd opgevolgd door Kenny Berkenbosch, die begon met een wilde worp waardoor Lollio het derde honk bereikte. Berkenbosch schakelde hierna Dean Rovinelli met drie slag uit, maar zette de honken toen vol door vier wijd te gooien op de volgende twee slagmensen, voordat hij de inning afsloot met een andere strikeout.

Na het tegenkrijgen van de honkslag van Ivanon Coffie in de derde inning schakelde Riccardon De Santis zeven slagmensen op rij uit, voordat hij een lead-off single moest incasseren van Raily Legito in de zesde inning. Dit was een productieve slagbeurt voor Oranje, want de ploeg kwam langszij op vier hits. De Santis gooide hierna vier wijd op volgende slagman Ivanon Coffie en werd vervangen door Carlos Richetti, die hard werd geraakt en uiteindelijk verantwoordelijk was voor alle vier de punten. De twee lopers die hij 'overnam' van De Santis zouden scoren, net als twee lopers die door hemzelf op de honken werden gezet. Met lopers op het eerste en tweede honk kreeg Richetti eerst een RBI-single tegen van Sidney de Jong, gevolgd door een 2-run double van Dirk van 't Klooster, die het derde honk kon bereiken toen linksvelder Gino Lollio een fout toevoegde. Even later scoorde Van 't Klooster het gelijkmakende punt op een honkslag van Johnny Balentina. Richetti werd snel vervangen door linkshander Mattia Salsi, die in staat was de inning af te sluiten. Eerst ging Balentina uit bij een steelpoging, waarna Bryan Engelhardt een pop-fly sloeg en Salsi drie slag gooide op Tjerk Smeets, die vanavond op het eerste honk speelde. Salsi zou in het restant van de wedstrijd nog maar twee honklopers toestaan.

In de zevende inning opende Max De Biase voor ItaliŽ met een honkslag, waarna hij probeerde het tweede honk te bereiken toen de bal langs rechtsvelder Dirk van 't Klooster ging, maar werd op het tweede honk uitgegooid na een prima aangooi van de ervaren Oranje-outfielder.

In de achtste inning brak ItaliŽ de 5-5 stand en hernam de leiding. Michiel van Kampen, die het werpen van Kenny Berkenbosch had overgenomen in de zesde, gooide vier wijd op lead-off hitter Mario Chiarini en kreeg vervolgens een stootslag-honkslag tegen van Igor Schiavetti. Nadat de twee waren opgeschoven op een OSS van Luca Bischeri werd Van Kampen vervangen door Robin van Doornspeek, die voor volle honken zorgde door vier wijd te gooien op Seth La Fera. James Buccheri volgde hierna met een grounder, waarop La Fera werd uitgeschakeld maar Chiarini in staat stelde te scoren. Een vangbal maakte een einde aan de inning, maar ItaliŽ had een 6-5 voorsprong genomen.

In de negende inning was Oranje nog dicht bij het gelijkmakende punt. Eerste sloeg Bryan Engelhardt een foute homerun naar diep rechtsveld op de tweede worp die hij zag, maar kreeg hierna drie slag. Vervolgens dreunde Percy Isenia, die het eerste honk had overgenomen van Tjerk Smeets in de zevende inning, de bal diep het linksveld in voor een double, maar de bal ging net fout. Even later kreeg ook Isenia drie slag. Harvey Monte werd hierna ingezet als pinch-hitter voor Michael Duursma en sloeg een honkslag. Monte werd vervangen door pinch-runner Danny Rombley, maar die strandde op het eerste honk, omdat volgende slagman Eugene Kingsale kort na middernacht met een vangbal een einde maakte aan de wedstrijd.
(10 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 10 juli 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.